حداقل برای ده هزار رشته شغلی باید دوره های علمی کاربردی تدوین شود
به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گلستان، با حضور دکتر فرهودی مشاور عالی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر امیر احمد دهقانی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی گلستان، کارکنان واحد استانی و جمعی از دانشجویان ورودی جدید این دانشگاه در دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گلستان برگزار شد.
در این مراسم مشاور عالی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی به هدف ایجاد دانشگاه جامع علمی کاربردی در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از مزایای این دانشگاه تکیه بر تواناییها به شمار می رود و برای پیاده سازی ایده ها با استفاده از مهارت ها دانشگاه جامع علمی کاربردی راه اندازی شده است.
وی تصریح کرد: در دنیا ۱۸ هزار عنوان شغلی وجود دارد که از این میزان تنها ۳ هزار شغل در ایران شناسایی شده است و حداقل ۱۰ هزار ایده شغل دیگر وجود دارد که باید دوره های آموزشی برای آنها تدوین شود.
دکتر فرهودی ادامه داد: دانشجویان برای یادگیری مهارت، فن و حرفه وارد دانشگاه شدند و در طول تحصیل باید به زمینه شغلی خود آگاه باشند و در این مسیر تلاش کنند.
وی یادآور شد: دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز در این مسیر از دانشجویان این دانشگاه حمایت می کنند.
مشاور عالی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی به آمار ورودی دانشجویان جدید این دانشگاه اشاره کرد و ابراز داشت: میانگین سنی دانشجویان ورودی سال ۹۸ در دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی گلستان بصورتی است که حدود ۷۴ درصد دانشجویان جزو جوانان محسوب می شوند.
وی خاطرنشان کرد: روسای دانشگاه جامع علمی کاربردی باید به این مهم توجه داشته باشند که نسل جوان مطالبه گر است و باید افرادی در این دانشگاه تربیت شوند که پس از دانش آموختگی آچار بدست و ماهر باشند.
دکتر فرهودی خاطرنشان کرد: در دانشگاه های نظری کشور بیشتر به مباحث نظری توجه می شود گرچه در این دانشگاه ها آزمایشگاه وجود دارد ولی دانشجویان جز نظریه پردازی و تولید علم مهارت خاصی برای جامعه به وجود نمی آورند.
وی بیان کرد: در حال حاضر تورم نیروهای دانش آموخته دانشگاهی در انتظار اشتغال را در کشور شاهد هستیم و این مهم به خاطر این است که گرچه این دانش آموختگان در حوزه نظری و علمی توانمند هستند ولی از نظر مهارت، توانایی خاصی از خود نشان نمی دهند.
مشاور عالی ریاست دانشگاه جامع علمی کاربردی خاطرنشان کرد: در این دانشگاه برای هر دانشجو ۵۱۲ ساعت دوره کاربینی و کارورزی در نظر گرفته می شود که برای برگزاری این دوره ها نیازمند اساتید مجرب و توانمند هستیم.
وی تاکید کرد: در کشور برخی مدارک را برای پرستیژ می خواهند ولی آن چیزی که در آینده و اشتغال آنها اهمیت دارد یادگیری فن و مهارت است.
دکتر فرهودی گفت: رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی تاکید دارند که دانشجویان در نخستین گام تیم کاری خود را در دانشگاه تعیین کنند و یک بنگاه کوچک اقتصادی را راه اندازی کرده که در این صورت مورد حمایت دانشگاه و دولت نیز قرار خواهند گرفت.
وی با بیان اینکه در بودجه کشور رقمی برای حمایت از بنگاههای شغلی در نظر گرفته شده، متذکر شد: قولهای مساعدی برای حمایت از راهاندازی این بنگاهها در نظر گرفته شده است که امیدواریم به تصویب مجلس برسد.
مشاور عالی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی یادآور شد: با پیگیریهای انجام شده امیدواریم بتوانیم تسهیلات با کارمزد پایین به دانشجویان برای راه اندازی تشکلها و بنگاههای اقتصادی کوچک اعطاء کنیم.
وی با بیان اینکه مردم از مدرکگرایی خسته شدند، افزود: ثروتمندان بزرگ هیچگاه به یک باره به این جایگاه نرسیدند و در ابتدای مسیر از بنگاههای کوچک آغاز کردند.
دکتر فرهودی در پایان بیان کرد: کارهای بسیار خوبی در دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی گلستان انجام شده است و ما نیز از ایدههای دانشجویان برای ارتقای دانشگاه جامع علمی کاربردی استقبال خواهیم کرد.
در ادامه این مراسم دکتر امیر احمد دهقانی، رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان گلستان اظهار کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی در مسیر اهداف تعیینشده گامهای بلندی برداشته و امیدواریم بتواند به اهداف خود دست یابد.
وی با اشاره به حضور دکتر فرهودی، مشاور عالی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در استان گلستان، ابراز امیدواری کرد و گفت: این حضور منجر به اتفاقات خوبی برای دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گلستان خواهد شد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گلستان متذکر شد: در این دانشگاه بهدنبال این هستیم که کارشناسان ماهر و فنی آموزش دهیم و بتوانیم با مهارتافزایی این دانشجویان را به اشتغال پایدار نزدیک کنیم.
دکتر امیر احمد دهقانی افزود: خرسند هستیم که ورودی جدید دانشگاه بخش عمدهای از دانشجویان جوان هستند و این مهم بیانگر آن است که دانشگاه جامع علمی کاربردی به سمت جوان شدن حرکت میکند و این خبر خوبی برای نظام مهارتی کشور به شمار میرود.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان گلستان به مطالبهگری دانشجویان در حوزه مهارتافزایی تاکید کرد و افزود: بهدنبال توسعه فضای شور و نشاط بر حضور حداکثری دانشجویان در کلاسهای درس و کارگاههای آموزشی هستیم و باید توجه درستی به کلاسهای کارگاهی و دورههای کاربینی و کارورزی شود.
وی بر ضرورت حضور دانشجویان در دورههای کاربینی و کارورزی تاکید کرد و یادآور شد و عنوان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی به سمت مهارت، اشتغال و کارآفرینی حرکت میکند و با توجه به راه اندازی کلینیک مشاوره شغلی و کارآفرینی، مراکز می توانند دانشجویان را به سمت کارآفرینی سوق دهند.