عمومی | سازمان نظام مهندسی ساختمان ایران

توانمندی مهندسان طراح ، ناظر و مجری در گرو افزایش برنامه های آموزشی

توانمندی مهندسان طراح ، ناظر و مجری در گرو افزایش برنامه های آموزشی

دکتر سرافرازی پژوهشگر و مدرس دانشگاه در همایش درسهایی از زلزله کرمانشاه که به دعوت کمیسیون عمران در شورای مرکزی برگزار شد، ساخت ساختمانها و سازه های مقاوم در برابر عوامل طبیعی مانند زمین لرزه را وظیفه مهندسین و نیروهای فنی دانست و افزود: تبادل نظر و بررسی زلزله های گذشته نقش مهمی در رفع مشکلات، به روز شدن آئین نامه ها و ارتقای کیفیت ساخت و سازها دارد.
وی با استناد به تجربه های زلزله های کرمانشاه و بم و ارزیابی بازسازی مناطق زلزله زده با تمرکز بر سازه ها ی  فولادی گفت: بخش عمده ای از ایرادات موجود در سازه های فولادی مربوط به مصالح مورد استفاده مانند تیرآهن ها، ناودانی ها و ورقهای فولادی در ساختمان است. متاسفانه وجود محصولات متنوع که گاهی تا حدود ۳۰ درصد نسبت به مشخصات استاندارد خود مغایرت دارند، صنعت سازه های فولادی را با چالش مواجه میکند.
سرافرازی اضافه کرد: از آنجا که مشخصات هندسی، مکانیکی و شیمیایی پروفیلهای فولادی در مقاومت و شکل پذیری آنها در هنگام زلزله تاثیر مستقیم دارند، برای ساخت ساختمانهای مستحکم، در دسترس بودن مصالح استاندارد و حذف تولیدات و واردات فولادی غیر استاندارد بسیار ضروری است.
به عقیده این مدرس دانشگاه ، بخش دیگری از اشکالات و ایرادات سازه های فولادی که باعث آسیب ساختمانها از زلزله میشود، مربوط به پایین  بودن کیفیت اجراست. استفاده از جوشکاران فاقد کارت مهارت فنی و جوشکاری در کنار خیابان و خارج از محیطهای حفاظت شده، دستیابی به ساختمانهای ایمن را با چالش مواجه کرده است.
بهبود مسائل فوق در کنار آموزش مهندسین طراح و ناظر و مجری؛ راه را برای افزایش ایمنی و استحکام ساختمانهای فولادی باز می کند.
سیدرضا سرافرازی ابراز امیدواری کرد: این هدف با پیگیری موضوعات از طریق مراجع قانونی و برگزاری نشستهای تخصصی در شورای مرکزی  و سازمانهای استانها محقق گردد.