برگزاری سخنرانی علمی با عنوان تنوع ژنتیکی شتههای غالب نهالستانهای مرکبات استانهای گیلان و مازندران و نقش آنها در انتقال ویروس تریستزا
برگزاری سخنرانی علمی با عنوان تنوع ژنتیکی شتههای غالب نهالستانهای مرکبات استانهای گیلان و مازندران و نقش آنها در انتقال ویروس تریستزا
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری، سخنرانی علمی با عنوان تنوع ژنتیکی شتههای غالب نهالستانهای مرکبات استانهای گیلان و مازندران و نقش آنها در انتقال ویروس تریستزا توسط آقای دکتر اسماعیل غلامیان عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری، در روز چهارشنبه ۲۲ آبان ۹۸ با حضور آقای دکتر جواد فتاحی مقدم معاون پژوهشی، روسای گروهها، اعضای هیات علمی، محققین و کارشناسان در پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری برگزار شد.
دکتر غلامیان اظهار داشت: شته جالیز و شته سبز مرکبات از آفات مهم مرکبات در شمال کشور هستند. این آفات به طور مستقیم با تغذیه از شیره گیاهی و ترشح عسلک وبه طور غیر مستقیم با انتقال چندین ویروس گیاهی باعث خسارت به مرکبات میشوند.
وی هدف این مطالعه را تعیین ساختار ژنتیکی جمعیتهای مختلف شته جالیز و شته سبز مرکبات و همچنین نقش آنها در انتقال ویروس تریستزا در نهالستانهای مرکبات شمال ایران اعلام کردند.
ایشان در ادامه گفتند، نتایج این تحقیق نشان داد تنوع ژنتیکی قابل توجهی داخل جمعیتها و تنوع ژنتیکی کمی بین جمعیتهای شته جالیز و شته سبز مرکبات وجود دارد. همچنین راندمان انتقال ویروس تریستزا توسط جمعیتهای شته جالیز بین ۵۱.۶ تا ۵۵ درصد و احتمال انتقال توسط تک شته ۳.۵۷ تا ۳.۹۱ درصد بود برآورد شد. اما شته سبز مرکبات قادر به انتقال ویروس تریستزا نبود.
عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری اظهار داشتند، یافتههای این پژوهش اطلاعات کاربردی درباره پراکنش ژنوتیپی شتههای غالب مرکبات و انتقال ویروس تریستزا توسط آنها در شمال کشور فراهم میکند که در ترکیب با اطلاعات موجود از چرخه زندگی آنها میتواند در برنامههای مدیریت کنترل آفت مورد استفاده قرار گیرد. جلسه سخنرانی با پرسش و پاسخ به پایان رسید.
لازم بذکر است دکتر غلامیان در پایان از همه دوستان و همکاران که در این تحقیق با ایشان همکاری کردند تشکر و قدردانی نمودند.