اولین نشست هم اندیشی "کاهش نرخ باروری کلی کمتر از حد جانشینی" برگزار شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان(وب دا)؛ اولین نشست هم اندیشی با موضوع "کاهش نرخ باروری کلی کمتر از حد جانشینی" با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان و جمعی از مسوولان و اعضای هیات علمی دانشگاه برگزار شد.
دکتر ارسلان سالاری- رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با تبریک فرارسیدن هفته وحدت و میلاد پیامبر گرامی اسلام (ص) و امام جعفر صادق(ع)، با اشاره به میانگین پایین رشد جمعیت و نرخ سالمندی بالا در استان، اظهار داشت؛ تبعات نرخ فزاینده سالمندی در کل کشور به حدی بوده است که مقام معظم رهبری، سیاست هایی را به طور کلی تبیین و ابلاغ نموده و مورد تاکید قرار داده اند، در این راستا، حضور و همراهی اعضای هیات علمی و نخبگان، می تواند در تعیین سیاست ها و تشویق حوزه دانشجویان مثمرثمر باشد.
دکتر فردین مهرابیان- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و دبیر نشست هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاه، نیز نرخ باروری کمتر از حد جایگزینی را دغدغه ای برای کل کشور و گیلان دانست و با ارایه آماری در این زمینه، تصریح کرد: استان گیلان با نرخ سالمندی ۸.۹درصد، پایین ترین نرخ رشد جمعیت را در کل کشور داراست.
این مقام مسوول در ادامه، روند افزایشی سن مادران باردار را ناشی از افزایش سن ازدواج خواند و تاکید کرد: سن ازدواج تاثیر بسزایی. بر ساختار جمعیتی دارد.
وی با برشمردن بخشی از سیاست های کلی جمعیتی مقام معظم رهبری، ارزیابی عوامل موثر بر کاهش نرخ جمعیت و باروری و تاثیر آن بر سلامت کشور را غیر قابل انکار دانست و خاطرنشان کرد: اگر ۱۰ درصد جمعیت افراد مجرد کاهش پیدا کند، میزان باروری به طور قابل ملاحظه ای افزایش پیدا می کند و این مهم با فرهنگ سازی، تقویت نگرش، ارتقای مشاوره ازدواج، کاهش آسیب های اجتماعی و ایجاد تفکر سیستمی، می تواند قابل دستیابی باشد.
حجت الاسلام و المسلمین علی اسماعیلی- مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی گیلان، ضمن خیر مقدم و تبریک ایام ولادت رسول اکرم(ص) و رییس مکتب جعفری امام صادق(ع)، بیان کرد: پیامبر گرامی اسلام مصداق اخلاق و مظهر عشق و محبت بودند، شما نخبگان و اعضای هیات علمی نیز به لحاظ مرجع بودن و برخوردهای حکیمانه و مشفقانه با دانشجویان، مصداق این بخش از سیره رسول مهربانی هستید، شما زندگی جوانان را در حوزه دانشجویی دستخوش تغییرات مثبت می کنید. وی اظهار امیدواری کرد در مسیر نورانی اسلام و رسول مکرمش بتوان نقش سازنده ای ایفا کرد.
حاج آقا اسماعیلی کاهش نرخ باروری و رشد منفی جمعیت را از معضلات پیش رو خواند و افزود: در این راستا تفاهم نامه ای میان دفتر مقام معظم رهبری و وزارت بهداشت در بحث سیاست های جمعیتی منعقد شده است و تصمیمات نیز بر همین اساس اتخاذ می شود.
دکتر عبدالحسین امامی سیگارودی- مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست، جمعیت را نیروی محرکه جامعه خواند و یادآور شد: در مسیر سیاست های روند افزایشی جمعیت می بایست وضعیت معیشتی و شرایط موجود بهبود یابد، در این راستا برآوردن حداقل استانداردها مورد نیاز است، اینکه فرد بتواند هزینه ها و حداقل های معیشتی فرزندش را برآورده سازد، بسیار مورد اهمیت است.
طاهره زاهدصفت- مدیر اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اذعان بر این مطلب که باید همه امور در راستای اعتلای سلامت جامعه باشد، تصریح کرد: در سیاست های افزایش جمعیت تئوری های خوبی در دسترس است اما در عمل نتیجه چندان خوبی نگرفته ایم. وی در ادامه سخنان خود، حمایت از زنان باردار و تقویت زیرساخت های دولتی در این زمینه را بسیار حایز اهمیت خواند و یادآور شد؛ امکانات دولتی خوبی در حوزه ناباروری داریم، در این میان تقویت ساختار خدمت رسانی به قشر بارور جامعه و تسهیل فرزند آوری با امکانات دولتی می تواند بسیار کمک کننده باشد.
گفتنی است؛ نخستین نشست هم اندیشی اساتید و نخبگان با محوریت کاهش نرخ باروری کلی کمتر از حد جانشینی در استان، صبح امروز با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، اعضای هیات علمی، نخبگان و جمعی از مسوولان دانشگاه در سالن اجلاس دفتر ریاست، برگزار شد و طی آن با بررسی عوامل موثر بر کاهش میزان رشد جمعیتی در گیلان، ارایه راهکارهای موثر و کمک کننده در این زمینه، از سوی حضار مورد توجه قرار گرفت، همچنین از طرف مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، به سه نفر از اساتید و نخبگان حاضر جوایزی اهدا شد.غف/