نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام به پژوهشگر دانشگاه تهران اعطا شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، طی مراسمی با حضور معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، رئیس سازمان انرژی اتمی و جمعی از برگزیدگان، تندیسهای سومین جایزه مصطفی (
ص)
به دو دانشمند ترکیهای و سه دانشمند ایرانی بهعنوان برگزیدگان این دوره اعطا شد و
دکتر محمد عبدالاحد
، محقق جوان و دانشیار
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران نیز به دلیل تحقیقات ویژه و اثرگذار در حوزه
نانوالکترونیک
و کاربردهای آن در تشخیص و درمان سرطان شایسته دریافت این نشان عالی علم و فناوری شد.
همچنین پروفسور
اوگور
شاهین، استاد ایمونولوژی در دانشگاه
ماینز
آلمان متولد سال ۱۹۶۵ از ترکیه با اثر توسعه و آزمایش بالینی واکسنهای درمان سرطان بر اساس mRNA برای هر بیمار به صورت فردی با توجه به جهش آنها و پروفسور علی خادم حسینی، عضو انجمن شیمی آمریکا و استاد رادیولوژی و مهندسی شیمی و مهندسی زیستی دانشگاه کالیفرنیا، متولد
۱۹۷۵
در ایران با اثر
هیدروژلهای
نانو و
بایو
ساختار برای کاربردهای زیستپزشکی به طور مشترک در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی این دوره از جایزه مصطفی (
ص)
بهعنوان برگزیدگان بخش اصلی و تخصصی معرفی و تقدیر شدند.
در بخش برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی نیز پروفسور عمران اینان، از کشور ترکیه همراه با پروفسور حسین بهاروند و پروفسور محمد عبدالاحد از ایران بهعنوان برگزیدگان معرفی شدند.
پروفسور عمران اینان، برگزیده جایزه مصطفی (
ص)
۲۰۱۹
از کشور ترکیه، رئیس دانشگاه کوک ترکیه و عضو انجمن فیزیک آمریکا، متولد سال ۱۹۵۰ دارای اثر درک اثر متقابل موج و ذره حالت در فضای نزدیک زمین و اتصال الکتروشیمیایی بین تخلیه رعد و برق و اتمسفر بالا در حوزه فیزیک
یونسفری
و جوی است و پروفسور حسین بهاروند، استاد زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی در پژوهشگاه رویان از ایران متولد سال ۱۹۷۲ از ایران دارای اثر درمان پارکینسون و AMD چشم با سلول بنیادی است.
پروفسور محمد عبدالاحد، برگزیده جایزه مصطفی (
ص)
۲۰۱۹
از کشورهای اسلامی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در دانشگاه تهران، از ایران متولد سال ۱۹۸۲ ایران با اثر ترجمه رفتار سلولهای سالم و سرطانی در حوزه الکترونیک (شیوههای نوین تشخیص و درمان سرطان) حوزه علم و فناوری نانو است.
جایزه مصطفی (
ص)
هر دو سال یک بار به انتخاب برگزیدگان در حوزههای نانو، فناوری اطلاعات، زیستی و پزشکی، بخش عمومی و بخش دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی اعطا میشود. سومین دوره جایزه در بخشهای فناوری اطلاعات و نانو برگزیده نداشت.
جایزه علمی و فناوری مصطفی (
ص)
در راستای تجلیل از دانشمندان برجسته و زمینهسازی همکاری و توسعه علمی و فناوری در جهان، به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح جهان از سال ۹۴ به صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا میشود، این جایزه به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق میگیرد که توسط افرادی شاخص در حوزههای علم و فناوری ارائه شده و زمینهساز بهبود زندگی بشریت باشد.