برگزاری اولین کارگاه توانمندسازی پرستاران بخش مراقبت های ویژه نوزادان شهر تهران در زمینه شیر مادر به میزبانی بیمارستان آرش
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی بیمارستان جامع بانوان آرش، اولین کارگاه ۳ روزه توانمندسازی پرستاران بخش مراقبت ویژه نوزادی شهر تهران در خصوص تغذیه نوزادان نارس با شیر مادر، با هماهنگی گروه مادر، نوزاد مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکاری مربیان کشوری و دانشگاهی دانشگاه های علوم پزشکی ایران، شهید بهشتی و تهران با حضور ۲۰ بیمارستان دولتی به میزبانی بیمارستان جامع بانوان آرش دوشنبه ۲۰ آبان ۹۸ در سالن اجتماعات این بیمارستان شروع شد.
لیدا احمدی، کارشناس برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت درمان دانشگاه گفت: تغذیه با شیر مادر، یکی از استراتژیهای امنیت غذایی کودکان زیر دو سال و بخش مهم از شروع شیوه زندگی سالم محسوب می شود. همچنین یکی از راهکارهای کاهش مرگ و میر نوزادان نارس، تغذیه با شیر مادر است. لذا توانمند سازی پرستاران بخشهای مراقبت ویژه نوزادان که مهمترین نقش را در حمایت و آموزش مادران در زمینه تغذیه صحیح نوزاد با شیر مادر دارند از الویت های معاونت درمان است.
وی افزود: کارگاه تربیت مشاوره شیردهی برای کارکنان بخش های مراقبت ویژه نوزادی به مدت ۷۲ ساعت است که شامل ۱۲ جلسه( ۲۰ ساعت تئوری و ۵۰ ساعت عملی) در سه روز پیاپی هرماه و در طی ۴ ماه اجرا میشود که بخش های عملی کارگاه بهصورت کار با مولاژ و کار عملی در بخش های بعد از زایمان و مراقبت های ویژه نوزادی، با مسئولیت فریبا فلاح زاده کارشناس شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران و با همکاری مربیان کشوری و دانشگاهی هر سه دانشگاه تهران، ایران ، شهید بهشتی و با هماهنگی زهرا نیکجوی مفرد، کارشناس شیر مادر بیمارستان آرش برگزار خواهد شد.
بعد از اتمام دوره این همکاران می توانند بهعنوان مشاورین شیردهی برای حل مشکلات شیردهی و آموزش تخصصی عملی در بیمارستانهای خود فعالیت خواهند کرد.
توضیح اینکه این کارگاه با هدف افزایش توانمندی کارکنان در جهت رفع مشکلات شیردهی مادران به صورت عملی روزهای ۲۰، ۲۱و ۲۲ آبان برگزار می شود و سرفصل های آن اهمیت تغذیه با شیرمادر در نوزادان نارس و نزدیک ترم، نحوه انجام مشاوره شیردهی، انواع روش های صحیح در آغوش گرفتن شیرخوار توسط مادر و درست پستان گرفتن شیرخوار، چالش های تغذیه با شیر مادر در نوزادان نارس و نزدیک ترم، روش های تحریک رفلکس اکسی توسین و اصول دوشیدن شیر با دست، استفاده از روش های جایگزین در شیردهی (لوله تغذیه، کاپ، سرنگ، SNS و...) و نحوه دوشیدن شیر با دست و کار با پمپ شیردوش و تغذیه با کاپ است.
خبرنگار و عکاس: سارا احمدی زاده