مفاخر فرش ایران ؛ گنجینه های زنده بشری اند
.
مراسم «تجلیل ازمفاخر فرش ایران؛ بزرگداشت استادان شیرین صوراسرافیل ، محسن محسنی واحمد دانشگر » امروز «یکشنبه » توسط گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، مرکز ملی فرش ایران و گروه هنر شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با حضور قدرتعلی حشمتیان مشاور عالی وزیر صنعت ، معدن و تجارت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، سید عبدالمجید شریف زاده رییس گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه با بیان اینکه سخن گفتن از فرش و رشته های متنوع آن به ویژه قالی، کاری سهل و ممتنع است تصریح کرد:سهل از آن روی که جریان و روند زیست هنری هر ایرانی به نحوی با فرش پیوند خورده و شمه ای از شمیم آن ، به مثابه باد صبا ، روح زیبا دوستی دیاران این دیار را شکوفا ساخته است.
او افزود: اما ممتنع بدان خاطر که همین پدیده به ظاهر رایج و همه جا حاضر ، پیچیدگی های تخصصی صعب ناکی دارد که فقط با گداختن ذهن در بوته علم و طی طریق در وادی گونه گون بافت و گره و طرح ونقش و رنگ ، قابل فهم ، انتقال و آموزش می شود.
شریف زاده گفت: امروز نیز اینجاییم تا به حق ، قامت در برابر حافظان ملک فرش خم کرده و بوسه ارادت بر دست سخاوت آنان بنشانیم چرا که به واقع ، این بزرگواران ، خداوندگاران ساحت علم فرش هستند.
رییس گروه پژوهشی هنر های سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اضافه کرد: نمی توانیم شعف خود را پنهان کنیم، چرا که امروز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری دوشادوش مرکز ملی فرش ایران در نهایت تواضع ، عزم کرده اند از سه نفر از مفاخر فرش ایران که عمر ارزشمند و پر برکت خود را مصروف اعتلا و ارتقای این هنر سنتی بی بدیل کرده اند ، تجلیل به عمل آورند.
وی اظهار داشت : این تجلیل در حقیقت بیشتر مایه مباهات ما است تا این بزرگواران، زیرا بخش های اجرایی و اداری هستند که اعتبار خود را از این گنجینه های زنده بشری می گیرند نه برعکس.
شریف زاده گفت: استاد شیرین صور اسرافیل به واقع همانند نام خود ، با صور قلم تحقیقات فرش را زنده کرده و جانی نو در آن دمیدند.
او افزود:جناب استاد محسن محسنی که از پیشکسوتان بزرگ کارشناسی فرش هستند ، این دانش را با ذوق ادبی سرشار خود درآمیخته و ادبیاتی نوین را در این زمینه پدید آوردند.
استاد احمد دانشگر تمام عمر خود را در راه تدوین و تجمیع اصطلاحات تخصصی فرش ایران طی کرده اند و توانسته اند یکی از ارزشمند ترین هدایای وادی پژوهش یعنی دانشنامه ِ فرش را رقم زنند.
در ادامه مراسم که با پخش موسیقی تصویر سمفونی فرش همراه بود پس از سخنرانی محمد پروین معاون تحقیق و ترویج مرکز ملی فرش ایران ، فرشته دست پاک رییس مرکز ملی فرش ایران و بیژن اربابی محقق و پژوهشگر مرکزملی فرش ایران ، از سه استاد فرش ایران ؛ شیرین صوراسرافیل ، محسن محسنی و احمد دانشگر، با اهدای لوح تقدیرقدردانی شد .