رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل از ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان بازدید کرد
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر حسین کربلائی خیاوی روز شنبه ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۸ به همراه رئیس ایستگاه از کاشت غلات، برداشت ذرت علوفهای در سطح ۶۷ هکتار، برداشت بادام زمینی در سطح ۱۰ هکتار و کلزای کشت شده در سطح ۶۰ هکتار در ایستگاه تحقیقاتی مرکز مغان بازدید کرد .
در این بازدید دکتر کربلائی خیاوی با تاکید بر حضور محققان و کارشناسان در مزارع، گفت: تمام فعالیت تحقیقاتی و کارشناسی در مزارع باید انجام پذیرد و اگر این اتفاق صورت گیرد، تحول ساختاری در کشاورزی کشور ایجاد خواهد شد .
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در جمع محققان افزود: انتظار از اعضای هیات علمی جدیدالاستخدام این است که نیازهای تحقیقاتی استان را مشخص و روی آن کار کارشناسی انجام دهند تا در نهایت به لحاظ کمی و کیفی تولید را تقویت کنیم.
دکتر کربلائی خیاوی گفت: بخش کشاورزی در زندگی بخش عظیمی از مردم تاثیرگذار است و توسعه و یا عدم توسعه یافتگی آن نقش مهمی در زندگی کشاورزان دارد.
وی افزود: امروز کشاورزی بدون علم حرفی برای گفتن ندارد و اگر قرار باشد توسعه پایدار و امنیت غذایی محقق شود باید بتوانیم به روز باشیم و توانایی انتقال یافتهها و دانش فنی را داشته باشیم.
دکتر کربلائی خیاوی همچنین از کشت ۶۰ هکتار کلزا در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان خبر داد و افزود: علاوه بر خودکفایی در تولید روغن مورد نیاز کشور، برای پایداری غلات نیاز مبرم به رعایت تناوب زراعی با کشت دانههای روغنی است و سیاست وزارت جهاد کشاورزی افزایش کاشت دانههای روغنی برای بالا بردن امنیت غذایی کشور و برای برطرف کردن نیاز کشور است.
رئیس مرکز به هنگام بازدید از برداشت ذرت علوفهای که از طریق سامانه ستاد ایران به بخش خصوصی واگذار شده، ابراز داشت: پیشبینی میشود حدود ۲۰۰۰ تن ذرت علوفهای برداشت شود که علاوه بر تامین بخشی از علوفه مورد نیاز کشور نقش به سزایی در درآمدزایی مرکز دارد.
وی در خصوص برنامه کشت پاییزه غلات گفت: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته در سال زراعی ۹۹-۹۸ حدود ۳۰۰ هکتار از اراضی ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان به کشت غلات از طبقات مختلف بذری اختصاص خواهد یافت. همچنین تعداد ۲۵ فقره طرح و پروژه تحقیقاتی آبی در زمینههای به نژادی، به زراعی و بیماریها توسط محققان غلات اجرا خواهد شد.