دومین نشست بررسی آثار نعمت الله فاضلی برگزار شد
.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، در این نشست حسین میرزایی استاد دانشگاه علامه طباطبایی نخست به اهمیت «سفر» در دو بافت شرقی و غربی آن پرداخت و با ذکر نمونه هایی از مردم شناسانی که به موضوع سفر پرداخته اند، جایگاه سفر و معنای فرهنگی آن را در کتاب «مردم نگاری سفر »اثر نعمت الله فاضلی به بحث نهاد.
وی با مروری به آثار لوی اشتراوس، دیدگاه های متناوب در زمینه سفر را مهم ارزیابی کرد و سفر را در آثار فاضلی راهی برای شناخت فرهنگ دانست که از یک سو ادبی و از سوی دیگر مردم شناختی است.
سپس سید احمد محیط طباطبایی، اهمیت کار فاضلی را روایتی ایرانی از فرهنگ انگلستان دانست و کتاب مردم نگاری سفر را نقطه اتصال سنت مردم شناسی در ایران و رویکردهای مدرن انسان شناسی در غرب برشمرد.
پس از وی زهرا نیکنام عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی ابتدا حرکت فاضلی از رشته انسان شناسی به بحث آموزش را مورد توجه قرار داد و در ادامه اهمیت کار او را ارایه تجربه های زیستی وی از امر آموزش در دو گستره روستایی و شهری دانست.
سپس نعمت الله فاضلی با پاسخ به پرسش ها و انتقادات حاضران نشست بیان داشت که وظیفه علم تعمیق ادراک موضوع های مختلف است و دانشگاه نباید به عنوان بخشی از یک نهاد اداری تلقی شود بلکه باید در چارچوب افزایش آگاهی های عمومی و علمی عمل کند.
وی در ادامه تجربه سفر را محل اتصال و الحاق تالیف به معنای یک امر نگارشی مردم شناسی به عنوان دانش شناخت انسان و فرهنگ شمرد و وظیفه انسان شناسی را بازتاب و تمرکز آگاهی های فرهنگی دانست.