سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بر ضرورت توجه به پدافند غیر عامل در حوزه سلامت
وبدا؛ سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضرورت توجه به پدافند غیرعامل اظهار داشت: پدافند غیر عامل در حوزه سلامت از اهمیت بیشتری برخوردار است.
به گزارش وبدا؛ دکتر مجید شیرانی در همایش جنگ نرم و پدافند غیر عامل در حوزه سلامت افزود: سیستم های مختلف در برابر تهدیدات و حوادث پایداری، تاب آوری دارند اما در حوزه سلامت با توجه به ضرورت پایداری و ارائه خدمات در حجم و وسعت بالاتر به آسیب دیدگان جسمی و روحی ، پدافند غیر عامل نقش پر رنگتری می یابد.
وی، توصیف و تحلیل وضعیت موجود، شناسایی موارد خطر ساز و بحران آفرین و تعیین اهداف بر اساس توصیف و تفسیر های انجام شده و فراهم نمودن بهترین ابراز ها برای نیل به اهداف را از گام های مهم پدافند غیر عامل در حوزه سلامت برشمرد.
وی تصریح کرد: در همین راستا در تلاش هستیم تا با افزایش آگاهی و حفظ آمادگی با تمام توان و بکار گیری تجارب پیشین، بهترین عملکردها را در زمان وقوع حوادث و بروز بحران ها داشته باشیم.
دکتر شیرانی، آموزش پرسنل و مردم را از اولویت های این مجموعه در بحث پدافند غیر عامل عنوان کرد و افزود: همچنین تجهیزات و امکانات لازم برای مدیریت بحران و اقلام مورد نیاز در مراکز بهداشتی و درمانی تا حدودی فراهم شده است اما به لحاظ زیرساخت ها همچنان با مشکلاتی روبه رو هستیم که نیازمند تامین مالی گزاف است.
وی، با اشاره به سابقه ۵۰ ساله تشکیل سازمان بهداشت جهانی و اقدامات موثر این سازمان در حوزه سلامت افزود: توجه به هزینه خدمات بهداشتی و درمانی و تلاش برای دسترسی مردم به خدمات سلامت بدون نیاز به صرف هزینه های سنگین و وارد شدن بیماران به زیر خطر فقر و پدافند غیر عامل و تاب آوری از مقوله هایی است که سازمان بهداشت جهانی و حتی سازمان ملل معتقد هستند پس از توجه به این دو، گام های بلند در راستای تامین و حفظ سلامت مردم برداشته شده است و پیش از این تمامی اقدامات در ابعاد کوچک انجام شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری، در ادامه کاهش سطح اعتماد را از مهمترین چالشهای حوزه سلامت دانست و گفت: این بیاعتمادی سبب می شود تا مسائل کوچک به معضل تبدیل و تنها بر صرف هزینه های سنگین و گاهاً غیر قابل جربان شرایط مدیریت شود.
دکتر شیرانی، اعتمادآفرینی در جامعه را مهمترین عامل مهار بحرانها دانست و گفت: آموزش، پیشگیری و برنامهریزی دقیق از دیگر راهکارهای لازم در این حوزه است.
وی با اشاره به محدودیت منابع و امکانات کشور، خاطرنشان کرد: با وجود تحریمها و تنگناهایی که دشمن در حوزه بهداشت و درمان برای کشور ایجاد کرده است ، هنر مدیریت این است که با همین امکانات محدود بتوان شرایط را به نحو مطلوب پیش برد.
گفتنی است، همایش جنگ نرم و پدافند غیر عامل در حوزه سلامت در چهاردهمین روز از آبان ماه ۹۸، با حضور عضو کمیته علمی پدافند غیرعامل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، و جمعی از مسئولین استانی در سالن همایش های ابن سینای مجتمع رحمتیه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد برگزار شد.