عمومی | دانشگاه گیلان

معاون رئیس جمهور در دانشگاه گیلان: با تمام شرایط سخت اقتصادی و تحریم ها، طرح های عمرانی و زیرساختی...

دکتر محمد باقر نوبخت پس از افتتاح ساختمان جدید دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان در نشست شورای دانشگاه شرکت کرد و در این نشست گفت: در یک سال گذشته حداقل ۳۶ هزار میلیارد تومان خسارت از سیل بر ما وارد شد که بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان را پرداخت کردیم که البته موعد پرداخت بقیه مبالغ فرا نرسیده است .

وی با بیان این که بیش از هشت هزار میلیارد تومان برای پرداخت پاداش بازنشستگان داده ایم، اظهار داشت: همه این اقدامات در اوج تحریم ها و در شرایط سخت انجام گرفته است .

وی با اشاره به تحریم ها علیه ایران در یک سال گذشته، خاطر نشان کرد: این تحریم ها نیاز به بازگویی ندارد ، سال های ۹۰ و ۹۱ که تحریم ها آغاز شد ابتدا با کاهش ۳۰۰ هزار بشکه در روز تا برسد نفت در برابر غذا، در این شرایط دولت یازدهم مدیریت کشور را به دست گرفت و تلاش کرد تا وارد این عرصه یعنی نفت در برابر غذا نشود .

معاون رئیس جمهوری با بیان این که  بر این اساس وارد مذاکره شدیم اما با همه بد عهدی هایی که صورت گرفت، تصمیم ملی درستی در این باره گرفتیم، تصریح کرد: ما مذاکرات را آغاز کردیم، به جهانیان نشان دادیم و تمام تلاشمان را به کار گرفتیم و اعلام کردیم که مذاکره برد برد صورت گیرد و در مجموع نیز نتیجه نسبی را به دست آوردیم .

وی خاطر نشان کرد: در شرایط تحریم هستیم، تحریمی عمیق تر از تحریم نفت در برابر غذا که در سال ۹۲ تلاش کردیم به آن نرسیم، اما علارغم محدودیت هایی که بر ما وارد کردند، یک روز پرداخت پرسنلی را به تاخیر نینداختیم .

نوبخت در ادامه سخنانش با اشاره به اجرای طرح های عمرانی و زیرساختی از سال گذشته تاکنون در کشور اظهار داشت: با توجه به همه تحریم ها و شرایط سخت طرح های عمرانی و زیرساختی تکمیل شده و در حال استفاده است .

وی در ادامه سخنانش با اشاره به شوک به وجود آمده در بازار ارز کشور خاطر نشان کرد: این بازار اکنون در کنترل قرار گرفته، ضمن این که نرخ تورم با توجه به این که بالاست اما روند کاهنده در پیش گرفته است .

وی در خاتمه بیان داشت: همه این اقدامات در شرایط سخت و تحریم محصول برنامه ها، طرح ها، پی گیری ها و امیدهایی به آینده است که وجود دارد و ما پیش می رویم.

دکتر احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان در ابتدای این نشست با بیان این که بیشتر دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در دانشگاه گیلان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند، افزود: در بهمن ماه امسال، ۴۰ دانشجوی خارجی جدید در این دانشگاه اضافه می شود که درصددیم آمار دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در دانشگاه گیلان را در سال آینده به ۵۰۰ نفر برسانیم .

وی با تشریح فعالیت های دانشگاه گیلان و اعضای هیات علمی این دانشگاه اظهار داشت: سالانه از اعضای هیات علمی بیش از دو هزار مقاله در مجلات معتبر بین المللی به چاپ می رسد، ضمن این که سالانه دو هزار و ۵۰۰ نفر از فارغ التحصیلان این دانشگاه در مقاطع بالاتر در دانشگاه های دولتی کشور پذیرفته می شوند .

دکتر رضی با اشاره به برنامه محوری دانشگاه گیلان و با اشاره به سیاست های این دانشگاه خاطر نشان کرد: توسعه ارتباط با بیرون دانشگاه از جمله این سیاست هاست که بخشی ارتباط با جامعه و صنعت است، تلاش شده مسایل و معضلات استان مورد توجه قرار گیرد .

وی با بیان این که در سال جاری، ۱۷۰ قرارداد با بیرون دانشگاه داریم، اضافه کرد: حدود ۲۰ درصد قراردادهای ما با بخش خصوصی است، در حالی که در سال ۹۲ ، ۲۴ مورد قرار داد با بیرون داشتیم .

رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به فعالیت ۳۸ واحد، هسته فناور و شرکت های دانش بنیان دانشگاه گیلان اظهار داشت: طرح ارتقاء توان اشتغال زایی دانشجویان نیز به صورت پایلوت در این دانشگاه به اجرا درآمد .

دکتر رضی در ادامه سخنانش با اشاره به نیازها و چالش های دانشگاه گیلان خاطر نشان کرد: افزایش هزینه های جاری دانشگاه در سال ۹۸ ، کمبود نیروی انسانی غیر هیات علمی در سطح ملی، تجاری سازی محصولات پژوهشی و فناورانه، تامین سهم دانشگاه از اعتبارات پروژه های مشترک بین المللی ، کمبود فضاهای رفاهی دانشجویان به ویژه خوابگاه متاهلین و خوابگاه دختران و نداشتن فضای فیزیکی و آموزشی ملکلی برای دانشکده فنی و مهندسی شرق گیلان از جمله مهمترین چالش هاست.