عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

نشست تخصصی پدافند غیرعامل کشاورزی با حضور سردار دکتر جلالی در مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد

وظیفه پدافند غیرعامل بی‌اثرسازی تهدید بر علیه کشور است

نشست تخصصی پدافند غیرعامل کشاورزی با حضور سردار دکتر جلالی در مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) ، نشست تخصصی پدافند غیرعامل کشاورزی در هفته گرامیداشت پدافند غیرعامل با شعار "مقاومت و بازدارندگی با رونق تولید" صبح دوشنبه ۱۳ آبان ماه ۱۳۹۸ با حضور سردار دکتر جلالی رییس سازمان ملی پدافند غیر عامل کشور، مهندس طلایی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی و رییس کمیته پدافند غیرعامل وزارت جهاد کشاورزی، مهندس موسوی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز، دکتر نجفیان رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، دکتر بهمنی رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مهندس جلیلی رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، دکتر مخبر رئیس مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) و ۲۳۰ نفر از مدیران، محققان، کارشناسان و اعضای هیات علمی موسسات تحقیقاتی، سازمان پدافند غیرعامل کشور و مرکز آموزش امام خمینی در سالن استاد شهید مطهری مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) برگزار شد .

در این مراسم ابتدا دکتر مخبر ضمن خوش آمد گویی به شرکت کنندگان و آرزوی توفیق برای همه خدمتگزاران به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، گزارش جامعی از اقدامات انجام شده توسط مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) در حوزه پدافند غیرعامل کشاورزی در سال های اخیر و برنامه های پیش بینی شده در سال جاری را  ارائه نمود.
دکتر مخبر در قسمتی از سخنان خود اظهار داشت : با توجه به اهمیت پدافند غیر عامل همکاری خیلی خوبی در این حوزه  با سازمان پدافند غیر عامل کشور، معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی و موسسات تحقیقاتی

صورت گرفته است و بحمدالله دستاوردهای نسبتا خوبی هم داشته ایم،ولی قطعا" با وضع مطلوب (علی الخصوص در بخش کشاورزی )  فاصله زیادی داریم. وی افزود: حاصل این همکاری سه جانبه، تدوین سند زیستی وزارت جهاد کشاورزی است که با همکاری دانشگاه شیراز تدوین گردید و این سند، سندی  راهبردی و کارآمد برای وزارت جهاد کشاورزی است.

دکتر مخبر دامه داد : بزرگترین و شاید بهترین همایش پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی توسط این مرکز در سال ۱۳۹۷ با حضور بیش از ششصد نفر از مدیران مجموعه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد. نشست تخصصی پدافند غیرعامل کشاورزی که امروز در این مرکز در حال برگزاریست دومین همایشی است که مرکز آموزش عالی امام خمینی افتخار دارد در زمینه پدافند غیرعامل برگزار نماید.

وی خاطر نشان ساخت: مرکز آموزش عالی امام خمینی با برگزاری دوره آموزشی پدافند غیرعامل در قالب آزمون مجازی، موفق شده است ۴۳ هزار نفر از مدیران و کارکنان وزارت جهاد کشاورزی را آموزش دهد و تربیت ۳۰۰ مربی پدافند غیر عامل (در قالب ۶ دوره آموزشی ) تا پایان سالجاری توسط این مرکز انجام خواهد شد.

سردار جلالی: رادارهای پدافند زیستی باید ارتقا یابد/ برنامه دشمن برای برهم زدن امنیت غذایی کشور شکست خورده است.
سردار دکتر غلامرضا جلالی در بخش نخست سخنان خود به موضوع گرامیداشت ۱۳ آبان روز دانش آموز و استکبارستیزی پرداخت و سپس با اشاره به اینکه پدافند غیرعامل در شرایط کنونی و با توجه به توسعه علم و فناوری وارد حوزه و قلمروهای جدیدی شده است، گفت: پدافند زیستی یکی از عرصه‌های نوینی است که پدافند غیرعامل در آن الگوهای دفاع در برابر تهدیدات نوین را پیگیری می‌کند .
وی با تاکید بر اینکه بی‌اثرسازی تهدیدات و به حداقل رساندن آسیب پذیری ها از اولویت‌ها و اهداف پدافند غیرعامل است، گفت: ما دو دسته تهدید؛ یکی طبیعی و دیگری انسان‌ساز داریم که قلمرو فعالیت سازمان پدافند غیرعامل کشور، مهار و مقابله با تهدیدات عامدانه و انسان‌ساز است که از تهدیدات طبیعی پیچیده‌تر است چرا که ذات آن علمی، متغیر و فناورانه است .

سردار جلالی با تاکید بر اینکه در ذات بسیاری از فناوری ها تهدیدات نهفته وجود دارد، گفت: پدافند غیرعامل با ارائه الزامات و رویه ها تلاش دارد تا بستر بهره‌برداری مطمئن و فراگیر از فناوری ها را پدید آورد . وی با بیان اینکه در  حوزه پدافند زیستی یک اولویت به نام تامین امنیت غذایی داریم گفت: دشمن در تلاش است تا این امنیت غذایی را برهم بزند که خوشبختانه تلاش های آنها تا کنون ناکام مانده است و امروز کشور ما در حوزه امنیت غذایی وضعیت مطلوبی دارد.

نامبرده با تاکید بر اینکه در تهدیدات زیستی همیشه فاعل مجهول است، گفت: دستکاری انسان در ژنتیک می‌تواند موجودات زنده را به یک سلاح تبدیل کند. دستکاری آمریکا در ویروس بیماری سارس که تهدیدی علیه چینی‌ها بود یکی از نمونه های اینگونه تهدیدات است . در دفاع زیستی باید بتوانیم تهدیدات در حوزه زیستی و عامل آن را شناسایی کنیم لذا ما نیاز داریم رادارهای تشخیص دفاع زیستی را ارتقا دهیم که این رادارها آزمایشگاه تخصصی تشخیصی در حوزه دام،گیاه و انسان هستند .

سردار جلالی سپس به موضوع دفاع از دارایی‌های زیستی کشور اشاره کرد و گفت: مراکزی مانند بانک ذخایر ژنتیک گیاهی جزو دارایی‌های باارزش بالا به حساب می آیند و باید الزامات صیانت از آنها با دقت رعایت شود . وی با تاکید بر اینکه برخی با توجهیات اقتصادی تلاش دارند تا خودکفایی غذایی را تضعیف کنند، افزود: اگر با این نگاه پیش می‌رفتیم امروز در صنایع دفاعی و موشکی در سطح کنونی نبودیم بنابراین برای تضمین امنیت اقلام راهبردی غذایی باید به سمت خودکفایی پیش ببریم .

سردار دکتر جلالی با تصریح اینکه  در امنیت غذایی سه مولفه کمیت، کیفیت و حلیت دارای اهمیت است، گفت: نظارت بر کیفیت موادغذایی باید ارتقا پیدا کند چرا که برخی اخبار ناخوشایند در این زمینه به گوش می رسد. برخی تولیدات زراعی و دامی ما به‌دلیل عدم رعایت استانداردهای سلامت، اجازه صادرات پیدا نکرده‌اند اما همین محصولات در بازار داخلی کشور به راحتی توزیع می‌شود .

محمدرضا طلایی: صیانت از افزایش تولید محصولات کشاورزی وظیفه پدافندی وزارت جهاد کشاورزی است .

محمدرضا طلایی معاون توسعه مدیریت و منابع و رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت جهادکشاورزی در این نشست تخصصی با تاکید بر اینکه امنیت غذایی در حوزه کشاورزی بسیار مهم است،گفت: افزایش تولید محصولات کشاورزی سبب می شود تا وظیفه سنگینی در حوزه پدافندی داشته باشیم.

طلایی افزود: میزان تولید گندم در سال های گذشته ۶ تا ۷ تن در هر هکتار بوده که امروزه به ۱۲.۵تا ۱۳تن رسیده است . وی با بیان اینکه افزایش تولید صرفا با استفاده بیشتر از منابع نبوده است، افزود: با برنامه ریزی های انجام شده محققان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برای محصولات در هر شرایطی بذر مناسب معرفی کرده اند .

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهادکشاورزی با اشاره به سامانه پهنه بندی کارشناسان ،گفت: این کارشناسان از مزرعه تا عالی ترین محققان برای اطلاع رسانی به کشاورزان در ارتباط هستند . رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه ذخیره سازی محصولات استراتژیک در اولویت برنامه های وزارت جهادکشاورزی است، تصریح کرد: ظرفیت سردخانه های کشاورزی در کشور با توجه به سردخانه های در حال ساخت تا پایان سال بیش از ۲برابر خواهد شد . وی در پایان با بیان اینکه آموزش در پدافند غیرعامل برای تشکل ها نیز انجام شود، گفت: سند تفاهم آموزشی با مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) امضا شده است .

طی این نشست دکتر نجفیان رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر ، دکتر جلیلی رییس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور و دکتر بهمنی رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، گزارش جامعی از فعالیت های موسسات خود در حوزه پدافند غیرعامل و برگزاری  مانورهای پدافند غیر عامل در موسسات تابعه را  ارائه نمودند.