عمومی | دانشگاه شیراز

ارائه گزارش روند اجرای پروژه"ارتقای ۵ دانشگاه و ۵ واحد پژوهشی برتر کشور به تراز بین المللی" از سوی رئیس و نماینده دانشگاه شیراز به کمیته هدایت و نظارت پروژه

در راستای ارائه گزارش پیشرفت پروژه ملّی اقتصاد مقاومتی'' ارتقای ۵ دانشگاه و ۵ واحد پژوهشی برتر کشور به تراز بین المللی'' ؛ دومیّن گزارش عملکرد پروژه در بازده زمانی ۶ ماهه دوّم سال۱۳۹۷و ۶ ماهه نخست با تاکید بر برنامه ها و ابتکارات بین المللی سازی دانشگاه، در روز شنبه ۱۱ آبان ماه در محل دبیرخانه این پروژه واقع در سالن جلسات معاونت آموزشی وزارت عتف به اعضای کمیته هدایت و نظارت پروژه ارائه گردید.

در این جلسه، ابتدا پروفسور یوسف ثبوتی به عنوان ناظر این پروژه بیان داشتند دانشگاه شیراز با قدمت بیش از نیم قرن، از دیرباز به عنوان یک دانشگاه بین¬المللی مطرح بوده و در چند سال گذشته نیز گام های بلندی جهت بین المللی سازی دانشگاه شیراز برداشته شده است. ایشان از استمرار پروژه و اقدامات صورت گرفته در دانشگاه شیراز ابراز رضایت نمودند. سپس دکتر حمید نادگران، ریاست دانشگاه شیراز به اهمیت اجرایی شدن این پروژه و تلاشهای صورت گرفته در دانشگاه شیراز پرداخته و افزودند بر اساس برنامه راهبردی دانشگاه شیراز که به تصویب هیات امنای دانشگاه رسیده، در افق ۱۴۰۴ دانشگاه شیراز یک دانشگاه کارآفرین و مهارتگرا با اعتبار جهانی در تولید علم و فن آوری است، که در آموزش و پژوهشهای بنیادی، کاربردی و توسعه ای نقش برجستهای به عنوان مرجع حل مسائل اساسی جامعه دارد. ایشان بر ارزیابی عملکرد تحقق شاخص ها و توجه ویژه کمیته هدایت و نظارت پروژه و معاونت آموزشی وزارت عتف عملکرد یکساله دانشگاه شیراز در ارتباط با پیشرفت پروژه اشاره نمودند.

در ادامه دکتر قاسم سلیمی به عنوان نماینده دانشگاه در پروژه به ارائه گزارشی از روند اجرای برنامه ها و عملکرد دانشگاه در سال گذشته و سیاستگذاری و برنامه های آینده پرداختند.

بررسی وضعیت عملکرد شاخص های ۳۷ گانه پروژه ملی اقتصاد مقاومتی'' ارتقای ۵ دانشگاه و ۵ واحد پژوهشی برتر کشور به تراز بین المللی''در ۱۳۹۷ ؛ وضعیت همکاری دانشگاه در گستره بین الملل با دانشگاه ها، سازمانها و نهادهای جهانی؛ حضور دانشگاه در رویدادهای بین المللی؛ همکاری دانشگاه شیراز با دانشگاه های کشور آلمان، شرکت فعال دانشگاه در رویدادهای بین المللی سازی؛ پروژه¬های بین-المللی دانشگاه شیراز و اتحادیه اروپا؛ برنامه های ویژه دانشگاه از جمله تعاملات بین المللی، تفاهم نامه های همکاری جدید با دانشگاه های خارجی در ۶ ماهه نخست سال ۱۳۹۸ ، تلاش های مستمر، برنامه ها و ابتکارات جدید واحد روابط بین الملل دانشگاه شیراز و طرح پرسش از سوی اعضای کمیته هدایت و نظارت پروژه از جمله مباحث اصلی این جلسه بود. شایان ذکر است در این جلسه ارائه پاسخ به ۹ سوال کلیدی پروژه به شرح زیر:
۱. مقدار و سطح مشارکت اعضای هیات علمی برای پیشبرد اهداف پروژه
۲. نحوه افزایش ارتباطات بین المللی دانشگاه بویژه در بخش جذب دانشجوی بین المللی
۳. نحوه فعالیت های فناورانه دانشگاه (مانند استفاده از فضای مجازی و...)
۴. نحوه حرکت دانشگاه به طرف دانشگاه نسل سوم و دانشگاه جامعه محور
۵. تبیین روند پیشرفت پروژه در مجموع واحدهای تابعه
۶. روال برون رفت از بحرانهای مالی با توجه به محدودیت منابع با تشریح استراتژی مورد نظر
۷. اختیارات و امتیازات مورد نیاز برای گذراندن دوره مقابله با تحریم اقتصادی
۸. نحوه مدیریت و جذب نخبگان در مجموعه های تابعه
۹. نحوه تخصیص اعتبارات مربوط برای ارتقاء دانشگاه و تعریف ماموریت ارتقاء
و شرح اقدامات دانشگاه در ارتباط با پرسش های فوق به تفصیل توسط رئیس دانشگاه شیراز و نماینده پروژه انجام گرفت. شایان ذکر است اجرای پروژه ملی اقتصاد مقاومتی '' ارتقای ۵ دانشگاه و ۵ واحد پژوهشی برتر کشور به تراز بین المللی'' از سال ۱۳۹۶ در دانشگاه شیراز آغاز شده است و پروفسور یوسف ثبوتی ناظر این پروژه می باشند. در پایان جلسه اعضای کمیته هدایت و نظارت پروژه به ارزیابی نهایی گزارش پروژه پرداختند.