عمومی | دانشگاه تبریز

با حضور رییس صندوق حمایت از پژوهشگران؛ نشست عمومی اساتید دانشگاه های شهر تبریز به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد

نشست عمومی جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه های شهر تبریز( تبریز، علوم پزشکی تبریز، هنر اسلامی و شهید مدنی آذربایجان) با حضور رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز،دکتر ایمان افتخاری رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این نشست ضمن تشریح برنامه ها و بسته های حمایتی این صندق گفت: این صندق از سال ۱۳۸۲ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت خود را در حوزه های مختلف آغاز کرده و در حال حاضر عمده فعالیت‌های این صندوق در حوزه‌های چون حمایت از طرح‌های پژوهشی، پسا‌دکتری، رساله های دکتری، ثبت اختراعات، حمایت از همایش ها و رویدادهای علمی، کرسی پژوهشی، پژوهانه(گرنت) و حمایت از ایجاد و توسعه مراکز نوآوری بوده است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور از زمان شکل گیری و تا کنون در عمده فعالیت‌های خود از جمله حمایت از طرح‌های پژوهشی، پسا‌دکتری و ... روند رو به رشدی داشته است، تصریح کرد: در همین خصوص همچنین در راستای تحقق برنامه های راهبردی این صندق در سال های اخیر حمایت های  این صندق در بخش های مختلف، رشد بیش از دوبرابری داشته است.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به رویکردهای جدید این صندق نیز افزود: ایجاد تنوع در نوع فعالیت ها و ارایه خدمات، کیفیت بخشی، ایجاد تعادل، تکثر، هدف گرایی و آمایش پژوهشی از جمله رویکردهای جدید صندوق حمایت از پژوهشگران کشور است.

به گفته وی این صندق با رویکرد جدید خود می خواهد ضمن حمایت متوازن با توجه به ظرفیت دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی نگاه منطقی و درست به تولید علم و امور پژوهش و فناوری داشته باشد.

وی تدوین برنامه های چالش، پیشگامان، میثاق، پیشتازان و ... را از جمله دیگر راهبردهای جدید این صندق بیان کرد و یادآور شد: این صندوق برنامه مهمی دیگری در عرصه بین المللی دارد که از جمله این کشورها می توان به روسیه، آلمان، چین، ژاپن و اتریش اشاره کرد.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین با اشاره به سهم استان ها از طرح های پژوهشی صندوق گفت: استان آذربایجان شرقی بعد از استان تهران و اصفهان در رده سوم این صندق قرار دارد.

دکتر عسگری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز در این جلسه ضمن معرفی ظرفیت ها و توانمندی های دانشگاه های شهر تبریز( تبریز، علوم پزشکی تبریز، هنر اسلامی و شهید مدنی آذربایجان) به نحوه و نوع حمایت ها و همکاری های این دانشگاه ها با صندوق حمایت از پژوهشگران کشور پرداخت.

وی در ادامه با اشاره به پتانسیل های دانشگاه تبریز در بخش های مختلف افزود: این دانشگاه در حال حاضر با داشتن بیش از ۲۰ دانشکده، ۲۴ هزار دانشجو، ۸۳۰ نفر هیات علمی، ۶۲ مرکز رشد، ۱۳ شرکت دانش بنیان، ۱۱ مرکز تحقیقاتی و ... به عنوان یکی از دانشگاه های بزرگ و جامع شمالغرب کشور است.

وی در بخش دیگر سخنان خود خواستار حمایت های یک دست و متوازن صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با توجه به ظرفیت دانشگاه ها و سایر مراکز تحقیقاتی شد.

بر پایه همین گزارش؛ سخنرانی دکتر عبدالعلی معاون حمایت و ترویج علم و فناوری صندوق با عنوان تبیین برنامه جامع ترویج علم در استان آذربایجان شرقی با محوریت دانشگاه تبریز، جلسه با هیات رئیسه دانشگاه تبریز و تبادل تفاهم نامه پسادکترای ویژه از جمله دیگر برنامه های رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران کشور و هیات همراه وی به دانشگاه تبریز بود.