عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

افتتاح دو رویداد علمی و تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین

مرکز مطالعه طولی آینده نگر ( کوهورت ) کارکنان دانشگاه علوم پزشکی قزوین و آزمایشگاه جامع تحقیقات، دو رویداد علمی و پژوهشی بودند که باحضور رئیس دانشگاه و اعضای هیات رئیسه روز دو شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۸ در منطقه پونک قزوین افتتاح شد.

مطالعه کوهورت کارکنان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی قزوین که وضعیت سلامت کارکنان را ارزیابی می کند؛ با هدف پایش روند سلامت جسمی،روانی و اجتماعی کارکنان، تعیین عوامل خطر بیماری های غیر واگیر، تعیین شیوع و بروز اختلالات و بیماری های غیر واگیر، ارتقای سطح علمی و پژوهشی دانشگاه، طی ۱۵ سال اجرا می شود و فاز نخست آن، یک ساله است.

مراحل اجرای مطالعه کوهورت شامل: پذیرش، آزمایش خون و ادرار، تن سنجی، صرف صبحانه، مصاحبه عمومی، مصاحبه بالینی، مصاحبه تغذیه، مصاحبه روانشناسی، الکتروکاردیوگرافی، اسپرو متری، آنالیز ترکیبات بدن و  عضله سنجی می باشد.

در این مرکز پس از تعیین میزان شیوع عوامل خطر فردی، شغلی و اجتماعی کارکنان، اثر هر یک از این عوامل بر بروز بیماری های غیرواگیر تعیین می شود. در این مطالعه طولی آینده نگر، کیفیت زندگی، کیفیت خواب، وضعیت خواب، وضعیت ارگونومی، استرس شغلی، سرمایه اجتماعی و سلامت روانی کارکنان بررسی می شود.

علاوه بر معاینات بالینی، ارزیابی های پاراکلینیکی وضعیت سلامت کارکنان با انجام آزمایش های بالینی، اسپرومتری، الکتروکاردیوگرافی، آنالیز ترکیبات بدن و عضله سنجی تعیین می شود.

دکتر منوچهر مهرام، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در آیین افتتاح این دو رویداد علمی و تحقیقاتی، ضمن تشکر و قدردانی از معاونت های پژوهشی و توسعه و همچنین همه کارکنان و کارشناسانی که در راه اندازی این مرکز نقش داشتند، از خدمات خداپسندانه حاج آقا محمدزاده خیّر سلامت در احداث و تکمیل ساختمان بصورت ویژه قدردانی کرد و افزود:امروز دو مرکز افتتاح می شود که در ارتقای علمی دانشگاه در حیطه تحقیقات کمک می کند.

رئیس دانشگاه مطالعه کوهورت را یک الگو دانست و گفت: این مطالعه به عنوان یک فعالیت جدید می تواند الگویی برای سایر سازمان ها باشد که هم سلامت را کنترل می کند و هم ارزیابی اثرات محیط کار بر سلامت کارکنان را مورد برسی قرار می دهد.

دکتر مهرام در ادامه افزود: برای اجرای این دو طرح بیش از سه میلیارد تومان هزینه شده است و دو رویکرد را دنبال می کند، یکی به نفع سلامت کارکنان است و می تواند یک پرونده سلامت طولانی مدت با ارزش پیش بینی کننده باشد و دیگری بعد تحقیقاتی و علمی کار است که اطلاعات مفیدی را منتشر می کند.