عمومی | معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

۴ فرآورده پروبیوتیک ایران‌ساخت رونمایی شد

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،  پارک فناوری پردیس صبح امروز شاهد به نمایش درآمدن ۴ دستاورد غذایی پیشرفته به دست فعالان فناور یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان بود.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در مراسم رونمایی از ۴ محصول پروبیوتیک نسل جدید که با حضور دو تن از معاونان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، از تحولات جدی به دست شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه غذا و دارو گفت و ادامه داد: بیش از ۹۷ درصد نیاز  کشور به دارو، با تولیدات ایران‌ساخت شرکت‌های دانش‌بنیان تامین می شود. با برنامه‌ریزی جدی و حمایت های زیرساختی، شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان مابقی فرآورده‌ها را نیز بومی‌سازی می‌کنند.

«وابستگی» با توان شرکت‌های دانش‌بنیان «توانمندی صادراتی» می‌شود

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان دارویی کشور از توانمندی خوبی در تامین نیاز داخلی به فرآورده‌های دارویی برخوردارند. این توانمندی باید به عرصه غذا به ویژه در حوزه دام، طیور  و آبزیان هدایت شود و با حضور بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان، در تامین این نیازها خودکفا و صادرکننده شویم.

ستاری با بیان این‌که در حال حاضر ۹۷ درصد داروها بومی سازی شده اند، بیان کرد: با برنامه‌ریزی‌ها برای حمایت زیرساختی از شرکت‌های دانش‌بنیان دارویی، بخش باقی‌مانده داروها که در داخل کشور تولید نمی‌شود، به زودی در مدار تولید داخلی قرار می‌گیرد؛ قرارداهای ساخت تعداد قابل توجهی از این داروها نیز با شرکت‌های دانش‌بنیان منعقد شده است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری بر ضرورت حرکت شرکت‌های دانش‌بنیان به سوی بی‌نیاز ساختن کشور از وابستگی به فرآورده‌های غذایی تاکید کرد و ادامه داد: میزان قابل توجهی وابستگی فرآورده های غذایی ‏دام، طیور آبزیان به ویژه پروبیوتیک ها وجود دارد که عزم جدی شرکت های دانش بنیان و سرمایه گذاران برای تحول آفرینی در این حوزه را طلب می‌کند.

دانش‌بنیان‌ها بستر جذب نخبگان شده‌اند

رییس بنیاد ملی نخبگان از کار تحول‌آفرین شرکت‌های دانش‌بنیان دارویی در جذب نخبگان و متخصصان گفت و افزود: شرکت‌های دانش بنیان دارویی و غذایی کشور، اکنون به سطحی از توانمندی رسیده اند که خروج از کشور استعدادهای برتر به ویژه در حوزه دارویی و سلامت را به کمترین میزان رسانده اند و با به‌کارگیری بهترین متخصصان جوان و خلاق، ضمن ایجاد اشتغال و خلق ارزش افزوده، به میزان قابل توجهی از واردات و ارزبری بی نیاز می کنند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان این‌که صنعت داروسازی می‌تواند به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان تحول آفرین شود ادامه داد: همان‌طور که بسیاری از این شرکت‌ها، علاوه بر تامین نیاز داخلی، از طریق صادرات ارزآوری دارند، در صنایع دیگر مانند غذا و پروبیوتیک‌ها نیز این توانمندی به دست بیاید.

حمایت‌های سازمان غذا و دارو اثرمند بوده است

ستاری، از تلاش‌های سازمان غذا و دارو برای حمایت از دانش‌بنیان‌های حوزه دارو قدردانی کرد و گفت: وجود دیدگاه‌های مثبت و حمایتگر در سازمان‌های تصمیم ساز به رونق محصولات دانش‌بنیان کمک می‌کند؛ یکی از مشکلات بزرگ ما این است که سازمانی همچون سازمان غذا و دارو در حوزه های دیگر مانند هواپیمایی و دامپزشکی و ... وجود ندارد.

وی با بیان این‌که اکنون گام تازه‌ای در تولید پروبیوتیک‌های نسل جدید با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان برداشته شده است افزود: دو شرکت دانش بنیان در پارک فناوری پردیس به تولید داروهای پروبیوتیک ورود پیدا کرده اند. پروبیوتیک ها یک حوزه جدید هستند که آینده بسیار خوبی دارد و ظرفیت بکری برای بازارسازی و خلق ارزش افزوده دارد. باید همواره تلاش کنیم بازار این محصولات را به دست بیاوریم.

ستاری، با اشاره به لزوم کاهش واردات پروبیوتیک‌ها و مواد غذایی با حمایت از ایده‌های فناورانه و به کمک حضور بخش خصوصی گفت: کاربرد پروبیوتیک‌ها در دنیای امروز فراتتر از حوزه غذایی است و نقش اثرمندی در سلامت ایفا می‌کند. اگر سرمایه‌گذار بخش  خصوصی به این حوزه توجه کند، ضمن این‌که می توانیم مانع از واردات این فرآورده شویم، خلق ارزش افزوده و اشتغال بالایی را شاهد خواهیم بود.

۲۳ هزار میلیارد تومان هزینه مصرف دارو در سال ۹۷ بوده است


در بخش دیگری از این مراسم، ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان دارویی در تامین نیاز جامعه به فرآورده‌های دارویی و سلامت گفت: ایران یک درصد از جمعیت کل جهان را تشکیل می‌دهد و این یعنی توانایی انجام بسیاری از کار‌ها را دارد و در عمل هم ثابت کرده ایم که می‌توانیم دستاورد‌های مطلوبی در حوزه دارو داشته باشیم.

حریرچی ادامه داد: شرکت‌ها و افرادی که در حوزه دارو فعال هستند براساس اعلام سازمان جهانی غذا و دارو باید چهار هدف مشخص افزایش سلامت مردم، محافظت از مردم در برابر مخاطرات و بیماری ها، افزایش رضایت مردم و کارایی را محور اصلی قرار دهند و هر کاری که می‌کنند با این چهار هدف سنجیده شود. سال ۱۳۹۷ نزدیک به ۲۳ هزار میلیارد تومان هزینه مصرف دارو در کشور بوده که معادل ۱۷ درصد از کل هزینه سلامت است.

رونمایی از ۴ دستاورد ایران‌ساخت در حوزه پروبیوتیک

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با همراهی معاونان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ۴ فرآورده پروبیوتیک نسل جدید یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس رونمایی کرد.

فرآورده پروبیوتیک پایلوشات با دانش فنی بومی سازی شده برای پیشگیری از ابتلا به زخم معده، پیشگیری طولانی مدت و کاهش باکتری هلیکوباکترپیلیوری ایران ساخت شده است. این فرآورده در بیش از ۳۸ کشور جهان متقاضی دارد و به ازای هر کیلوگرم، بیش از  ۱۵۰۰ یورو ارزآوری برای کشور خواهد داشت. «لاکتوگام» فرآورده دیگری است که با هدف مهار باکتری‌های پوسیدگی دندان و التهاب لثه به تولید رسیده است.

محصول «ژری لاکت توپلاس»  برای تامین پروبیوتیک های اساسی سالمندان و نیز فمی لاکت توپلاس پروبیوتیک روزانه موردنیاز نوجوانان و بزرگسالان از دیگر محصولات رونمایی شده در این مراسم بود.

شرکت دانش بنیان زیست تخمیر ۴۰ محصول دانش بنیان را به به بازار عرضه کرده است که همگی برای نخستین بار و با فناوری بومی تولید شده‌اند. فرآورده های ماده اولیه پروبیوتیک، مکمل های رژیمی و غذایی از مهم ترین دستاوردهای این شرکت دانش بنیان به شمار می‌رود.

پایان پیام/۲۴