عمومی | دانشگاه فرهنگیان

برگزاری اولین جلسه هیات امنای دانشگاه فرهنگیان استان چهارمحال و بختیاری

اولین جلسه هیات امنای دانشگاه فرهنگیان چهارمحال و بختیاری در سال ۹۸ با حضور مهندس عباسی، استاندار و رئیس هیات امنای دانشگاه فرهنگیان چهارمحال و بختیاری،  دکتر انصاری راد معاون دانشجویی دانشگاه، دکتر ربیعی نماینده مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، دکتر قائدامینی مدیرکل اداره کل آموزش و پرورش استان و نایب رئیس هیات امنا، دکتر تیمور نظری فرد سرپرست مدیریت امور پردیس های استان و دبیر هیات امناء، مهندس شهریارپور سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان چهارمحال و بختیاری و سایر اعضا  در سالن جلسات دانشگاه فرهنگیان استان برگزار گردید.

در این جلسه استاندار چهارمحال وبختیاری با تاکید بر توسعه علم و دانش گفت: راه‌اندازی و تاسیس دانشگاه جامع فرهنگیان در استان یکی از اولویت‌ها و برنامه‌های استان است که بایستی با همکاری و همت تمامی عوامل داخل و خارج استان عملیاتی گردد.

وی ادامه داد: با توجه به این که هم‌اکنون زمین برای راه‌اندازی این دانشگاه جانمایی شده است و طرح توجیهی نیز از سوی دانشگاه ارائه شده است، باید برنامه و طرح اولیه راه‌اندازی این دانشگاه در شورای برنامه استان تصویب و هرچه سریعتر فرایند تملک زمین از طریق کارگروه ماده ۶۹ قانون بخشی از مقررات مالی دولت انجام شود.

رییس کمیته استانی هیات امنای دانشگاه در ادامه گفت: با توجه به مشکلات و کمبودهای دانشگاه فرهنگیان استان تا زمان ایجاد دانشگاه جامع فرهنگیان در استان به منظور تامین فضا و امکانات از ظرفیت مراکز آموزشی اداره کل آموزش و پرورش استان چند مجموعه در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار داده شود و در صورت نیاز از اعتبارات استانی جهت تعمیر، تجهیز و مناسب سازی فضاها هزینه می گردد.

وی  بر جذب دانشجو معلم بر اساس بومی‌گزینی تاکید و اظهار کرد: به دلیل پراکندگی شهرستانهای استان از نظر جغرافیایی، باید از ظرفیت بومی هر منطقه برای آموزش و پرورش آن منطقه استفاده کرد، فعال کردن این دانشگاه باید در اولویت طرح ها و برنامه‌های علمی و دانشگاهی استان قرار گیرد.

در ادامه انصاری راد معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان ضمن تشکر از حمایت های استاندار چهارمحال و بختیاری و همکاری مدیر کل آموزش و پرورش با دانشگاه فرهنگیان استان ، به برنامه دانشگاه فرهنگیان در خصوص راه‌اندازی ۳۱ دانشگاه جامع فرهنگیان در کشور پرداخت و اظهار داشت: در فاز نخست این طرح از سال آینده ۱۰ دانشگاه جامع فرهنگیان در ۱۰ استان کشور دایر می‌شود که یکی از این استانها، چهارمحال و بختیاری است.

ربیعی نماینده مردم شریف  شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی نیز در جلسه ضمن اعلام آمادگی مجمع نمایندگان مردم شریف استان در مجلس شورای اسلامی برای  همکاری و حمایت از برنامه های در دست اقدام دانشگاه فرهنگیان، تصریح کرد: مهمترین  رسالت دانشگاه فرهنگیان تربیت معلم است که عینی‌ترین نقش و مسوولیت را در کشور برعهده دارند.

وی به تبدیل وضعیت معلمان حق‌التدریس و برخی کارکنان دستگاه‌های اجرای از جمله  بهداشت  و درمان در مجلس اشاره کرد و گفت: دغدغه مجلس تعیین تکلیف افرادی است که عمر خود را در مسیر خدمت در آموزش و پرورش و بهداشت گذاشتند.

وی همچنین  بر اهمیت  نظارت بر نحوه بکارگیری و فعالیت این نیروهاست و پذیرش افراد شایسته تاکید کرد.

ربیعی به اجرای طرح رتبه بندی معلمان اشاره کرد و گفت: تامین و تخصیص اعتبار لازم برای اجرای این طرح از مهمترین دغدغه های مجلس است.

دکتر فرحناز قائدامینی مدیر کل آموزش و پرورش و قائم مقام کمیته استانی هیات امنای دانشگاه، معلم را مهمترین کارگزار و مهمترین شاخص برای آموزش و پرورش دانست و ایجاد انگیزه برای معلم را اصلی مهم عنوان نمود و افزود: آموزش و پرورش  استان ضمن آمادگی برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز دانشگاه، می تواند  کلیه زیرساخت ها، فضاهای ورزشی و رفاهی مورد نیاز را نیز در حد ضرورت و بضاعت در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار دهد.

سرپرست سازمان برنامه و بودجه استان چهارمحال وبختیاری نیز در این نشست گفت: دانشگاه فرهنگیان یک رکن مهم دانشگاهی است  که باید از تمام ظرفیت این دانشگاه برای تربیت نیروی انسانی استفاده کرد.

علی شهریارپور افزود: به منظور رفع مشکلات این دانشگاه در استان در سال گذشته اعتبار مورد نیاز  جهت نوسازی سیستم گرمایشی پردیس خواهران اختصاص داده شد و امسال نیز از محل اعتبارات متمرکز در قالب طرح قانون متوازن ۱۰ میلیارد ریال پیش‌بینی شد که تاکنون ۷ میلیارد ریال این میزان تخصیص داده شده است   و در خصوص طرح ۳۱-۱۰۰ نیز آماده طرح و پیگیری موضوع از طریق شورای برنامه ریزی استان و سازمان برنامه و بودجه کشور هستیم.

مدیر امور پردیس های دانشگاه فرهنگیان استان چهارمحال و بختیاری نیز پس از معرفی ساختار هیات امنای دانشگاه گزارشی کامل از وضعیت دانشگاه فرهنگیان استان ارائه و اظهار کرد: هم اکنون ۳ پردیس خواهران و برادران در استان فعال و ۱۰۸۷ دانشجوی پیوسته در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که ۷۷ درصد این دانشجویان در سراهای دانشجوی ساکن هستند.

وی ادامه داد: از سال ۹۵ تاکنون ۹۴۲ دانشجومعلم در مقطع کارشناسی پیوسته از دانشگاه فرهنگیان استان فارغ التحصیل شدند.

نظری فرد تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه را ۱۴ نفر عنوان کرد و گفت: این تعداد  بسیار پایین تر از نرم است  و ضرورت پیش بینی سهمیه مناسب برای تامین هیات علمی از طریق فراخوان جذب هیات علمی وزارت علوم اجتناب ناپذیر است.

وی مهمترین چالش و مشکل پردیس های دانشگاه فرهنگیان استان را مستهلک بودن ساختمان دانشگاه، سیستم گرمایشی، ، نبود مسجد و انبار و کمبود شدید نیروی انسانی در حوزه هیات علمی و اداری  و  فضای ورزشی در دانشگاه عنوان کرد.

مدیر امور پردیس های استان در ادامه از راه‌اندازی بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان در استان خبر داد و گفت: با راه اندازی این بنیاد می‌توان در زمینه رفع مشکلات این دانشگاه گام موثری برداشت.

شایان ذکر است در انتهای این جلسه از زحمات استاندار  و رییس  سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به جهت تامین اعتبار اصلاح سیستم گرمایشی پردیس شهید باهنر در سال ۱۳۹۷ با اهدا لوح تقدیر از طرف رییس دانشگاه فرهنگیان کشور تقدیر به عمل آمد.