نشست معرفی و نقد قصه های شاهنامه در دانشگاه شیراز
نشست معرفی و نقد قصه های شاهنامه به روایت خانم آتوسا صالحی، با حضور نویسنده، جمعی از اساتید ، دانشجویان و دانش آموختگان، نویسندگان و شعرای فارس، گروهی از نوجوانان مخاطب این اثر و دیگر افراد علاقه مند در سالن منتظری دانشکده علوم دانشگاه شیراز برگزار شد.
خانم دکتر ریاحی زمین، رئیس مرکز پژوهش های زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز، در ابتدای این نشست، به معرفی اعضای گروه بازنویسی و بازآفرینی این مرکز و همچنین سابقه و فعالیت ها این گروه پرداخت.
در ادامه جمعی از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری زبان و ادبیات فارسی به معرفی نویسنده و پیشینه پژوهش های مرتبط با وی، بررسی جنبه های حماسی و اسطوره ای ، بررسی محتوا، مضامین اخلاقی و الگوهای ارائه شده در اثر یاد شده ، واکاوی عناصر روانشناختی و ارائه ی گزارشی از دیدگاه های نوجوانان درباره ی کتاب اسفندیار رویین تن پرداختند.
سپس برخی از نوجوانان شرکت کننده در این نشست ، به ارائه ی نظرها و پیشنهادهای خود درباره ی این اثر پرداختند و خانم آتوسا صالحی، با ابراز خرسندی از حضور در این نشست پربار و سپاس از برگزارکنندگان آن ، این نشست را به دلیل جامع و کامل بودن موضوع نقدها و حضور مخاطبان نوجوان، بهترین جلسه نقد آثارش برشمرد و به پرسش های مطرح شده، پاسخ داد.
در پایان دکتر سعید حسام پور، مدیر جلسه به جمع بندی مطالب گفته شده پرداخت و این نشست را بسیار مهم و شایسته دانست.
وی با بیان این نکته که حضور مخاطبان نوجوان به این جمع، رسمیت و اعتبار بخشیده است؛ تاکید کرد: رسالت ماست که بیش از پیش برای حضور مخاطبان در چنین نشست هایی اهمیت قائل شویم تا این راه به سرانجام درست ختم شود.
شایان توجه است آتوسا صالحی شاعر، نویسنده٬ مترجم و ویراستار ادبیات کودک متولد سال ۱۳۵۱ است. او از سال ۱۳۶۹ با روزنامه ی آفتابگردان کار حرفه ای خود را آغاز کرد و در سال ۱۳۷۵ اولین مجموعه شعر خود را با نام «با اجازه ی آفتاب»٬ منتشر نمود. تا کنون بیش از ۸۰ عنوان کتاب از او به چاپ رسیده است و بیش از همه با مجموعه ی ۱۲ جلدی قصه های شاهنامه شناخته شده است.