عمومی | بنیاد ملی نخبگان

علم تهی از اخلاق نمی‌تواند به تعالی انسانی ختم شود

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای ایجاد و افزایش هم‌افزایی بین‌دستگاهی به منظور حمایت بیشتر و بهتر از جامعه نخبگان بومی، نشست هم‌اندیشی اعضای شورای علمی بنیاد نخبگان استان سمنان با نماینده ولی‌فقیه در استان برگزار شد.

در این نشست، آیت‌الله شاهچراغی؛ نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان با اشاره به جایگاه نخبگان و بنیاد ملی نخبگان در کشور، حمایت مقام‌معظم‌رهبری از نخبگان و بنیاد ملی نخبگان را نشانه اهمیت و نقش بی‌بدیل آنان دانست و گفت: همه دستگاه‌ها و نهادهای درون‌استانی موظف هستند امکانات خود را برای حمایت از اجتماع نخبگانی بکار گیرند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های استان سمنان در نخبه‌پروری، افزود: استان سمنان علی‌رغم جمعیت پایین، توانسته است در حوزه‌های علم و فناوری و تربیت نیروی‌متخصص عملکرد مطلوبی برجا بگذارد.

نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان امید به آینده را یکی از لازمه‌های پیشرفت دانست و ادامه داد: امید به آینده رمز موفقیت در تمامی حوزه‌ها و فعالیت‌های علمی، پژوهشی، تحقیقاتی، فرهنگی، اجتماعی است؛ به عبارت دیگر، مشکلات و موانع پیشرو نباید سبب جلوگیری از حرکت روبه‌جلوی کشور در ابعاد مختلف شود.

امام‌جمعه سمنان اخلاق‌مداری نخبگانی را یکی از موضوعات مهم در حوزه نخبگان برشمرد و اظهار داشت: علم تهی از اخلاق، ظلمت و تاریکی است و نمی‌تواند انسان‌ساز باشد؛ این در حالیست که علمِ همراه اخلاق نه‌تنها منافع فردی دارد بلکه سبب اثرگذاری مثبت در محیط پیرامون نیز خواهد شد.

در ابتدای این جلسه، داود فیض؛ رئیس بنیاد نخبگان استان سمنان ضمن اشاره به گذشت نه سال از تاسیس و فعالیت بنیاد نخبگان استان، گفت: بنیاد ملی نخبگان که با دستور مقام‌معظم‌رهبری و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده، تنها دستگاه ملی و مرجع برای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در امور نخبگان کشور است.

وی با اشاره به لزوم حرکت نظام‌مند در حوزه نخبگانی، سند راهبردی کشور در امور نخبگان را مهمترین محور فعالیت‌های نظام‌نخبگانی کشور دانست و بر ضرورت پایبندی دستگاه‌های اجرایی و نهادهای ذی‌ربط به آن و همسوسازی فعالیت‌های خود با رویکردهای سند تاکید کرد.

هویت بخشی به نخبگان استان با همکاری همه‌جانبه دستگاه‌های اجرایی استان و شورای فرهنگ عمومی استان، استفاده از ظرفیت متخصصان ایرانی غیرمقیم در داخل کشور و استان، ایجاد امکانات و جاذبه‌های بیشتر در استان به منظور جذب، انتقال و ماندگاری نخبگان و اساتید دانشگاهی در استان، مشارکت نخبگان در تصمیم‌سازی و موضوعات اصلی و کلان و القاء حس تاثیرگذاری در آنان، فرهنگ‌سازی و اهتمام سازمان‌های مردم‌نهاد در جهت استفاده از ظرفیت نخبگان، تسهیل فرآیندها و بروکراسی‌های اداری در مسیر فعالیت‌های نخبگانی و شرکت‌های دانش‌بنیان، از موضوعاتی بود که در این نشست توسط اعضای شورای علمی بنیاد نخبگان استان سمنان مطرح شد.