عمومی | مؤسسه تحقیقات برنج کشور

برگزاری کارگاه آموزشی طرح پایلوت سبزی و صیفی در اراضی شالیزاری

برگزاری کارگاه آموزشی طرح پایلوت سبزی و صیفی در اراضی شالیزاری

نیل به خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی از اهداف مهم برنامه‌ریزی در بخش کشاورزی است. تولید محصولات کشت دوم در اراضی شالیزاری موجب افزایش توان مالی کشاورز و به تبع آن افزایش درآمد ناخالص ملی در بخش کشاورزی می‌شود. تفکر کشت دوم بعد از برداشت برنج در اراضی شالیزاری استان گیلان از دیرباز مورد توجه دست اندرکاران کشاورزی، کارشناسان و مروجان استان قرار داشت. دغدغه بدون استفاده ماندن سطح وسیعی از اراضی مناسب شالیزاری استان به مدت ۶ الی ۷ ماه، علی‌رغم میزان بارندگی بسیار مطلوب و امکان کشت در این بازه زمانی همواره مطرح بوده است که عدم معرفی محصولات و ارقام مناسب، خلاهای موجود در اجرای برنامه‌های حمایتی، نامناسب بودن شرایط زهکشی اراضی و ... از جمله عوامل تاثیرگذار در این زمینه می‌باشند.

توسعه کشت سبزی و صیفی در استان گیلان از چند منظر قابل بررسی و اهمیت است:

۱-تولید محصول سالم با توجه به وضعیت نامطلوب کشت سبزی و صیفی در حاشیه‌ شهرهای بزرگ

۲-استفاده از آب سبز

۳-پر کردن خلا تولید محصولات سبزی و جالیز در زمستان

۴-کمک به معیشت روستاییان خرد

در راستای برطرف نمودن کاستی‌های موجود، دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی معاونت زراعت با همکاری موسسه تحقیقات برنج کشور و سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان بر آن شد تا گامی موثر در راستای توسعه کشت سبزی و صیفی به عنوان محصولات کشت دوم و همچنین کشت بهاره در استان گیلان بردارد. در راستای تحقق این مهم، دوره‌های آموزشی با عناوین آماده‌سازی بستر و کاشت، آشنایی با تولید نشاء، تغذیه، مدیریت آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز برای کارشناسان و کشاورزان خبره شهرستان‌های استان در موسسه تحقیقات برنج کشور در حال برگزاری است.

موسسه تحقیقات برنج کشور