برگزاری جلسه نیازسنجی آموزشی و ترویجی با محوریت آب و بحران آن، آبخیزداری و آبخوانداری، آمایش سرزمین و مدیریت منابع آب
برگزاری جلسه نیازسنجی آموزشی و ترویجی با محوریت آب و بحران آن، آبخیزداری و آبخوانداری، آمایش سرزمین و مدیریت منابع آب
در اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خرامه
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی فارس این جلسه که با درخواست رسمی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خرامه به دفتر ترویج و آموزش اداره کل و دعوتنامه رسمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس، مبنی بر نیاز به حضور محقق معین با تخصص آبخیزداری در شهرستان خرامه و به همین منظور دکتر سلیمان پور از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس در تاریخ ۲۹ مهر۹۸ در این شهرستان حضور یافت، دیگر اعضاء این جلسه کلیه روسای ادارات وابسته و کارشناسان ایشان و مسئولین پهنه ها در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خرامه بودند.
در این جلسه ابتدا مدیران شهرستان و کارشناسان به ارائه نظرات خود پیرامون مباحث منابع طبیعی و کشاورزی و به ویژه مسائل آبخیزداری منطقه پرداختند، در ادامه آقایان مهندس هدایت فرد رئیس اداره منابع طبیعی و مهندس همتی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خرامه به ارائه گزارش و نیازهای تحقیقاتی مجموعه تحت مدیریت خود پرداختند و اظهار امیدواری کردند بتوانند از تجربیات و دانش محققان معین در مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری استفاده کنند و تمایل خود را برای پایلوت شدن شهرستان خرامه در این زمینه اعلام کردند. در ادامه کارشناسان و سایر مسئولین حاضر در جلسه نیز به بیان مسائل و نیازهای آموزشی – ترویجی و تحقیقاتی پرداختند.
مهمترین مسائل و درخواستهای مطرح شده در این جلسه به شرح زیر است:
۱. برگزاری دوره های آموزشی و ترویجی در شهرستان با محوریت مباحثی چون: آب و بحران آن، آبخیزداری و آبخوانداری، آمایش سرزمین، مدیریت منابع آب و استراتژیهای آن و قوانین مرتبط، مرتع داری و مدیریت چرا، معرفی گیاهان کم آب بر و ...
۲. گلایه مندی از عدم مطالعات کافی آبخیزداری در مجموعه شهرستان و عدم تخصیص اعتبارات کافی در این خصوص و درخواست انجام مطالعات جامع آبخیزداری در سطح شهرستان.
۳. وجود مشکلاتی مانند فرونشست زمین و افت سفره ها و گرد و غبار و آفات و ... و درخواست همکاری به منظور حل آنها
۴. نیاز به مرمت و رسوب برداری از حوضچه های تغذیه ای احداث شده مربوط به سنوات گذشته در شهرستان
۵. درخواست مطالعات دقیق مکان یابی عرصه های پخش سیلاب و عملیات آبخوانداری
۶. درخواست مکان یابی مناسب مناطق مستعد به منظور ایجاد سامانه های آبگیر باران و آب انبارها به منظور تامین آب مورد نیاز عشایر در مراتع شهرستان
۷. لزوم انجام اقدامات آبخیزداری در بالادست ۱۴ قنات موجود در شهرستان
۸. توسعه گیاهان دارویی و راهکارهای علمی در این زمینه.
در ادامه و پس از مباحث فوق الذکر، سلیمان پور در سخنانی بر آمادگی محققان بخشهای آبخیزداری و منابع طبیعی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس برای هرگونه همکاری و مشاوره علمی تاکید داشت و در انتهای جلسه نیز جمع بندی و ارائه برخی مباحث تخصصی و راهکارهای عملیاتی در زمینه آبخیزداری توسط وی انجام شد و مقرر شد پیگیری موارد و درخواستهای مطرح شده در این جلسه توسط رئیس اداره منابع طبیعی و با هماهنگی با مدیر محترم جهاد کشاورزی آن شهرستان انجام شود.