عمومی | دانشگاه گیلان

تألیف کتاب “مخاطرات و اصول ایمنی کار با نانو مواد” توسط دو تن از اعضای هیأت علمی گروه شیمی

کتاب “مخاطرات و اصول ایمنی کار با نانو مواد”توسط دکتر زینب مرادی شوئیلی و دکتر ناز چائی بخش لنگرودی از اعضای هیات علمی گروه شیمی دانشکده علوم پایه تألیف و توسط انتشارات دانشگاه گیلان به چاپ رسید.

هم­زمان با رشد نانو فناوری در بسیاری از حوزه­ها و مزایای بزرگ اقتصادی و اجتماعی آن،نگرانی­هایی در خصوص اثرات این فناوری بر ایمنی، سلامت و محیط زیست به­وجود آمده است. تحقیقات نشان می­دهند که برخی از بیماری­های کشنده در اثر مواجهه با نانومواد ایجاد می­شوند که ناشی از خصوصیات منحصر به فرد این مواد هستند.

این کتاب مشتمل بر ۹ فصل است. فصل اول و دوم کتاب شامل انواع طبقه­ بندی نانو مواد، روش­های کلی ساخت، ویژگی­ها و کاربردهای منحصر به فرد این دسته از مواد است. در فصل سوم به استانداردهای ایمنی و مقررات شغلی در مواجهه با نانومواد طبیعی و سنتزی در آزمایشگاه های تحقیقاتی، واحدهای تولیدی و محیط­های صنعتی پرداخته شده است.راهنمایی های لازم برای کمک به انتخاب تجهیزات حفاظت فردی مناسببرای مواجهه با این مواد در فصل چهارم ارائه شده است. فصل پنجم کتاب، مربوط به خطرات احتمالی آتش سوزی و انفجار نانوموادمی باشد. فصل های ۶ تا ۹ کتاب به کاربرد های نانوفناوری در صنایع مختلف و بررسی مطالعات انجام شده در مورد ملاحظات ایمنی تعدادی از نانومواد پرکاربرد مانند نانو لوله­ های کربنی ، نانو رس­های معدنی و نانو مواد اکسید فلزی می ­پردازد.

این کتاب می تواند ابزار مفیدی برای تمام یافرادی باشد که با نانو مواد در محیطهای تحقیقاتی و صنعتی کار  می ­کنند.