عمومی | دانشگاه شهید باهنر کرمان

چهل و هشتمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته‌‌ای کشور در دانشگاه شهید...

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر محمد علی دهقان سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری گفت: این نمایشگاه برای دومین مرتبه در استان کرمان برپا می‌شود که دوره اول نیز با بالاترین میزان بازدید کننده، در سال ۱۳۹۱ در دانشگاه شهید باهنر کرمان، برگزار شد.

وی افزود: گاهی تبلیغات سوئی که توسط بیگانگان علیه انرژی هسته‌ای صورت می‌گیرد فکر عدم نیاز به این انرژی در ذهن‌ها نقش می‌بندد. شاید می‌توان گفت ۱۰ الی ۱۵ درصد و یا حداکثر۲۰ در صد از این انرژی برای موارد قهرآمیز استفاده می‌شود. در دنیا از انرژی هسته‌ای استفاده‌های متنوعی می‌شود؛ مانند استفاده از پرتوهای هسته‌ای در علوم مختلف مانند بحث لیزر در پزشکی  و در سایر علوم نیز پرتونگاری‌های هسته‌ای کاربرد دارد.انرژی هسته‌ای در بحث شیرین کردن آب دریاها نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند.

دکتر دهقان اظهار داشت: اگر بشر به تکنولوژی گداخت هسته‌ای دست پیدا کند، به منبع بزرگی برای تولید انرژی، تبدیل آب دریاها به آب شیرین، انتقال آب و انرژی های بسیار عظیمی دست یافته است. انرژی هسته‌ای در مباحث دامپزشکی نیز استفاده‌های متعددی می‌شود برای مثال در بحث باروری، اصلاح دام، اصلاح نژاد و... کاربرد دارد. انرژی هسته‌ای تنها مختص به کشورهای خاص در دنیا نیست. حتی کشورهای جهان سوم نیز در بحث انرژی هسته‌ای پیشرفت‌های مهمی داشته‌اند و این نشان دهنده ضرورت بحث هسته‌ای در کشور ما هست و باید به آخرین تکنولوژی و پیشرفت‌ها در این زمینه دست پیدا کنیم.هیچ کشوری در دنیا حاضر به افشای اطلاعات هسته‌ای خود نیست و این نشان دهنده آن است که هرچه کشور ما در این زمینه دستاورد کسب کرده است حاصل تلاش و زحمت دانشمندان داخل بوده است.

وی افزود: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، هیچ کشور مسلمانی حاضر به ساخت بمب هسته‌ای نمی‌شود که بخواهد برای چند نسل از انسان‌ها، حیوانات و جانداران را از بین ببرد. مسلما بمب هسته‌ای برای کشوری که چنین ایدئولوژی دارد کارایی نخواهد داشت. بحثی که ما مطرح کردیم همه تکنولوژی و پیشرفت هسته‌ای در زمینه‌های صلح، دوستی، پیشرفت و رفاه مردم است و این حق مردم کشور ما است .نگاه ما این است که کشور  باید از جهات انرژی هسته‌ای تا آخرین سرقله‌های دانش را فتح کند. وجود این نمایشگاه ها به این دلیل است که برای همه افراد فرهنگ سازی شود و هم اینکه علاقه مندان و نخبگان دانشگاهی به سمت این علم حرکت کنند و سایردانشمندان را تقویت نمایند تا بتوانیم آخرین مدارج علمی و پیشرفت‌های دنیا را در این زمینه کسب نماییم.

دکتر اصغر زارعان دستیار ویژه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خاصی در دانشگاه باهنر وجود دارد، با اشاره به اجتماع اربعین حسینی اظهار کرد: هرچه داریم از عاشورا است و اجتماع اربعین در دنیا بی همتا است و باید بتوانیم با انسجام و همدلی توطئه‌های دشمن را خنثی کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: سازمان انرژی اتمی یکسری وظایف حاکمیتی را دنبال می‌کند و وظیفه اصلی‌اش در تولید برق پاک، سامانه‌های پرتودهی، تولید رادیوداروها، لیزرها و داشتن چرخه سوخت است.

زارعان با بیان اینکه بعضا کشورها پهنان کاری دارند، اما به دلیل اینکه فعالیت‌های ایران صلح آمیز است سعی شده به اهداف تعریف شده برسیم بیان کرد: انرژی هسته‌ای مسئله خاصی است اما دشمنی دشمن کم نمی‌شود، هسته‌ای یک بهانه است زیرا آنها با ما مشکل ایدئولوژیکی دارند و اگر هسته‌ای حل شود بعد از آن حقوق بشر، موشکی و ... را مطرح می‌کنند.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: اما ما با ایستادگی، مقاومت، تدبیر و هوشمندی باید کار را جلو ببریم نظام سلطه به دنبال این است که هزینه‌های ما را افزایش بدهد و ما باید هزینه‌های سیاسی و مادی و معنوی را مدیریت کنیم و تا امروز با مدیریت کشور و رهنمودهای مقام معظم رهبری و بهره مندی اساتید و دانشگاه ها در این حوزه موجب اقتدار روزافزون ما در فعالیت‌های مختلف از جمله هسته‌ای شده است.

وی با تاکید بر اینکه نباید توقف کنیم و نباید به آنچه که اکنون هستیم بسنده کنیم زیرا اگر بایستیم دشمن بیش از این می‌تازد تصریح کرد: این سختی‌ها می گذرد. جمهوری اسلامی ایران روزهای بدتر از این ها را دیده و ۴۰ سال است که تحریم است و با ایستادگی از پیچ‌هایی که وجود دارد می گذریم و مطمئنا روزهای خوبی در راه است.

وی اظهار کرد: در حوزه هسته ای با توجه به اعتمادی که به دشمن نداشته و نداریم نیروگاه‌هایی از سال ۵۳ در کشور ایجاد شد که نیروگاه بوشهر یکی از آنهاست که در مدار است و روزانه برق قابل توجهی تولید می‌کند.

زارعان بیان کرد: نیروگاه بوشهر روزانه به اندازه ۶ و نیم میلیون بشکه صرفه جویی انرژی در حوزه نفت دارد و هرچه در برق هسته‌ای پیش برویم در ذخایر استراتژیک می توانیم کار کرده و می توانیم برق ماندگار و پایدار داشته باشیم.

وی اظهار کرد: نظام اسلامی در پی عملیاتی کردن چرخه سوخت از اکتشاف و استخراج و سوخت بومی کار کرده و در زمره ۱۰ کشور اول دنیا در این حوزه است و این اقدام منجر به عصبانیت غربی‌ها و حتی کشورهایی شده که با ما ارتباط دوستانه دارند.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: براساس حمایت همه دولت‌ها از ابتدا تا امروز و حمایت‌های مقام معظم رهبری صنعت هسته‌ای کشور بومی شده و همه دوره‌ها کمک کرده‌اند که بتوانیم این چرخه را بومی سازی کنیم و با یک باد نلرزیم.

وی افزود: ۱۰۰ درصد فعالیت‌های صنعت هسته‌ای ایران بومی شده و یکی از رویکردهای ما بومی سازی است و امروز در طراحی و ساخت انواع سانتریفیوژ خودکفا هستیم و خلائی نداریم که این تکنولوژی هایتک و خاص است.

زارعان اظهار کرد: زمانی کشورهای دیگر حاضر نبودند یک سانتریفیوژ به ما داده و تحمل اینکه یک سانتریفیوژ بچرخد، نداشتند و اکنون هزاران سانتریفیوژ در نطنز و فوردو مشغول به کار است.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه مهم تر از ساتریفیوژ کیک زرد است که ماده اولیه و استراتژیکی است و همه دنیا می توانند خرید کنند اما به جمهوری اسلامی نمی فروشند و اکنون این ماده را داریم بیان کرد: برای حرکت به سمت فناوری‌های نوین باید ریسک و هزینه کرد و کشور برای اینکه زیر بار سلطه نرود، دارد هزینه می‌کند و باید هزینه استقلال را داد.

وی با اشاره به اسکن بخش اعظمی از مساحت کشور گفت: اکنون می دانیم چقدر ماده استراتژیک اورانیوم بومی داریم و امسال از ۵۰ تن اورانیوم بومی استفاده خواهیم کرد.

زارعان با اشاره به اینکه سالانه به ۲۷ تن اورانیوم غنی شده برای یک نیروگاه قدرت نیاز داریم، افزود: اکنون به ظرفیت قبل از انقلاب در کیک زرد رسیده ایم و باید روز به روز به فعالیت های خود ادامه بدهیم.

وی با اشاره به اینکه انرژی هسته ای به صنایع دیگر خدمات می دهد، تصریح کرد: ماده اولیه کیک زرد را بومی تولید می کنیم و این اقدام در قدرت چانه زنی ما در عرصه بین المللی خیلی اثرگذار است.

زارعان اظهار کرد: ما به دنبال ساخت بمب و انبار آن نیستیم زیرا فتوای مقام معظم رهبری برای ما ملاک است. ما فناوری را داریم و این اقتدار است و قدرت چانه زنی ایران را بالا می برد.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه در مذاکرات تلاش کردند کاربری رآکتور اراک را تغییر بدهند، افزود: در کنار رآکتور اراک آب سنگین فعالیت می کند و سالانه ۲۰ تن آب سنگین تولید و به بعضی از کشورها صادر می کنیم و کسانی که می‌گفتند ایران بلوف می زند، خودشان خریدار آب سنگین ما شده‌اند و تا ظرفیت ۲۵ تن برحسب نیاز می توانیم آب سنگین تولید کنیم.

وی در ادامه اعلام کرد: تا دو هفته آینده مدار ثانویه رآکتور در حال بازطراحی اراک راه اندازی خواهد شد و تا سال بعد تست‌های سرد و تا سال ۱۴۰۰ رآکتور اراک کاملا راه اندازی خواهد شد که اقدامی اقتدارآفرین و کار جهادی و عملیاتی است.

زارعان گفت: همچنین سه نسل جدید از ماشین های سانتریفویژ(تک ماشین) در روزهای آینده رونمایی خواهد شد.

وی با بیان اینکه اگر در مذاکرات اعتماد ۱۰۰ درصد می کردیم، اکنون جایگاه ما این نبود و با کار جهادی و بصیرت این کارها رخ داد تصریح کرد: اگر به قبل خواستیم برگردیم، این‌ها تمرین است که به خوبی صورت می‌گیرد و اگر این اقدامات نبود وقتی بخواهیم برگردیم، فاصله زیادی داشتیم. لذا تمرینی برای بازگشت پذیری است هر چند ظرفیت غنی سازی مدنظر و موردنیاز را انجام می‌دهیم اما در حوزه تحقیق و توسعه نیز کار چند ساله صورت گرفته که چند ماشین را می توانیم رونمایی کنیم.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: سایت فوردو یک سایت پدافندی است و امروز یک هزار و ۴۴ سانتریفیوژ در فوردو و ۵ هزار و ۶۰ سانتریفیوژ در نطنز است.

زارعان اظهار کرد: در سازمان انرژی اتمی متخصصان جوان ما با وضو کار می‌کنند و پروژه‌ها به نام ائمه اطهار نامگذاری می‌شود و خداوند به کار برکت می‌دهد و این موفقیت‌ها با توکل و توسل و کار جهادی حاصل شده است.

وی با اشار به اینکه هدفگزاری کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت در سازمان داریم، افزود: نهادهای نظارتی بیایند بینند کجا بودیم و کجا رسیدیم متاسفانه برخی بی انصافی کرده و می گویند سازمان انرژی اتمی متوقف شده است.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مرگ و میر بالا به علت سرطان‌ها، گفت: نمی‌توانیم دست روی دست بگذاریم و کاری نکنیم و پروژه ای به نام "تترا" در زمینه استاندارد سازی رادیودارو را دنبال می کنیم.

وی با تاکید بر اینکه یکی از وظایف سازمان انرژی اتمی تولید رادیو دارو است و در هفته ۱۹۰ بیمارستان و مرکز درمانی را رادیودارو می دهیم که این پروژه ۶۳ میلیون یورو هزینه دارد و به برخی کشورها صادرات داریم اظهار کرد: مرکز درمان قطعی سرطان‌ها را در دست ساخت داریم که نزدیک به ۲۰۰ میلیون یورو هزینه دارد.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: اقداماتی انجام داده‌ایم که شانه به شانه کشورهایی مانند آمریکا حرکت می‌کند و پژوهشگاه ملی مواد را راه اندازی کرده‌ایم که از دستاوردهای صنعت هسته‌ای است.

درپایان این مراسم از دکتر محمد علی طاهر رئیس دانشگاه، دکتر حسین نظام آبادی پور معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه و دکتر عباس حسینی رنجبر مسئول برگزاری نمایشگاه دستاورهای صنعت هسته‌ای در دانشگاه شهید باهنر کرمان، تقدیر به‌عمل آمد.