طرح توانمندسازی شغلی- روانی کارمندان با هدف ارتقای بهره وری
جلسه '' طرح توانمندسازی شغلی - روانی کارمندان با هدف ارتقای بهره وری '' با حضور اساتید دانشگاه ، میران صنایع ، نمایندگان سازمان ها و نهادهای دولتی و بخش خصوصی در تالار دکتر مصطفوی دانشگاه شیراز برگزار شد.
دکترسید فخرالدین افضلی، مدیر امور فناوری و طرح های کاربردی دانشگاه شیراز در ابتدای این نشست به معرفی خانه جامعه - صنعت به عنوان یکی از مدل های تعامل جدید دانشگاه شیراز با جامعه پرداخت.
وی اظهار داشت: توسعه پایدار از طریق فناوری و تولید به دست می آید و هم اکنون ارتباط دانشگاه و صنعت به گفتمان غالب تبدیل شده است.
دکتر افضلی گفت :در همین راستا و با همکاری مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز جلسه طرح توانمندسازی شغلی- روانی کارمندان با هدف ارتقای بهره وری برگزار شد تا به نیازهای اساسی جامعه و صنعت در این خصوص پاسخ مناسب و علمی ارائه شود.
دکترچنگیز رحیمی، رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز هم در این نشست درباره سه محصور اصلی معرفی مرکز، نیاز سازمان ها و خدمات ارائه شده از سوی مرکز ، مطالبی را بیان کرد.
رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز گفت: بررسی سلامت روان مدیران و مسئولان در محیط های کاری اهمیت بسیاری دارد، چرا که برخی افراد به دلیل درگیر بودن با اختلالات روانی به زیر دستان آسیب می زنند.
وی افزود: طبق آمار موجود حدود ۲۵ درصد شاغلان ایرانی حداقل یک اختلال روانی دارند و دست به گریبان مشکلات ناشی از آن هستند.
دکتررحیمی با تاکید بر اینکه عدم توجه به سلامت روان کارکنان عواقب ناخوشایندی در پی دارد، عنوان کرد: با وجود هشدارها درباره عدم توجه به سلامت روان کارکنان، اما برخی مسئله را جدی نمی گیرند. بروز و شیوع سندرم فرسودگی شغلی و افزایش مشکلات روانشناختی در بین آنها جزو عواقبی است که باید فکری به حال آنها کرد.
این استاد روان شناسی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: بهداشت روانی در محیط کار باید به گونه ای باشد که روان پریشی کارکنان را به دنبال نداشته باشد.
رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز گفت: سلامت روان در محیط کار به معنای پیشگیری از پیدایش مشکلات روانی در کارکنان و سالم سازی فضای روانی کار است به نحوی که هیچ یک از کارکنان به دلیل عوامل موجود در محل کار گرفتار آسیب روانی نشوند.
دکتر رحیمی اظهار کرد: متاسفانه یکی از عمده ترین مشکلات کتمان کردن است و از صحبت درباره برخی مسائل و مشکلات روانی می ترسیم، در حالیکه با پنهان کردن راه به جایی نمی بریم.
به گفته وی، برخی مشکلات کوچک را وقتی نگه داریم و نگوییم به تدریج به مشکلات بزرگ تبدیل می شوند.
این استاد دانشگاه شیراز ادامه داد: بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، سلامتی صرفا نبود بیماری یا ناتوانی نیست بلکه باید یک حالت آسودگی کامل جسمی، روانی و اجتماعی حاصل شود.
رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز ،عوامل استرس زا در محیط کار را شامل تراکم کاری، ابهام نقش، تعارض شغل، عدم امنیت شغلی، روابط نامطلوب با مافوق و شرایط کاری نامطلوب برشمرد.
دکتر رحیمی در ادامه به بیان توانمندی های مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز پرداخت و گفت : این مرکز برای ۱۰ سال پیاپی مرکز برتر کشور بوده و کلیه فعالیت های این مرکز به صورت کاملا علمی و تخصصی ارائه می شود.
وی از اعلام آمادگی مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز برای ارائه خدمات به صنایع و سازمان ها خبر داد و اظهار امیدواری کرد با پیگیری های مدیریت امور فناوری و طرح های کاربردی دانشگاه شیراز این مهم تحقق یابد.
در ادامه این نشست ، مدیران و نمایندگان سازمان های دولتی و صنایع خصوصی به بیان پرسش ها و دیدگاه های خود پرداختند.