عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

مصرف بیش از حدِ مواد غذایی حاوی اسید چرب اشباع و ترانس، ممنوع

به گفته مهندس شادی منجم، کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین، مصرف بیش از حد روغن ها حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس علاوه بر ایجاد چاقی، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و برخی از انواع سرطان ها را افزایش می دهد.

مهندس منجم، اظهار کرد که روغن های نیمه جامد و چربی های جامد، حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند که سلامت انسان را تهدید می کنند. وی افزود: مهمترین منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب ترانس، کره گیاهی (مارگارین)، روغن های جامد و نیمه جامد و روغن قنادی است.

مهندس فاطمه رحمانی مهر، کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم اذعان کرد که روغن های خوراکی مایع، برای پخت غذا ) خورشت و برنج) و استفاده در سالاد، مناسب هستند. ایشان، این روغن ها را شامل: روغن آفتابگردان، کنجد و زیتون معرفی کرد که اسید چرب ترانس کمتر از پنج درصد دارند.