نشریه فنی "مکانیزاسیون بادام زمینی در دشت مغان" در سامانه تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی انتشار یافت
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل نشریه فنی " مکانیزاسیون بادام زمینی در دشت مغان " نگارش دکتر جبرائیل تقی نژاد عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز اردبیل در سامانه تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی به منظور بهرهبرداری محققان، مروجان، کشاورزان و کلیه بهرهبرداران بارگذاری شد.
بادام زمینی گیاهی است که در نواحی گرمسیر تا نزدیک به معتدل، جهت روغنگیری از دانه آن، تولید کره بادام زمینی و نیز مصارف آجیلی کشت میشود. معمولاً برای کاشت مکانیزه بادام زمینی از انواع ردیفکارهای مختلف استفاده میشود. ردیفکارها طوری ساخته شدهاند که با تغییر صفحه بذر، امکان کاشت محصولات ردیفی مختلف را دارند. کشت بادام زمینی در منطقه مغان از اوایل دهه ۱۳۹۰ در الگوی کاشت منطقه قرار گرفته است و به دلیل سازگاری مطلوب با شرایط آب و هوایی مغان و رغبت کشاورزان، در حال حاضر این محصول که در ابتدا به صورت دستی کشت میشد با بذرکار کشت میشود.
از معایب روش دستی میتوان به مصرف بذر بیشتر، سختی کار، نیاز به نیروی کارگری، اتلاف وقت و هزینه کاشت زیاد اشاره کرد؛ بنابراین در سالهای اخیر کشاورزان مبادرت به کشت ماشینی بادام زمینی کردند که با استفاده از ردیفکار پنوماتیکی، ضمن توسعه و ترویج کاشت مکانیزه بادامزمینی باعث صرفهجویی ۶۰-۵۰ درصد در میزان بذر مصرفی، کشت بهموقع و صرفه اقتصادی این محصول در منطقه مغان شدند . در سال زراعی ۱۳۹۷ سطح زیر کشت بادام زمینی در شهرستان پارسآباد مغان بالغ بر ۱۳۰۰ هکتار با متوسط عملکرد ۴۳۰۰ کیلوگرم در هکتار و در سال زراعی ۱۳۹۸ نیز با افزایش چشمگیر کشت این محصول به بیش از ۶۰۰۰ هکتار رسیده است. در این نشریه خوانندگان گرامی با موارد زیر آشنا خواهند شد .
آمادهسازی بستر کشت بادام زمینی، شرایط مناسب محیطی برای کاشت بادام زمینی، ماشینهای کاشت بادام زمینی ، میزان بذر مصرفی و عمق کاشت ، مرحله داشت و روشهای برداشت بادام زمینی آشنا خواهند شد.
لازم به یادآوری است که نشریه مذکور در سامانه تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی به آدرس http://www.agrilib.ir به منظور بهرهبرداری محققان، مروجان، کشاورزان و کلیه بهرهبرداران بارگذاری و به صورت رایگان قابل دانلود میباشد.