شاخص پوشش غربالگری تیروئید در سطح استان قزوین 100 درصد است
در نشست هماهنگی برنامه غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان، با اعلام اینکه شیوع کم کاری تیروئید در نقاط مختلف دنیا متفاوت است ( شیوع این بیماری با کمبود یُد در منطقه ارتباط مستقیم دارد) بیان شد که شیوع این بیماری در ایران یک در هر 670 نوزاد زنده است و در حال حاضر(اسفند ماه 1396) شاخص پوشش غربالگری تیروئید در سطح استان قزوین 100 درصد است.
دکتر سولماز فرخ زاد، رییس گروه بیماری های غیرواگیرمعاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، با بیان مطالب فوق، یادآور شد: عوامل مهم این بیماری در ایران شامل: کمبود یُد و در معرض یُد بالا بودن (مثل: مصرف بتادین با غلظت بالا برای ضد عفونی و استفاده بی رویه از مواد دارویی حاوی یُد در بارداری) است.
رییس گروه بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت استان قزوین، درخصوص کم کاری تیروئید نوزادان عنوان کرد: ازدواج های فامیلی، بیماری های اتو ایمیون تیروئید، احتمال کمبود سلنیوم، احتمال بالا بودن پرکلرات در آب آشامیدنی و موتاسیون های ژنی نیز می توانند از عوامل موثر در کشور به شمار آیند. وی ادامه داد که عوارض مهم کم کاری تیروئید نوزادان، شامل: عقب ماندگی ذهنی، اختلال در رشد و نمو و مشکلات اقتصادی - اجتماعی است.
این نشست، با حضور کارشناسان برنامه تیروئید شهرستان های تحت پوشش استان، در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، برگزار شد و پس از آن که دکتر فرخ زاد توضیحاتی در خصوص بیماری کم کاری تیروئید نوزادان بیان کرد؛ آمنه حدی زاده، کارشناس برنامه هایپوتیروئیدی معاونت درباره روند اجرای برنامه و دستورالعمل های جدید برنامه توضیح داد.
در ادامه این برنامه، در خصوص مشکلات و چالش های موجود، بحث و تبادل نظر شد و مقرر شد برای ارتقای برنامه آموزش ها در سطح شهرستان ها نیز اجرا شود.