عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

انجام بیش از 1700 بازرسی بهداشتی در 10 روز اول اجرای برنامه سلامت نوروزی در شهرستان قزوین

دکتر سید علیرضا خونساری، رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین از انجام بیش از یک هزار و 700 بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی حساس در 10 روز اول اجرای برنامه سلامت نوروزی در شهرستان قزوین خبر داد.

دکتر خونساری گفت: برنامه سلامت نوروزی همزمان با سراسر کشور در شهرستان قزوین نیز از روز 15 اسفند ماه 1396 آغاز و تا 15 فروردین سال 1397 ادامه خواهد داشت و در برنامه سلامت نوروزی امسال، بیش از 40 تن از بازرسان بهداشت محیط شرکت داشته و در ساعات اداری و غیر اداری و همچنین ایام تعطیل، نسبت به بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی حساس و سامانه های آب رسانی اقدام می کنند.

مهندس محمد تقی سلیمانی، کارشناس مسوول بهداشت محیط و مسوول برنامه کشیک سلامت نوروزی شهرستان قزوین نیز در تشریح عملکرد 10 روزه بازرسان بهداشت محیط، اظهار کرد: در این مدت، با بیش از یک هزار و 810  نفر/ ساعت بازرسی، تعداد 1700 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی حساس و 124 مورد سامانه آب رسانی مورد بازرسی قرار گرفت که بیشترین بازرسی ها در زمینه رعایت بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی و اطمینان از سالم بودن آب آشامیدنی مورد استفاده شهروندان بود.

صدور 450 اخطار بهداشتی و تعطیل کردن 9 واحد

مهندس سلیمانی گفت که در این بازرسی ها بیش از 450 مورد اخطار بهداشتی صادر و 9 واحد صنفی به علت عدم توجه به اخطارهای بازرسان و وجود نواقص متعدد بهداشتی، به طور موقت تعطیل و پرونده آنها برای رسیدگی به مراجع قضایی ارسال شد.

کارشناس مسوول بهداشت محیط شهرستان قزوین عنوان کرد: در این مدت بیش از 116 نمونه برداری میکروبی آب انجام شده که فقط در دو مورد در روستاهای غیر تحت پوشش آبفار، آلودگی میکروبی وجود داشت و برای رفع این مشکل، با بخشداران مربوطه مکاتبه شده است.

توقیف 700 کیلوگرم مواد غذایی غیربهداشتی

ایشان با اشاره به 150 مورد کُلرسنجی و 75 مورد نمونه برداری مواد غذایی گفت: به علت غیر قابل مصرف بودن مواد غذایی در بعضی از این اماکن حدود 700 کیلوگرم مواد غذایی، توقیف شد.

به گفته مهندس سلیمانی، در طول اجرای این برنامه با توجه به اینکه کلیه کارشناسان بهداشت محیط شهرستان به تجهیزات قابل حمل اندازه گیری پارامتر های موثر در سلامت مواد غذایی مجهز شده اند، بیش از 490 مورد اندازه گیری پارامتر هایی از جمله: دما، شوری، میزان قطبیت روغن های مصرفی و «پی اچ» نمونه های مواد غذایی اندازه گیری شده و نمونه برداری های مواد غذایی به صورت هدفمند انجام می شود.