گزارش برگزاری دوازدهمین جشنواره و نمایشگاه فناوری نانو با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزیر نیرو در محل دائمی نمایشگاههای بینالملی تهران
مراسم افتتاحیه دوازدهمین جشنواره فناوری نانو صبح پنجشنبه ۱۸ مهرماه سالجاری با حضور جناب آقای دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و جناب آقای دکتر اردکانیان وزیر نیرو برگزار گردید. این نمایشگاه با حضور ۱۳۹ نهاد فعال از ۲۱-۱۸ مهرماه در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران ادامه پیدا کرد.
جناب آقای دکتر کرمیاسبو عضو هیاتعلمی بخش تحقیقات بیماریهای گیاهی به عنوان نماینده موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور در جشنواره فنآوری نانو برای ارائه برونداد موسسه در حوزه نانوفنآوری حضور یافت.
شش دستاورد موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور بهصورت پوستر در غرفه کمیته فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی به شرح زیر ارائه گردید:
۱- تهیه فرمولاسیون زیست سازگار ایمیداکلوپرید/سولفور با ویژگی رهاسازی کنترل شده در جهت کنترل پسیل معمولی پسته
۲- نانو-فرمولاسیون زیست سازگار و نور-تخریبپذیر ایمیداکلوپرید و ایندوکساکارب
۳- ساخت نانوذرات جاذب و کارایی آن در استخراج داکسی نیوالنول در گندم آلوده
۴-نانوذرات جاذب در تصفیه آفلاتوکسین گروه B در پسته
۵- جذب و کاهش مایکوتوکسینها توسط نانوزئولیت مغناطیسی شده
۶- استفاده از نانوجاذبهای فلزی آلی در کاهش باقی مانده آفتکشها در نمونههای آبی
در مراسم افتتاحیه جناب آقای دکتر ستاری با بیان اینکه تولید یک محصول نتیجه سرمایهگذاری بخش خصوصی در پژوهش است ادامه داد: اگر بستر خوبی در این زمینه مهیا شود شاهد تولید محصولات بسیاری میشویم. همانطور که امروزه علومجدید همچون نانو تحولات زیادی در زندگی ایجاد کرده و باعث کاهش هزینهها و نوعی میانبر در حوزه فناوری شده است.
وی همچنین ابراز کرد: تا چرخه تجاری سازی به درستی شکل نگیرد، در تولید مقاله و علم نمیتوانیم به خوبی عمل کنیم. سرمایهگذاری روی پژوهش باعث افزایش پتنت و تولید مقالات نیز میشود. رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان با اشاره به توانمندی نیروی انسانی در کشور گفت: نیروی انسانی فوق العادهای در کشور وجود دارد که بخش دولتی با ایجاد بستر برای بخش خصوصی باید زمینه استفاده از این ظرفیت را در کشور فراهم کند.
جناب آقای دکتر اردکانیان وزیر نیرو در حاشیه بازدید از این نمایشگاه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه از فناوری نانو میتوان در همه عرصه ای کشور به ویژه بخش آب استفاده کرد گفت: کشور در حال حاضر در مقیاس محدود، از محصولات نانو برای کاهش فلزات سنگین در منابع آب جهت تولید آب باکیفیت مناسب و مطمئن برای مصرف کنندگان، استفاده میکند. برای از بین بردن و کاهش نیترات در بخش نمکزدایی از این فناوری استفاده میشود. وزیر نیرو با اشاره به اینکه کشور دسترسی خوبی به منابع آب شور آزاد دارد گفت: میتوانیم استفاده از این فناوری را توسعه داده و برای کاهش کدورت آب از آن استفاده کنیم.
شایان ذکر است که کسب رتبه چهارم دنیا در زمینه تولید علم نانو ،فعالیت ۲۳۹ شرکت دانش بنیان و صنعتی تولید بیش از ۶۱۰محصول و صادرات محصولات نانو به بیش از ۴۰ کشور جهان از دستاوردهای کشورمان در حوزه نانو است .
محصولات این نمایشگاه شامل حوزههای آب و محیط زیست، انرژی، مراقبتهای بهداشتی، خودرو، ساختوساز، نساجی، نفت و کشاورزی بود. در این نمایشگاه بخشهای مختلفی از جمله پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، آزمایشگاهی، دانشگاهی، پژوهشگاهی و باشگاههای دانشآموزیشرکت داشتند. غرفه نانومچ با حدود ۳۰ طرح آماده سرمایه گذاری، با هدف رفع نیازهای صنعتی با تکیه بر فناوریهای داخلی یکی از مهمترین بخشهای این نمایشگاه بود. همچنین در این دوره از نمایشگاه شرکت کنندگانی از کشورهای ترکیه، اتیوپی، عراق، افغانستان، آفریقا، آذربایجان، اندونزی و کشورهای حوزه سی آی اس حضور داشتند.