روزشمار و برنامههای هفته ملی غذا در چهارمحال و بختیاری
وبدا؛ مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه برمبنای شعار جهانی روز غذا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شعار ملی « اصلاح الگو تغذیه برای حفظ و ارتقا سلامت» را اعلام کرده است، گفت: این شعار خود شامل موارد و آیتمهایی میشود.
به گزارش وبدا؛ ابراهیم داوودی درخصوص هفته ملی غذا که از بیستم مهرماه آغاز و تا بیست و ششم مهرماه ادامه دارد، گفت: شعار جهانی روز غذا که سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد با توجه به حساسیت گرسنگی اعلام کرده است « رفتار ما آینده ما را میسازد، رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی است» است.
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه برمبنای همین شعار جهانی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شعار ملی « اصلاح الگو تغذیه برای حفظ و ارتقا سلامت» را اعلام کرده است، افزود: این شعار خود شامل موارد و آیتمهایی میشود.
وی ادامه داد: شعار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بحث موادغذایی شامل کاهش مصرف قند، نمک و چربی در محصولات غذایی و آشامیدنی، درج نشانگر تغذیه در راستای ارتقا دانش مصرفکنندگان، درج نشان ایمنی و سلامت محصولات غذایی، مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت در حوزه غذایی، برچسب اصالت کالا و سیستم رهگیری و ردیابی در حوزه غذا و لوازم بهداشتی و آرایشی، پیگیری مشکلات و فرایندهای محصولات غذایی و درنهایت اطلاعرسانی و ارتقا آگاهی مصرفکنندگان در حوزه سلامت غذا میشود.
داوودی بیان کرد: معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با توجه به اهداف اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ویژه برنامههای هفته ملی غذا را در دستورکار خود قرار داده است.
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اولین روز هفته ملی غذا با عنوان غذا، آگاهی و سلامت بحث صبحانه سلامت برگزار شده و در دو مدرسه نیز اطلاعرسانیها درخصوص غذای سالم توسط کارشناسان صورت گرفته است، ادامه داد: همزمان با دومین روز این هفته با عنوان غذا، صنعت و سلامت آموزش درخصوص نشانگرهای رنگی و مواد غذایی برای اتحادیهها و اصناف توضیح داده شد.
وی با بیان اینکه دوشنبه هفته جاری با عنوان غذا، سفیران و سلامت نامگذاری شده است که مقرر شد در یکی از مدارس شهرکرد مسابقه صبحانه سالم برگزار شود، خاطرنشان کرد: در روز سهشنبه که با عنوان غذا، نظارت و سلامت نامگذاری شده است برنامههایی جهت کاهش مقدار شاخصهایی مثل نمک، قند و چربیهای ترانس، لزوم درج نشانگرهای رنگی و معرفی و تقدیر از واحدهای برگزیده که بالاترین نمره PRPF را کسب کردهاند انجام میشود.
داوودی با تاکید بر اینکه در روز چهارشنبه به نام غذا، آموزش و سلامت برای دانشجویان دانشگاههای آزاد و علوم پزشکی آموزشهایی درنظر گرفته شده است که با برپایی غرفه درخصوص غذای سالم و مواد آرایشی و بهداشتی قاچاق همراه است، اضافه کرد: روز پنجشنبه با شعار غذا، تحرک و سلامت گردهمایی مسوولان فنی کارخانهها و کارگاههای تولید مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی برگزار میشود.
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: روز آخر هفته ملی غذا با عنوان غذا، معنویت و سلامت نامگذاری شده است که در ستادهای نماز جمعه غرفههایی در این راستا برگزار شده و به وسیله پوستر و بروشوراطلاعرسانیهای لازم درخصوص مواد غذایی، لوازم آرایشی و بهداشتی سالم به نمازگذاران انجام خواهد شد.