اهدای کاپهای قهرمانی تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین به موزه آستان قدس رضوی
مقام آوران و محققان تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، همچون سالهای گذشته با حضور در دفتر تولیت آستان قدس رضوی، کاپها و تندیسهای قهرمانی مسابقات جهانی ربوکاپ استرالیا ۲۰۱۹ را به موزهی آستان قدس رضوی اهدا کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاهآزاد اسلامی قزوین، در این مراسم باشکوه که با حضور حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی، دکتر محمدمهدی طهرانچی ریاست عالیه دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر مرتضی موسیخانی رییس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، دکتر مسعود طاهری لاری رییس دانشگاه آزاد اسلامى خراسان رضوى و مشهد، دکتر محمد مهدینژاد نوری معاون علمی آستان قدس رضوی، حجتالاسلام والمسلمین دکتر مجید تلخابی نماینده مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری و سایر مسئولان برگزار شد، کاپها و تندیسهای کسب شده توسط مقام آوران و محققان تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در مسابقات جهانی ربوکاپ استرالیا ۲۰۱۹ به موزه آستان قدس رضوی اهدا شد.
تولیت آستان قدس رضوی در این دیدار ضمن تقدیر از تلاشهای جوانان نخبه کشور در کسب مدال در این رقابت ها، گفت: پیروزی شما در این رقابتها، موفقیت و توفیق ملت و کشور ایران اسلامی است که به سبب این اقدام بزرگ باید به شما تبریک گفت.
حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی با بیان اینکه مقایسه رتبه علمی ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی گواهی بر تاثیرگذاری انقلاب بر شکوفایی استعدادهای جوانان کشور است، بیان کرد: استعدادهای جوانان ایرانی عنایت و لطفی خدادادی است که انقلاب اسلامی زمینه شکوفایی و به فعلیت رسیدن این تواناییهای بالقوه را که پیش از انقلاب سرکوب میشدند، فراهم آورده است.
وی خاطرنشان کرد: دشمن، پیشرفت، سربلندی، شکوفایی و سرافرازی ایران را نمی خواهد و تلاش دارد دانش و فناوری تنها در آمریکا و اروپا وجود داشته باشد.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به حربههای دشمن برای جلوگیری از پیشرفت ایران گفت: گاهی با فریب و تطمیع تلاش میکنند نخبگان کشور را جذب کنند، گاهی دست به ترور دانشمندان و نخبگان هستهای ما میزنند و با اعمال تحریمهای مختلف تلاش میکنند شتاب رشد علمی ایران اسلامی را متوقف یا کند سازند.
وی افزود: پیشرفتها، موفقیتها و افتخارآفرینیهای گوناگون کشور در زمینههای مختلف در شرایطی رقم میخورد که ایران اسلامی سالهاست با همه جانبهترین و ناجوانمردانهترین تحریمها از سوی مستکبران روبهروست و این امر اهمیت کسب این توفیقات را چندبرابر میکند.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به جایگاه تحصیل علم و دانش در دین اسلام، اظهار کرد: در سوره «علق» که نخستین سورهی نازل شده بر پیامبر گرامی اسلام(ص) است، بحث علم و دانش مطرح میشود و این نشان از توجه اسلام به تحصیل علم دارد.
وی گفت: علم و دانش مایه عزت، اقتدار و استقلال کشور است و امیرالمومنین علی(ع) در روایتی میفرمایند «العلم سلطان»، علم مایه قدرت است.
تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر ضرورت آشنا کردن نسل جوان با سابقه علمی و تمدنی ایران و اسلام، ابراز کرد: جوانان باید با پیشینه علمی و دانشی کشورشان آشنا شوند، علم و دانش و فرهنگ از آن ما بوده است، روزگاری که در کشورهای اسلامی کتابخانههایی با دهها هزار عنوان کتاب وجود داشته، در تمام اروپا یک کتابخانه نبوده و اصلاً کشوری با نام آمریکا در جهان وجود نداشته است.
وی افزود: گام اول انقلاب اسلامی «استقلال سیاسی» بوده است که در آن موفق شدهایم، گام دوم انقلاب «استقلال علمی» است؛ لازمه استمرار استقلال سیاسی و تحقق استقلال اقتصادی کشور، استقلال علمی است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به اهتمام رهبر معظم انقلاب بر فراگیر شدن گفتمان تولید علم در کشور و توجه به جوانان و نخبگان، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب پیوسته بر توانمندی کشور در تولید علم و دانش تاکید و در دیدار با مسئولان کشور همواره سفارش نسبت به رفع مشکلات و دغدغههای نخبگان کشور دارند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این دیدار صمیمی گفت: تیم ربوکاپ این دانشگاه در مسابقات بینالمللی، توانسته با وجود تحریمها محصولاتی بسازد که تنه به تنه تیمهای صاحب نام دنیا زده و آنها را شکست دهد.
دکتر محمدمهدی طهرانچی، گفت: بحثی که این روزها به لحاظ اهمیتی که مقام معظم رهبری برای جوانان نخبه قائل هستند، مطرح است، این است که به مردم بگویند که چگونه جوانان این مرز و بوم در عرصه علم و فناوری پیشتاز هستند و این موضوع از منظر بزرگان و رهبر کشور مورد توجه است.
وی ادامه داد: اساساً به واسطه رهبری مقام معظم رهبری و پیش از ایشان امام راحل، تحول علمی در کشور ایجاد شد، چرا که پیش از آن ایران در دنیای علم حضور نداشت و دانشگاههای ما صرفاً دانشگاههای ترجمه علم بودند که چند مستشار آن را تاسیس کرده بودند و دانشگاه نگاه روایتگری به پیشرفت غرب داشت، اما امام راحل بنیانی را در کشور بنا نهادند که اصل آن استقلال و عزت مردم بود و امروز این بنیان توسط رهبر معظم انقلاب به شایستگی و نیکی ادامه دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به ساقط کردن پهپاد پیشرفته آمریکایی توسط موشک بومی ایران اشاره کرد و گفت: اتفاقی که طی یک سال گذشته در عرصه علم افتاد، استقلال و عظمت مردم ایران را به همه جهانیان نشان داد، چرا که با حضور آمریکا در عرصه هسته ای، جنگ سرد شکل گرفت و پس از آن در سال ۱۹۵۷ با ورود روسیه به عرصه فضایی جهان، جنگ سرد دو قطبی شد، به طوری که می توان گفت حاکمیت قرن بیستم با دو پدیده علمی شکل گرفت و این دو پدیده با وجود فروپاشی شوروی، همچنان در عرصه علم و فناوری وجود داشت.
دکتر طهرانچی اظهار داشت: به تعبیر غربیها، با ظهور جمهوری اسلامی ایران در طول یک دهه که در تولید مقالات علمی در جهان پیشتاز بود، کنشگران جدید در عرصه علم و فناوری حضور پیدا کردند که غربیها این موضوع را به عنوان یک تهدید برای خود قلمداد کردند و این تهدید زمانی که پهپاد پیشرفته آمریکا توسط موشک بومی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس ساقط شد، به بیان اقتدار ملی تبدیل شد. پیش از این رویارویی، در عرصه علم و فناوری و اقتدار نظامی، ما نشانی از این قدرت نداشتیم و بعد از سال ۱۹۵۷ این مثال مطرح می شود که این اتفاق یک رخ نمایی چهره جدید در عرصه علم و فناوری بود.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دستاوردهای علمی جمهوری اسلامی ایران که با ارائه مقالات خود را به جهانیان نشان داده بود، این بار در عرصه فناوری، بعد از بحث هسته ای که غربیها همه تحریمها را به وجود آوردند تا مقابل این پیشرفت علمی را بگیرند، در این عرصه خود را به ظهور رساند.
دکتر طهرانچی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به توجه غرب به موضوع انسان وارهها، گفت: غرب از سال ۲۰۰۰ تحت عنوان همگرایی علم و فناوری و پس ازظهور نانو فناوری، علوم شناختی و IT ،مفهومی را با عنوان انسان وارهها مطرح کرد تا از بزرگترین و کاملترین مظهر خلقت که همان انسان است، الگوبرداری کند. این موضوع در غرب آغاز شده و روی آن کار میکنند. در این حوزه در کنار دانش، عرصه فناوری نیز وجود دارد.
وی با اشاره به موفقیت تیم ربوکاپ دانشگاه آزاد اسلامی در مسابقات و رویدادهای مهم بینالمللی، خاطرنشان کرد: افتخار ما در دانشگاه آزاد اسلامی این است که علاوه بر آموزش و پژوهش در دانش، توانستیم آموزش و پژوهش در فناوری را با کمک دانشجویان رقم بزنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ثمره علم با تولید مقاله و ثمره فناوری با تولید محصول نمود پیدا میکند، گفت: خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی در تولید مقالات علمی و محصولات فناورانه پیشگام است و علم رباتیک به عنوان صحنه آموزش فناوری و عرصه محصولات فناورانه بروز و ظهور یافته و تیم دانشگاه آزاد اسلامی در مسابقات بینالمللی در کشورهای پیشرو در این حوزه و با حضور تیمهای بزرگ که دارای امکانات فراوان و پشتوانه شرکتهای عظیم هستند، توانسته با وجود تحریم محصولاتی بسازد که تنه به تنه این تیمها بزند و آنها را شکست دهد.
دکتر طهرانچی گفت: این افتخار مربوط به نسل جوان این کشور است که ارادت خود را به انقلاب، دین و اهل بیت(ع) با هدیه دادن کاپها و عناوین قهرمانی خود به آستان قدس رضوی و ارادت به مردم و خاکشان را با کسب این موفقیتها نشان می دهد. این دانشجویان نمایندگان جوانان علمی کشور هستند که آمده اند تا ارادت خود را به محضر حضرت علی بن موسی الرضا(ع) اعلام کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت حوزه ربوکاپ و هوش مصنوعی گفت: جوانان ما به این باور رسیدهاند که میتوانیم در رقابت با کشورهای پیشرفته و در تامین نیازهای کشور گامهای اساسی برداشته و بدرخشیم.
دکتر مرتضی موسیخانی افزود: دنیای هوش مصنوعی و نرم افزار در عصر حاضر در همه صنایع از جمله خودروسازی، پزشکی، علوم نظامی و جنگ افزارها، تولید اسباب بازی و ... وارد شده و علاوه بر افزایش بهره وری، اقتصاد عظیمی به همراه دارد.
وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت این موضوع، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ در مسابقات جهانی ربوکاپ حضور یافت و با توجه به توانمندی دانشجویان خود توانستیم تا سال ۲۰۰۶ فاصله خود را با کشورهای پیشرو در این حوزه به صفر برسانیم و با افزایش دامنه فعالیتها و تربیت متخصصان زبده در این حوزه تاکنون موفقیتهای بسیاری کسب کردیم که در کنار تلاش دانشجویان خود، این دستاوردها را مرهون عنایت امام رضا(ع) هستیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با بیان اینکه این دانشگاه سه اصل استقلال، عزت و سربلندی کشور که مورد تاکید امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری است را سرلوحه کار خود قرار داد، گفت: تیم ربوکاپ MRL قزوین سال ۲۰۰۶ برای اولین بار به نیت پنج تن آل عبا ۵ کاپ قهرمانی خود را در مسابقات جهانی ربوکاپ به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد و از آن سال به بعد با عنایت به امام رضا(ع) توانستیم در همه مسابقات حداقل ۵ مقام کسب کنیم. اعتقاد عمیق ایمانی و قلبی بین دانشجویان و آستان امام رضا(ع) وجود دارد که امیدواریم بتوانیم با بهره گیری از توان علمی اساتید، دانشجویان و متخصصان و عنایت امام رضا(ع) در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی حرکت کنیم.
دکتر موسیخانی با قدردانی از حمایتهای دکتر طهرانچی گفت: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دست ما را برای انجام فعالیتهای پژوهشی و علمی باز گذاشتند و همواره از تیم ربوکاپ MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین حمایت کردند که این موضوع جای تشکر دارد.
معاون علمی آستان قدس رضوی نیز در این مراسم، گفت: تیم رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال علم نافع و علم نافع مرجع ساز هستند.
دکتر محمد مهدینژاد نوری افزود: نهضت علمی به برکت انقلاب اسلامی آغاز شد و جمهوری اسلامی ایران توانست رتبه اول تولید علم در منطقه و جهان و رتبه ۱۶ جهانی در این عرصه را به دست آورد.
وی با اشاره به افتخارآفرینی تیم رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی در مسابقات بین المللی ۲۰۱۹ سیدنی، خاطرنشان کرد: در این مدت در علم رباتیک موفقیت و دستاوردهای خوبی داشتیم که این دستاوردها مقدمه برای جهش عظیم در گام دوم انقلاب اسلامی است.
مهدینژاد نوری ادامه داد: علم و فناوری رباتیک یک ابزاری است که محصول دارد و برای زیرساختهای دیگر نیز مهم است و دانشجویانی که مانند تیم رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی به این عرصه ورود کرده اند، به دنبال علم نافع و علم نافع مرجع ساز هستند و از این لحاظ حضور این دانشجویان در این جلسه بسیار ارزشمند است. انشاءالله در پناه امام رضا(ع) بتوانیم به قلههای پیشرفت و موفقیت دست پیدا کنیم.