دانش بنیان ها محصولات خود را به آفریقا صادر می کنند
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، صادرات به خاطر ماهیت آن، مسئله ای است که باید با مرکزیت و اهتمام بخش خصوصی انجام شود ، با این همه بخش های مختلف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای وظایف رگولاتوری در حوزه فناوری سعی دارد تا در صورت وجود ظرفیتی در این عرصه آن را به نفع شرکت های جوان و خلاق دانش بنیان جهت دهی کنند . فن بازار ملی ایران مرکزی است که به خاطر جنس عملیاتی کار در آن ، به صورت روزانه با محصولات و خدمات دانش بنیان جدید عرضه شده تعامل دارد . این مرکز اخیراً شرکت های دانش بنیان را دعوت کرد تا مشخصات محصولات جدید و بازار پسند خود را به آن واحد ارسال کنند تا در کارگروه اعزام هیئت تجاری به قاره آفریقا مورد بررسی قرار بگیرد.
حوزه های که این کارگره از شرکت های فعال در آنها دعوت به عمل آورده عبارتند از : « معدن ، انرژی ، دارو و داروسازی ، پزشکی ، فناوری اطلاعات ، مخابرات ، کشاورزی » . اتاق بازرگانی تهران در نوشته ای قید کرده است که : « از سال ۲۰۰۰ تاکنون دستکم نیمی از کشورهایی که بالاترین نرخ رشد اقتصادی سالانه در جهان را داشتهاند، جزو کشورهای آفریقایی بودهاند » مجله کسبوکار هاروارد در مقالهای نوشته است که بسیاری از فرصتهای بزرگ و کشفنشده جهان را باید در آفریقا جستجو کرد؛ قارهای که با وجود ظرفیتهای فوقالعادهاش برای سرمایهگذاری، هنوز هم در اولویت برنامههای کشورهای غربی قرار نگرفته است.
صادرات چین به آفریقا طی دوره ۱۰ ساله ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۲، با بیش از ۷ برابر افزایش به ۱۰۳ میلیارد دلار رسیده است. در سال ۲۰۳۰ جمعیت آفریقا به ۱.۷ میلیارد نفر خواهد رسید که بیش از نیمی از این جمعیت در کشورهای نیجریه، اتیوپی، جمهوری دموکراتیک کنگو، مصر، تانزانیا، کنیا و آفریقای جنوبی ساکن خواهند بود. نکته مهمتر این است که در افق ۲۰۳۰ حدود ۴۳ درصد آفریقاییها جزو طبقه متوسط خواهند بود، معاونت علمی و فناوری با درک این دورنما سعی دارد تا توجه مسئولین و دیگر بخش ها را به این حقیقت قابل توجه تجاری جلب کند ، زیرا ایران مزیت های بسیاری برای تجارت با این قاره دارد و اگر بتواند برای خود جای پای محکمی در آن سرزمین پنهاور بیابد ، می تواند منافع قابل توجهی کسب کند .