عمومی | پژوهشگاه فضایی ایران

ایجاد اشتغال و کارآفرینی با ایده‌های نو در حوزه پارک‌ها و گردشگاه‌های فضاپایه

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، در ششمین روز از هفته جهانی فضا، در مراسم اختتامیه رویداد تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی در حوزه پارک‌ها و گردشگاه‌های موضوعی فضاپایه، دکتر رامین نورقلی‌پور نماینده مردم کردکوی، ترکمن، بندر گز و گمیشان مجلس شورای اسلامی با بیان مطلب فوق اظهار نمود: در دوساله اخیر، دیدگاه خوبی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص حمایت از جوانان و شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌ها به همت مهندس آذری جهرمی وزیر محترم ایجاد شده و روسای سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی ایران در جهت تحقق این دیدگاه تلاش ویژه‌ای به‌عمل آورده‌اند که جای تقدیر دارد.

دکتر نورقلی‌پور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: ما هم در مجلس شورای اسلامی این دیدگاه را حمایت می‌کنیم و انتظار داریم خود این استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان ارتباطاتشان را با ارگان‌ها و لینک‌های فعال در این خصوص، بیشتر نمایند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص رویداد تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی در حوزه پارک‌ها و گردشگاه‌های موضوعی فضاپایه اظهار نمود: موضوع این رویداد، از سویی، بررسی چگونگی استفاده از المان‌های فضایی در جهت جذب توریست و تولید سرمایه است و از سوی دیگر، آشنایی و ترویج علم و فناوری فضایی در میان مردم بوده که با ارزش است.

دکتر نورقلی‌پور خطاب به ایده‌پردازان حاضر در این مراسم گفت: امیدوارم این برنامه‌ها و فعالیت‌ها با مشارکت گسترده‌تر ایده‌پردازان تداوم داشته باشد و شاهد نقش موثر ایده‌پردازان در ایجاد اشتغال و کارآفرینی و نیز تولید سرمایه در کشور باشیم.

در ادامه این مراسم، دکتر هادی رضایی معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران در بیان هدف برگزاری رویداد تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی در حوزه پارک‌ها و گردشگاه‌های موضوعی فضاپایه، گفت: این رویداد بخشی از پروژه‌ای است که در خصوص پارک‌ها و گردشگاه‌های موضوعی فضاپایه بین پژوهشگاه فضایی ایران و دانشگاه صنعتی شریف منعقد و به اجرا درآمده است.

گذر از اقتصاد نفتی با توسعه گردشگری

معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران تصریح کرد که برای گذر از اقتصاد نفتی و همچنین کاهش آثار تصمیم‌های ظالمانه جهانی علیه کشورمان، ناچار به ورود به راه‌های جدید کسب درآمد با ایده‌های جدید هستیم و یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند در این جهت نقش موثری داشته باشد، عرصه گردشگری است.

وی افزود: با عنایت به ظرفیت بالای کشورمان در حوزه گردشگری از جنبه منابع طبیعی، تاریخی و سابقه فرهنگی غنی، متاسفانه، سهم درآمدی کشور از این صنعت بسیار پایین است. از این رو، لازم است در جهت توسعه این صنعت در کشور تلاش شود که یکی از این راه‌ها که به حوزه فضایی مربوط می‌شود، پارک‌ها و گردشگاه‌های فضاپایه است که پیوند آن با منابع طبیعی و فرهنگی کشور می‌تواند منبع درآمد خوبی در این حوزه باشد.

دکتر رضایی ادامه داد که با توجه به اهمیت موضوع و با هدف ترویج علوم و فناوری فضایی در میان مردم، پروژه‌ای در خصوص پارک‌ها و گردشگاه‌های موضوعی فضاپایه میان پژوهشگاه فضایی ایران و دانشگاه صنعتی شریف منعقد و با همکاری سازمان فضایی ایران به اجرا درآمده است.

وی در خصوص برگزاری این رویداد و انتخاب ایده‌های برتر گفت: با اعلام فراخوان و اطلاع‌رسانی برای دریافت ایده در موضوع رویداد، ۵۲ ایده به دبیرخانه رویداد رسید که در پردازش اولیه، ۴۳ ایده برای طرح در هیات داوران و ارزیابی انتخاب شدند و در این دو روز، کارگاه‌های آموزشی برای پرورش ایده‌ها و تکمیل آنها برگزار شد و در نهایت، امروز، با حضور سرمایه‌گذاران علاقه‌مند، ایده‌ها مطرح و مورد داوری و ارزیابی قرار گرفت.

دکتر رضایی اظهار امیدواری کرد که در آینده نزدیک، پارک‌های موضوعی فضاپایه با المان‌های فضایی راه‌اندازی شود تا هم محلی برای گردش و هم فرصتی برای آشنایی مردم با حوزه فضا باشد.

خلق ثروت بر پایه دانش فضا و گردشگری

سخنران دیگر مراسم اختتامیه این رویداد، دکتر بای سلامی عضو هیات مدیره هلدینگ گردشگری تامین اجتماعی بود که به عنوان سرمایه‌گذار در این رویداد حضور داشت.

دکتر بای سلامی اظهار نمود: ما باید با روحیه کارآفرینی به دو مفهوم فضا و گردشگری نگاه کنیم تا بتوانیم با ایجاد کسب و کارهای جدید بر پایه نوآوری و استفاده از فناوری‌های نوین به خلق ثروت و ارزش بپردازیم.

وی با بیان اینکه کارآفرینی عبارت است از ایجاد کسب و کارهای جدید بر پایه نوآوری با استفاده از فناوری‌های نوین برای خلق ارزش و ثروت، گفت: اگر این کارآفرینی بر مبنای فناوری‌های نوین فضاپایه صورت پذیرد، آنگاه می‌توان استارت‌آپ‌ها و شرایط جدید را داشته باشیم که منجر به ایجاد ارزش و ثروت شود.

وی افزود: این رویداد می‌تواند مقدمه‌ای باشد بر کارآفرینی بر پایه علم و دانش فضا و گردشگری که هر دو حوزه از اهمیت و ظرفیت زیادی برخوردارند.

گفتنی است رویداد تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی در حوزه پارک‌ها و گردشگاه‌های موضوعی فضاپایه که با همکاری پژوهشگاه فضایی ایران، سازمان فضایی ایران و دانشگاه صنعتی شریف، هم‌زمان در هفته جهانی فضا، از  ۱۶ مهر سال‌جاری با هدف ارزیابی و انتخاب ایده‌های برتر در موضوع رویداد کار خود را آغاز کرده‌بود، در عصر دومین روز کاری در ۱۷ مهر، با معرفی ایده‌های برتر به پایان رسید.