عمومی | دانشگاه باقرالعلوم

حج نماد توحید و زیارت اربعین مظهر مقاومت و پیروزی حق بر باطل است

رییس دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام گفت: حج نماد توحید، یکتاپرستی و ایمان است و پیاده رفتن به زیارت سیدالشهدا علیه السلام در ایام اربعین، مظهر مقاومت، ایستادگی و پیروزی حق بر باطل است و امروز بعد از ۱۴۰۰ سال، در ۱۶۰ کشور جهان برای امام حسین علیه السلام، عزاداری می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام، مراسم هفتگی قرائت زیارت عاشوار با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین مریجی و با حضور کارمندان دانشگاه باقرالعلوم و موسسه امام رضا علیهما السلام در نمازخانه دانشگاه برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین مریجی، پیاده روی در زیارت را سیره ائمه اطهار علیهم السلام خواند و گفت: پیاده روی برای حج و زیارت خانه خدا از زمان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مرسوم شد و بعدها از سوی اهل بیت علیهم السلام ادامه داشت،  زیارت اربعین نیز، سیره اهل بیت علیهم السلام، توصیه صریح ایشان و از علامات مومن شمرده شده است.

رییس دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام افزود: حج سمبل توحید، یکتاپرستی و ایمان است و پیاده رفتن به زیارت سیدالشهدا علیه السلام در ایام اربعین، مظهر مقاومت، ایستادگی و پیروزی حق بر باطل است و امروز بعد از ۱۴۰۰ سال، در ۱۶۰ کشور جهان برای امام حسین علیه السلام، عزاداری می شود.

وی یادآور شد: انسان در زیارت اربعین، طعم واقعی زیارت و زائر بودن را می چشد، علاوه بر آن که مسیر نجف تا کربلا بین الحرمین است و پیاده رفتن نوعی عبادت است، انسان خودش را در محضر و منظر ائمه اطهار علیهم السلام می‌بیند و این فرصت و بازنگری در زندگی و حقایق هستی بسیار ارزشمند است.

حجت الاسلام والمسلمین مریجی تصریح کرد: برخی سعی می کنند مراسم زیارت اربعین را زیر سوال ببرند؛ در صورتی که سنت زیارت اربعین از اهل بیت علیهم السلام نشات گرفته است؛ هرچند صدام در دوره‌ای سعی کرد با شکنجه و ارعاب مانع شود؛ اما هیچ وقت این راه بسته نشد و مردم از بیراهه و مسیرهای صعب العبور به زیارت مشرف می‌شدند.

وی امام حسین علیه السلام را چراغ هدایت خواند و تاکید کرد: تعظیم و احترام شعائر اسلامی مهم است؛ اما مهمتر از آن توجه به بیانات نورانی و نسخه‌های شفابخش اهل بیت علیهم السلام است؛ این که انسان خودش را با این روایات تطبیق دهد و در مسیر ایشان گام بردارد.

رییس موسسه امام رضا علیه السلام به روایتی از سیدالشهدا علیه السلام اشاره و خاطرنشان کرد: ایشان در روز عاشورا فرمودند: «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم...» مردم بنده دنیا هستند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیله بلا آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.

وی افزود: عبید دنیا بودن به معنای این است که برخی مترصدند حتی از ایام محرم سوء استفاده کنند، ۴۰ درصد اجناس را گران می‌کنند؛ در روایتی آمده است اگر کسی از سفره سیدالشهدا علیه السلام برای خودش ذخیره کند، نامش در صف شمر و امویان نوشته می‌شود؛ در صورتی که امام صادق علیه السلام خطاب به یکی از اصحاب فرمودند: خدا در قرآن تضمین روزی انسان را کرده است، اگر در عین سعی و تلاش، تقوا بورزد « من حیث لا یحتسب» به انسان روزی می‌رسد.

حجت الاسلام والمسلمین مریجی در ادامه به روایتی از امام حسین علیه السلام اشاره کرد و گفت: حضرت فرمودند: هر فردی حق معبودیت خدا را به‏ جا آورد، خداوند بیش از حدّ انتظار و کفایتش به او عطا می‌کند؛ لذا انسان به خاطر خدا به مردم خدمت کند، اگر کسی گرفتاری دارد، برطرف کند، مراجعه مردم به خودش را نعمت شمرده و عبادت بداند.