برگزاری کارگاه اخلاق پرستاری در بیمارستان فارابی
به گزارش روابط عمومی بیمارستان فارابی، به همت آموزش پرستاری، کارگاه آموزشی اخلاق در پرستاری روز پنجشنبه ۱۸مهر۱۳۹۸ در بیمارستان فارابی برگزار شد. در بخش اول این کارگاه دکتر محمد حسن نیکنام، مفسر قرآن و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران تحت عنوان «سلامت معنوی و خود مراقبتی» سخنرانی کرد.
عضو هیئت علمی گروه ایمنولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این کارگاه گفت: بحث سلامت معنوی جزو بحث های بسیار مهم و ضروری در حوزه سلامت است که از چندین دهه گذشته در سازمان جهانی بهداشت مطرح شده است . تا قبل از آن تنها به ابعاد سلامت جسمی، روانی و اجتماعی در انسان توجه شده بود و بعد سلامت معنوی کاملا مغفول مانده بود.
دکتر نیکنام افزود: معنویت در فرهنگ الهی اسلام عبارت است از معرفت و ایمان به غیب و تبیین توحیدی از نظام هستی، حقیقت انسان به روح متعالی او و سلامت حقیقی انسان مربوط به بعد معنوی اوست .
وی با بیان اینکه سلامت معنوی بعدی از سلامت است که ریشه در اعتقادات و باورهای مذهبی فرد دارد اظهار داشت:سلامت معنوی بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی ما تاثیر می گذارد و نه تنها در دنیا مفید است بلکه انسان را برای حیات باقی و آخرت نیز مهیا می سازد.
عضو گروه سلامت معنوی فرهنگستان ادامه داد: وقتی نگرش، بینش و اعتقادات ما نسبت به عالم و اعتقاد به عدالت محکم باشد به تناسب، رفتار بهتر و روح و جسم سالم تری خواهیم داشت. اعتقاد به خداوند، آخرت و معاد موجب می شود با بیماری به عنوان یک امتحان الهی برخورد کنیم.
در بخش دوم کارگاه دکتر اکرم السادات سادات حسینی عضو هیئت علیم و معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده پرستاری – مامائی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد رضایت آگاهانه و نحوه گرفتن آن صحبت کرد و گفت: رضایت اگاهانه باید توسط پزشک و بر اساس اختیار بیمار گرفته شود. وی ادامه داد رضایت آگاهانه باید دارای دو خصوصیت باشد اول صلاحیت:یعنی باید فرد به سن قانونی رسیده باشد. دوم ظرفیت است یعنی علاوه بر بلوغ سنی فرد باید بلوغ فکری و قدرت تصمیم گیری نیز داشته باشد.
خبرنگار و عکاس: حمیده امیدوار