هدف از اجرای نظام یکپارچه کدینگ دارو، مدیریت بهینه چرخه تامین و تدارک داروست
با استقرار سامانه پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان و ایجاد زیرساخت ثبت الکترونیکی اطلاعات و اقدامات تشخیصی درمانی بیماران، ضرورت بعدی، ایجاد امکان تبادل اطلاعات در سامانههای سازمان ها و مراکز ارائهدهنده خدمات سلامت است. به همین منظور، روز ۱۵ مهر ۱۳۹۸ بیستمین نشست کمیته مرجع کدینگ سلامت ایران (مکسا) به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد و دکتر شیوا شهیدی، کارشناس مسوول اموردارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، هدف از اجرای نظام یکپارچه کدینگ دارویی را مدیریت بهینه چرخه تامین و تدارک دارو بیان کرد.
وی گفت که در گذشته به دلیل وجود چندین سیستم کدینگ دارویی از قبیل کد بیمه، کد های داخلی شرکت های تولید و توزیع کننده و غیره، امکان اعمال مدیریت یکپارچه زنجیره تامین دارو وجود نداشت؛ ولی اکنون، در نظام کدینگ، هر فراورده، یک کد منحصر به فرد دارد . به گفته دکتر شهیدی، با مرجع قرار گرفتن فهرست کدهای سازمان غذا و دارو برای ثبت اقلام دارویی به یک شکل واحد، رهگیری آنها در چرخه تامین دارو امکان پذیر می شود و در حال حاضر با فعال شدن سیستم کدینگ ۴۵۰ قلم داروی پُرمصرف، قابلیت رهگیری آنها در تمام مراحل تولید، توزیع، انبارداری و مصرف وجود دارد.
دکتر شهیدی بیان کرد: وزارت بهداشت با تهیه سند مصوب کدینگ فهرست اقلام دارویی، امکان تبادل اطلاعات نسخ را بر بستر درگاه یکپارچه اطلاعات سلامت فراهم آورده و با استفاده از این داشبورد واحد، استخراج سیمای جامعی از وضعیت دارویی کشور امکانپذیر خواهد شد.
وی مقصد نهایی را تکمیل چرخه پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان دانست و گفت: در نهایت نظام کدینگ، نسخهنویسی الکترونیکی، نسخه پیچی الکترونیکی، نظام ارجاع و سیستم اطلاعات بیمارستانی همه به یک سامانه اصلی متصل خواهند شد که همان پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان است.
یادآور می شود، در این نشست، کارشناسان مسوول امور دارویی، امور آزمایشگاه ها، تجهیزات و انفورماتیک معاونت های بهداشت، غذا و دارو و درمان دانشگاه در سالن کنفرانس معاونت بهداشتی حضور یافتند و هر کدام در نشست های تخصصی مربوط به خود شرکت داشتند.