عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

طرح مکمل یاری آهن و ویتامین D در مدارس دخترانه و پسرانه شهرستان گناوه آغاز شد

اسما صیادنیک گفت: برنامه آهن یاری باهدف ارتقاء سطح سلامت دانش‌آموزان گام موثری در راستای پیشگیری از کمبود آهن و پرورش مادرانی توانمند و نسلی سالم اجرا می‌شود.
وی بیان کرد: کمبود آهن در بدن باعث خستگی، سردرد، کاهش توان یادگیری، کم‌اشتهایی، رنگ‌پریدگی و در مراحل پیشرفته‌تر تنگی نفس همراه با تپش قلب می‌شود.
صیادنیک اظهار داشت: به‌منظور پیشگیری از کمبود آهن در برنامه مکمل یاری با آهن به هر دانش‌آموز به مدت ۱۶ هفته، هر هفته یک عدد قرص آهن داده می‌شود.
مسئول بهبود تغذیه و سلامت جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه افزود: منابع غذایی غنی از آهن شامل جگر، گوشت قرمز، ماهی، مرغ، حبوبات مانند لوبیا و عدس، خرما و انواع خشکبار مثل توت خشک، برگه آلو، برگه زردآلو، انجیر خشک، کشمش است.
ویتامین D برای داشتن استخوان‌های قوی و دندان‌های سالم حیاتی است
اسماء صیادنیک گفت: با توجه به شیوع کمبود ویتامین D و محدود بودن منابع غذایی این ویتامین، طرح مکمل یاری با این ویتامین نیز جهت تامین نیاز گروه سنی نوجوانان در کلیه مدارس دخترانه و پسرانه متوسطه اول و دوم شهرستان گناوه اجرا خواهد شد.
وی اظهار داشت: در برنامه مکمل یاری با مگا دوز ویتامین D به هر دانش‌آموز به مدت ۹ ماه و هرماه یک عدد مگا دوز ویتامین D داده می‌شود.
مسئول بهبود تغذیه و سلامت جامعه شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: ویتامین D سبب رشد و استحکام دندان و استخوان می‌شود که این اثر به واسطهٔ نقش این ویتامین در جذب کلسیم است.
صیادنیک اظهار داشت: امروزه نقش ویتامین D در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌های غیر واگیر ازجمله دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی، انواع سرطان‌ها به‌خصوص سرطان کولورکتال، بیماری‌ام اس یا مولتیپل اسلکروزیس ثابت‌شده است.
وی با اشاره به اینکه کمبود ویتامین D باعث کاهش سطح ایمنی و بروز انواع آلرژی ازجمله آسم به‌خصوص در کودکان می‌شود، افزود: روغن کبد ماهی، ماهی‌های چرب مثل سالمون، زرده تخم‌مرغ، جگر، کره، شیر و لبنیات و نیز مواد غذایی غنی‌شده با ویتامین D از منابع غذایی این ویتامین به شمار می‌روند.
انتهای پیام/ ک.آ- ۳۰۸۰

اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید

https://chat.whatsapp.com/EY7jegBw69PIpld7SHn6wN