عمومی | دانشگاه علم و صنعت ایران

رییس دانشگاه در نشست نو دانشجویان دکتری با هیات رییسه: همه همکاران ما در دانشگاه تلاش می کنند محیط علمی مناسبی را برای دانشجویان فراهم آورند

رییس دانشگاه در نشست نو دانشجویان دکتری با هیات رییسه:
همه همکاران ما در دانشگاه تلاش می کنند محیط علمی مناسبی را برای دانشجویان فراهم آورند



نشست نو دانشجویان دکتری با هیات رئیسه دانشگاه، پانزدهم مهرماه ۹۸ در مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد .
در این نشست، که به دعوت معاونت فرهنگی و اجتماعی و با حضور اعضای هیات رئیسه دانشگاه، روسا و معاونان دانشکده ها و دانشجویان دکتری ورودی ۹۸ برگزار شد، ابتدا دکتر ذاکری (رئیس دانشگاه)، دکتر واحدی (معاون آموزشی)، دکتر محمدی (معاون پژوهش و فناوری)، دکتر قائمی (معاون دانشجویی) و دکتر شریعت (معاون فرهنگی و اجتماعی) نکات کلی و نظرات خود در خصوص مسائل و موضوعات مطرح برای دانشجویان دکتری را بیان نمودند. همچنین حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی نژاد (مدیر دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه)، سخنان کوتاهی درباره اغتنام وقت و بهره بردن از دوران تحصیل و آموزش، ایراد کرد. در ادامه این نشست، پرسش و پاسخ در خصوص موضوعات مرتبط آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی برگزار شد و دانشجویان حاضر در جلسه ضمن طرح مسائل و نقطه نظرات خود به طرح سوالات و ابهامات خود در زمینه های سنوات تحصیلی، معیشت دانشجویان با توجه به حضور تمام وقت در دانشگاه، ظرفیت خوابگاه ها و ... پرداختند.
در ابتدای این نشست، دکتر ذاکری (رییس دانشگاه)، ضمن تبریک به پذیرفته شدن دکتری حاضر در جلسه و آرزوی توفیق برای آنها، به تبیین نکاتی از برنامه راهبردی دانشگاه و کسب رتبه های برتر توسط دانشگاه در ارزیابی های بین المللی پرداخت . وی تاکید کرد: دانشگاه علم و صنعت ایران سه برنامه راهبردی ۵ ساله را طی کرده و اکنون در میان برنامه چهارم توسعه دانشگاه با تکیه بر سرمایه های انسانی خود، توانسته است جایگاه مناسبی را در بین دانشگاههای کشور و بین دیگر کشورها کسب کند. همچنین برخی از دانشکده های ما دارای جایگاهی به مراتب بالاتر در بین کل دانشگاههای کشور هستند. به عنوان مثال دانشکده مهندسی مکانیک ما رتبه ۴۳ در بین دانشکده های مکانیک دانشگاههای جهان را دارد و دانشکده مهندسی کامپیوتر ما رتبه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ را در دانشگاههای دنیا دارد در حمل و نقل نیز همین جایگاه را داریم و همه اینها نشانگر توان و پتانسیل خوبی است که در مجموعه دانشگاهی ما شکل گرفته است. وی ابراز امیدواری کرد شرایطی در دانشگاه ایجاد شود که روز به روز شاهد نتایج بهتری از دانشجویان دانشگاه باشیم.
رییس دانشگاه همچنین با اشاره به اینکه برخی مراکز تحقیقاتی دانشگاه نیز توانسته اند جایگاه خوبی در کشور کسب نمایند، شکل دهی انستیتو اندازه گیری جریان سیالات و انستیتو توربین گاز با همکاری وزارت نفت را از جمله موفقیت های بزرگ دانشگاه در این زمینه برشمرد و گفت: در زمینه حمل و نقل هوشمند و ماهواره و بسیاری زمینه های دیگر نیز توانسته ایم خدمات خوبی به صنایع مرتبط ارایه دهیم که برندی برای علم و صنعت ایران در این موضوعات ساخته شود و امیدواریم بتوانیم روز به روز نام دانشگاه را در صنایع دیگر و جایگاههای مختلف مطرح نموده و ارتقا دهیم.


دکتر ذاکری با توضیح تغییر وضعیت دانشگاه از نسل اول به دوم و سوم، راه اندازی مراکز نوآوری در دانشگاه را مورد اشاره قرار داد و در خاتمه سخنانش تاکید کرد: همه همکاران ما در دانشگاه تلاش می کنند محیط علمی مناسبی را برای دانشجویان فراهم آورند که استعدادهای نهفته دانشجویان شکوفا شود و آثار و برکاتش به همه برسد.
در ادامه نشست، دکتر واحدی (معاون آموزشی)، با اعلام آمار پذیرفته شدگان دکتری ۹۸ دانشگاه گفت: امسال در ۱۴ دانشکده ۲۲۷ دانشجوی دکتری روزانه و نوبت دوم و ۳۷ دانشجو در پردیس دانشگاهی و جمعا ۳۱۴ دانشجوی دکتری پذیرفته شده اند و در حال حاضر ۱۴۴۰ دانشجوی دکتری از سال ۹۳ در دانشگاه داریم. وی سپس از نودانشجویان دکتری خواست مطابق برنامه تهیه شده توسط تحصیلات تکمیلی برای نیمسال های مختلف تحصیلی دکتری پیش روند.
معاون آموزشی دانشگاه در ادامه به تبیین مهمترین نکات آیین نامه های آموزشی دانشجویان دکتری پرداخت و متذکر شد مدت دوره دکتری مطابق آیین نامه، حداقل ۳ سال و حداکثر ۴ سال است ولی طبق درخواست استاد راهنما تا ۲ نیمسال قابل افزایش می باشد که نیمسال دوم آن مشمول پرداخت شهریه است.
در این نشست، دکتر محمدی (معاون پژوهش و فناوری) نیز با اشاره به رتبه و جایگاه دانشگاه بر اساس نظام های رتبه بندی داخلی و خارجی، به معرفی ساختار معاونت پژوهشی پرداخت و به اجمال، برخی فعالیت های این معاونت که مرتبط با دانشجویان دکتری است را توضیح داد .
معاون پژوهش و فناوری با اشاره به ظرفیت های مرکز رشد تاکید کرد: در این دانشگاه شرایطی را فراهم کرده ایم که دانشجویان خودشان و یا به همراه اساتید، بتوانند تیم های تحقیقاتی تشکیل دهند و راهنمایی شوند که بتوانند یافته های خود را به مرحله تجاری سازی برسانند. وی از دانشجویان خواست از خدمات دفاتر علم سنجی، توسعه فناوری، تجاری سازی و کارآفرینی استفاده کنند و در خاتمه از برگزاری دو کارگاه «علم سنجی» و «جستجوی منابع علمی» در آبان و آذر سال جاری برای دانشجویان خبر داد.
گفتنی است معاونان دانشجویی و فرهنگی نیز در این نشست به معرفی خدمات حوزه های خود برای دانشجویان پرداختند.

آلبوم تصاویر

Sapp.ir/iust_iran