عمومی | دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور

پرفشاری خون شایع ترین مشکل کشورهای درحال توسعه

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور درگفت وگو با خبر نگار وب دا گفت: پرفشاری خون شایع ترین مشکل کشورهای درحال توسعه است و اگر درمان نشود باعث ایجاد نارسایی احتقانی قلب، نارسایی مزمن کلیه و بیماری عروق محیطی می شود.

لیلا شورورزی ادامه داد: پرفشاری خون تحت عنوان "کشنده آرام"  نام گرفته است، زیرا ممکن است افراد مبتلا به پرفشاری خون(هیپرتانسیون) سالیان طولانی را به آرامی سپری کنند ولی در پایان با یک حمله قلبی و یا سکته از پا در می آیند.


وی خاطر نشان کرد: تاکید براصلاح شیوه زندگی وپیروی از یک رژیم غذایی صحیح نقش عمده در پیشگیری وکنترل پرفشاری خون دارد و از روش های اصلی کاهش و کنترل فشار خون داشتن رژیم غذایی مناسب می باشد و مصرف نمک، بیش از نیاز بدن سبب افزایش فشار خون یا تشدید آن می شود لذا افراد دارای فشار خون بالا به احتمال بیشتری دچار مشکلات قلبی می شوند.

کارشناس مسئول واحد بهبودتغذیه معاونت بهداشت دانشکده همچنین افزود: انواع غذاها و سوپ های آماده و یا کنسرو شده، غذاهای بیرون از منزل، سوسیس، کالباس و گوشت های نمک سود شده و همچنین تنقلات شور، سرشار از نمک (سدیم) هستندکه باید ازمصرف زیاد این موادغذایی پرهیز شود.

لیلا شوروزی  در پایان با اشاره به موادی که برای پرفشاری خون موثر هستند، یادآور شد: پتاسیم به کنترل و پیشگیری از فشار خون بالا کمک می کند، بسیاری از میوه ها، سبزیجات، برخی لبنیات و ماهی ها منابع خوبی از پتاسیم هستند، کلسیم و منیزیم از فشار خون بالا جلوگیری می کند، لبنیات و کلم منابع غنی از کلسیم هستند و منیزیم در بسیاری از غلات کامل و سبزیجات دارای برگ های سبز تیره یافت می شوند،  پیاز و سیر از مواد غذایی هستند که بر فشار خون بالا موثر نیستند اما خوش طعم هستند و جایگزین های خوبی برای چاشنی های نمکی هستند واغلب اوقات نیز در دسترس هستند.





سه شنبه 22 اسفند 1396 - 46 : 10 / شماره خبر : 6116      تعداد نمایش : 93 چاپ خبر ارسال به دیگران [بازگشت به صفحه قبلی]