عمومی | دانشگاه شهید باهنر کرمان

نشست خبری هفتمین کنگره ادبیات پایداری در دانشگاه شهید باهنر کرمان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر امیری خراسانی دبیر علمی هفتمین کنگره ادبیات پایداری گفت: فرهنگ پایداری، در آیینه نوشتار و گفتار، محصول شجره طیبه‌ای است که جانبازی و سربازی مردان و زنان این مرز و بوم را در طول تاریخ، به ویزه در ۸ سال دفاع مقدس و سرافرازانه عصر حاضر ملت غیور ایران در مقابل همه نامردی‌ها و گستاخی‌های استکبار امروزی دنیا به عنوان پشتوانه و تکیه گاه خود دارد. اگر نبود ایثارگری و از خود گذشتگی زنان و مردان متعهد و متدین این مرزو  بوم در طول تاریخ، بی‌شک تاریخ امروز ما به گونه‌ای دیگر رقم خورده بود. آنچه را که ما امروز به عنوان تاریخ و نازش به نیاکان و خوبی‌ها و پیشرفت‌های گذشتگانمان بدان می‌نازیم و درمیان تمدن‌ها و فرهنگی‌های راست و دروغ امروزه دیگر ملل، بدان می بالیم و سرافرازیم، رد پای مجاهدت ها، تلاشها، رنجها و خون دل خوردن هایی است که در طول تاریخ برای این ملت و مردم، رقم خورده است. امروزه آنانی که سر بربالش آرامش نهاده‌اند و به دور از هیاهوهای روزگار، کارخود می‌کنند و منت دیگران نمی برند، بی‌شک می‌دانند که همه اینها، محصول تلاشهایی است که در طول تاریخ، مردان و زنان این شکور از خود بروز داده و با خون خود، درخت آرامش وراحتی را برای نسل امروز سرسبزو تناور گردانده‌اند. پس باید پاس‌داشت و قدر شناخت همت والای همه خوبان و نیکانی که در شهرت و گمنامی همه هستی خود را فدا کردند تا تاج افتخار و بزرگی را برای نسل امروز باقی بگذارند. برگزاری کنگره‌های متوالی ادبیات پایداری، دقیقا درراستای همین قدر شناسی وآرمان خواهی است. این گنگره‌ها به دنبال آنند تا عظمت و بزرگی و افتخارات مردان و زنان آزاده نه تنها امت اسلامی و کشور ایران عزیز، بلکه فداکاری‌های مردمان سایر ملل را نیز که در لابلای کتب و آثار و...مکتوب مانده است استخراج کرده و نسل امروز را با آنها آشنا نمایند تا بلکه گوشه‌ای از وظیفه خود را در قبال این همه عظمت و فداکاری ادا کرده باشند و اندکی از دین خود را به جامعه بشریت به انجام رسانند.

دبیر علمی هفتمین کنگره ادبیات پایداری در مورد دلیل راه اندازی کنگره ادبیات پایداری گفت: در این کنگره اعتقادمان بر این بود که ادبیات ما غنی‌ترین ادبیات دنیا است و به تاریخ ایران که بنگریم، از نظر سوق الجیشی در یک شاه‌راه حوادث قرار داشته که همیشه  گرفتار هجوم بیگانگان و استبداد بوده است. با وجود شعرا و نویسندگان این مجموعه تاریخ را در قالب نثر و نظم به تصویر کشیده و در گنجینه‌ها و کتابخانه‌ها گذاشته است. با وجود این آثار و ارزش‌ها حیف است که نسل امروز ما بیگانه باشد در گذشته و بویژه ما غریب عهد خودمان هشت سال دفاع مقدس و همه ایثار از خودگذشتگی و عوارضی و همه مسائلی که باعث شد رمز ماندگاری این مردم و این کشور رقم بخورد را تجربه نکنند برهمین اساس، فکر برگزاری کنگره ادبیات پایداری کشور شکل گرفت. به طور محسوس و فعال، این اندیشه در سال ۱۳۸۳ در انجمن ادبی دفاع مقدس استان کرمان به بارنشست و مقرر شد این کنگره در دوسال یکبار در کرمان برگزار شود همچنین دبیرخانه دائمی این کنگره در کرمان ایجاد شد.

دکتر امیری خراسانی عنوان کرد: اولین کنگره در تاریخ ۱۷ و ۱۸ اسفندماه۱۳۸۳ برگزار که از مجموع ۹۰مقاله ارسالی، ۳۷ مقالع برگزیده آن در مجموعه مقالات نامه پایداری یک چاپ، دومین کنگره در تاریخ ۴ و ۵ اسفندماه برگزار ۱۳۸۷که از مجموع ۸۰مقاله ارسالی، ۲۸مقاله برگزیده آن در مجموعه مقالات نامه پایداری دو چاپ، سومین کنگره در تاریخ ۱۱ و ۱۲ اسفندماه ۱۳۸۹برگزار که از مجموع ۱۴۶ مقاله ارسالی،۷۴ مقاله برگزیده آن در مجموعه مقالات نامه پایداری سه رد دو مجلد چاپ، چهارمین کنگره در تاریخ ۱۱ و ۱۲ اسفندماه برگزار۱۳۹۱ که از مجموع ۲۴۹ مقاله ارسالی، ۹۳مقاله برگزیده آن در مجموعه مقالات نامه پایداری چهار در دو مجلد چاپ شد، پنجمین کنگره در تاریخ ۱۹ و ۲۰ اسفندماه ۱۳۹۳برگزار که از مجموع ۱۳۳ مقاله ارسالی، ۴۵مقاله برگزیده آن در مجموعه مقالات نامه پایداری پنج در دو مجلد چاپ شد، ششمین کنگره در تاریخ ۱۰ و ۱۱ اسفندماه۱۳۹۵ برگزار که از مجموع ۸۰ مقاله ارسالی، ۳۴مقاله برگزیده آن در مجموعه مقالات نامه پایداری شش در دو مجلد چاپ شد و تاثیر خوبی که داشت، مقرر شد این کنگره هر ۲ سال یکبار و دبیرخانه دائمی آن هم در کرمان و دو ستون بزرگ این کنگره بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌‌های دفاع مقدس و دیگری دانشگاه شهید باهنر کرمان که جنبه‌های علمی آن با استادان دانشگاه و کار‎‌های اجرایی را بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌‌های عهده دار باشد.

دکتر خراسانی تصریح کرد: هفتمین کنگره ادبیات پایداری در روز ۱۷ مهرما۹۸، به محوریت ادبیات تطبیقی ایران و جهان در زمینه پایداری برگزار خواهد شد و طی فراخوان مقاله که صورت گرفته ۵۰ مقاله به کنگره ارسال گردید که از این تعداد ۲۵ مقاله برگزیده شد است.

دبیر علمی هفتمین کنگره ادبیات پایداری خاطر نشان کرد: رشته ادبیات پایداری برای اولین بار در دانشگاه شهید باهنر کرمان در دوره کارشناسی ارشد گرایش ادبیات پایداری دایر گردید و در حال حاضر قریب ۳۰ دانشگاه و مرکز آموزش عالی رشته ادبیات پایداری را دایر کردند.