وضعیت اشتغال دانش آموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی رصد و پایش می شود
به نقل از روابط عمومی دانشگاه علمی کاربردی واحد استان غرب تهران، به منظور روشن تر شدن مسیر راه نظام آموزشی و آشنایی هر چه بیشتر با نیازهای بازارکار و اشتغال و با حضور دکتر مهدخت بروجردی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر عیسی منصوری معاون توسعه، کارآفرینی و اشتغالِ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جمعی از مسئولین دانشگاه جامع علمی کاربردی، نشستی در وزات تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.
در این نشست ضمن تبیین اهداف دانشگاه جامع علمی کاربردی و به منظور تطابق هر چه بیشتر مهارت آموزی در دانشگاه متناسب با نیازهای بازار بر سرمایه گذاری پیرامون رشته هایی تاکید شد که از سوی وزات تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اشتغال کشور حائز اهمیت و دارای اولویت می باشد.
در ابتدای این نشست، دکتر موسی زاده مدیر کل دفتر امور پژوهش و نوآوری دانشگاه جامع علمی کاربردی با تاکید بر ساختار کیفی آموزش و محتوا در این دانشگاه بیان کرد: دانشجویان در این دانشگاه ضمن گذراندن واحدهای کاربینی و کارورزی زمینه های لازم را جهت کسب مهارت های متفاوت جهت ورود به محیط کار و کارآفرینی بدست می آورند.
وی افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی علاوه بر ۱۰ مرکز رشد دارای ۱۲۰مرکز نوآوری است که از ویژگی های حائز اهمیتی چون تخصصی بودن، خصوصی بودن و اتکا به ظرفیت و توانمندی های خود برخوردار است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به سیر تحول کیفی مراکز علمی کاربردی و ایجاد مراکز نوآوری برای آن دسته از مراکز آموزش علمی کاربردی که از محیط کار برخوردارند، بر مراکز نوآوری و ضرورت توجه و تمرکز بر ایده هایی پرداخت که قابلیت تبدیل به کسب و کار را دارند.
وی در ادامه علاوه بر آینده نگری پیرامون مشاغل و تهیه دفترچه مشاغل در ایران به وجود زمینه های مشترک همکاری دانشگاه با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قالب حمایت های پژوهشی و ارائه خدمات مشاوره ای تاکید کرد.
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی واحد استان غرب تهران نیز در ادامه جلسه هدف از تاسیس دانشگاه جامع علمی کاربردی را ایجاد قالبی جدید از بعد تئوری و عملی به منظور تربیت تکنسین هایی در کشور عنوان کرد که به طور سریعتر و کاربردی تر جذب بازار کار گردند. در همین راستا سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی غرب تهران به دروس دانشگاه جامع علمی کاربردی اشاره کرد و گفت: در این دانشگاه سرفصل دروس طوری طراحی شده است تا توانمندی های مهارتی دانشجویان نیز حین تحصیل افزایش یابد و لذا دانشجویان قبل از دانش آموختگی نسبت به آینده شغلی خود آگاهی و مهارت لازم را کسب می کنند.
وی با اشاره به وجود بیش از ۵۴۰ هزار دانشجوی مشغول به تحصیل و حدود ۶۴۰ مرکز فعال این دانشگاه در سراسر کشور افزود: سالانه بین ۵۰ الی ۶۰ هزار نفر از این تعداد وارد بازار کار می گردند.
دکتر پیش بین با توجه به نقش و مسئولیت معاونت توسعه، اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار امیدواری کرد تا این معاونت، دانشگاه جامع علمی کاربردی را به عنوان یک بازوی مهم در کنار خود داشته و ترتیبی اتخاذ نمایند تا در قالب یک تفاهم نامه بتوان به همکاری های متقابل در زمینه مهارت آموزی و اشتغال پرداخت.
معاون توسعه، کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای توسعه کارآفرینی و اشتغال نکات ارزنده ای را به منظور حمایت از اهداف دانشگاه جامع علمی کاربردی بیان کردند.
وی با اشاره به مختصات ساختاری سامانه ملی اشتغال ایرانیان و اهمیت این سامانه جهت تهیه شناسنامه شغلی برای افراد که در این معاونت طراحی و راه اندازی شده است، مطالبی را اظهار داشتند.
دکتر منصوری در راستای نیازسنجی جهت ارائه آموزش های مهارتی متناسب با نیاز بازار و متناسب با اقتصاد مناطق مختلف کشور، به اقدام جهت تدوین نظام جامع تحلیل اطلاعات بازار و نیز انجام مطالعات طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار ( تکاپو) اشاره کرد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال در ادامه صحبت های خود به اهمیت آموزش در بحث اشتغال و کارآفرینی اشاره کرد و با برشمردن برخی از محدودیتها دراین زمینه شامل نداشتن رشته مناسب، محتوای مناسب و مربی، تنها راه حل موجود برای رفع نقائص موجود را برسازی نهادهای کارآمد و اقدامات مشابهی از این دست دانست. امری که می توان آن را با کمک دانشگاه جامع علمی کاربردی و به عنوان مثال در قالب همکاری های متقابلی شامل موارد ذیل دانست:
- راه اندازی مراکز تکنولوژی تجارت و آموزش در زمینه هایی چون پوشاک
- حمایت های بیمه ای برای فارغ التحصیلان شاغل جهت افزایش اشتغال پذیری
- حمایت مالی از استارت آپ ها در صورتی که فعالیت هایشان منجر به عقد قرارداد، اخذ سفارش و... گردد
- تحویل دفترچه حرفه ها به دانشگاه
- در اختیار گذاشتن لیست ۲۲رشته حائز اولویت برای اشتغال کشور جهت تربیت متخصص از سوی دانشگاه و حمایت های تشویقی از فارغ التحصیلان آن ها و ...
دکتر منصوری در پایان اقدامات و فعالیت های انجام شده در معاونت توسعه، اشتغال و کارآفرینی را به عنوان سیگنال هایی برای نظام آموزشی دانست که در جهت روشنتر شدن مسیر راه مهارت آموزی متناسب و منطبق با نیازهای بازار کار عمل می کند.