عمومی | دانشگاه فنی و حرفه ای

عقد تفاهم نامه ایجاد و راه اندازی مراکز رشد دانشگاه فنی و حرفه‌ای

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای تحقق دانشگاه کارآفرین هدف اصلی راه اندازی مراکز رشد در دانشگاه فنی و حرفه‌ای است

به گزارش اداره کل روابط عمومی، دکتر رضا زنگنه، معاون پژوهش و فناروی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور نیز در مراسم عقد تفاهم نامه ایجاد و راه اندازی مراکز رشد دانشگاه فنی و حرفه‌ای که در محل سازمان مرکزی دانشگاه فنی و حرفه ای برگزار شد گفت: دانشگاه فنی و حرفه ای، حدود ۲۰۰ هزار دانشجو و ۱۶۰ در مقطع کاردانی و کارشناسی یک ابر دانشگاه در سطح وزارت علوم است.

وی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک دانشگاه کارآفرین و یک دانشگاه آموزشی بر پایه مهارت است؛ بنابراین این دانشگاه در کشور بی نظیر است، افزود: از سه سال پیش مجوز سه مرکز رشد در دانشگاه فنی و حرفه‌ای صادر شده بود که با تغییرات مدیریتی در این دانشگاه مجوز ۳۱ مرکز رشد برای ۳۱ استان اخذ شد.

زنگنه تقویت روحیه خودباوری در دانشجویان، تجاری سازی محصولات و ایده‌های مبتنی بر فناوری، هدایت پروژه‌های دانشجویی به محصولات فن آورانه و تحقق شعار دانشگاه یعنی دانشگاه کارآفرین را از جمله اهداف راه اندازی مراکز رشد در دانشگاه فنی و حرفه‌ای عنوان کرد.


معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه ما می‌خواهیم شعار دانشگاه کارآفرین را به عنوان یک سیاست در حوزه پژوهش دنبال کنیم و در مسیر دانشگاه‌های نسل چهارم گام برداریم، افزود: یکی از اهداف ما در راستای حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل چهارم راه اندازی مراکز رشد در این دانشگاه بوده است.


وی با اشاره به اینکه مدل مراکز رشد دانشگاه فنی حرفه‌ای براساس ماموریت‌های این دانشگاه تعریف شده اظهار کرد: مجوز راه اندازی ۱۵ مرکز رشد دانشگاه فنی حرفه‌ای توسط دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم صادر شده که این مراکز امروز به طور کامل و رسمیت پیدا می‌کند.


زنگنه با بیان اینکه ۱۲ آئین نامه، کاربرگ و دستورالعمل برای مراکز رشد دانشگاه فنی حرفه‌ای تعریف شده، تصریح کرد: دانشگاه فنی حرفه‌ای یک دانشگاه نوپا است، ولی از لحاظ دانشکده‌ای دارای سبقه ۵۰ ساله است به همین دلیل تمام آئین نامه‌های آن بازنگری شده اند.


معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای تصریح کرد: طبق تفاهم نامه منعقد شده بین این دانشگاه و دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم ملاک تداوم فعالیت مراکز رشد و همچنین صدور مجوز‌های جدید بستگی به عملکرد مراکز رشد دارد که امیدواریم با عملکرد خوب مراکز بتوانیم این مراکز را به تمام استان‌ها تعمیم دهیم.


وی اظهار کرد: زمان مجوز‌های صادر شده برای مراکز رشد دانشگاه فنی و حرفه‌ای دو سال است و در این مدت کارگروه‌هایی از وزارت علوم به صورت سرزده از این مراکز بازدید و آن‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. همچنین طبق تفاهم نامه ۸۰ درصد شرکت‌هایی که در کانون‌های خلاقیت، شکوفایی و نوآوری مستقر می‌شوند باید وابسته به دانشگاه فنی و حرفه‌ای باشند و تنها بیست درصد از شرکت‌های خارج از دانشگاه می‌توانند در این کانون‌ها مستقر شوند.