عمومی | دانشگاه علوم پزشکی همدان

کارگاه شیوه زندگی سالم در میانسالی


با حضور رییس دانشگاه برگزار شدکارگاه شیوه زندگی سالم در میانسالی
کارگاه شیوه زندگی سالم در میانسالی با حضور رییس دانشگاه در سالن جلسات معاونت بهداشتی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، رییس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا گفت: ورزش یک نیاز فیزیولوژیک است اما امروزه با رشد تکنولوژی تحرک بدنی کاهش یافته است و تغییر نگاه به ورزش از رفتاری فانتزی به یک نیاز بسیار مهم ضروری است.

دکتر رشید حیدری‌مقدم اظهار کرد: با توجه به اینکه کشور ایران در سالهای آینده با بحران سالمندی مواجه می‌شود باید نگاه به سلامت تغییر یابد و برنامه‌ریزی‌ها به این صورت باشد که  میانسالی و سالمندی مناسبی برای افراد جامعه فراهم شود.وی گفت: به منظور کاهش هزینه‌های درمان باید بر حوزه بهداشت تمرکز یافته و برای ترویج ورزش آکادمیک ‌تلاش شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با بیان اینکه مسابقات ورزشی و ورزش قهرمانی لزوما تامین‌کننده سلامت نیست، آمادگی جسمانی را به معنی مجموعه‌ای از خصوصیات ذاتی یا اکتسابی افراد دانست که با توانایی انجام فعالیت جسمانی مرتبط است.

دکتر حیدری‌مقدم در خصوص زمان انجام ورزش اظهار کرد: مدت زمانی که در هر جلسه ورزشی صرف می‌شود بهتر است عصر و با پوشش متناسب با هوا باشد اما محدودیت زمانی خاصی در این خصوص وجود ندارد.وی با بیان اینکه ضربان قلب دارای ارتباط خطی با شدت ورزش است، گفت: ظرفیت ورزشی یک انسان مشخص نیست و باید محتاطانه و با شدت کم ورزش آغاز شود و در میانسالان نیز فعالیت ورزشی با شدت متوسط توصیه می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا انواع تمرین‌های ورزشی را شامل هوازی و استقامتی، کششی و انعطاف‌پذیری و قدرتی یا استقامتی عنوان کرد و گفت: ترکیبی از سه نوع ورزش به  سلامت فرد کمک‌ می‌کند و برای حفظ تعادل فرد و بالانس عضلانی سالمندان و افزایش انعطاف‌پذیری بدن ورزش‌هایی متناسب با سن فرد پیشنهاد می‌شود.

وی با برشمردن برخی اصول تمرینی ازجمله اصل اضافه بار و اصل پیشرفت تدریجی خاطر‌نشان کرد که نسخه ورزشی استاندارد شامل چهار جزو فراوانی، شدت، زمان و نوع ورزش است.

دکتر حیدری‌مقدم پیشنهاد کرد که افراد ورزش‌های قدرتی را در کنار ورزشهای هوازی، به سبک زندگی خود اضافه کنند و قوانین فعالیت‌بدنی را رعایت کنند.مدیر سلامت جمعیت و خانواده نیز در خصوص اهداف کارگاه گفت: این فعالیت‌ها بر سلامت قلب، سلامت روانی، سلامت دستگاه گوارش، سلامت عضلات و استخوان‌ها تاثیرگذار است.

دکتر نوری با تاکید بر اهمیت برنامه‌ریزی برای گسترش فعالیت‌های فیزیکی افزود: کاهش فعالیت فیزیکی می‌تواند منشا بسیاری از بیماری‌ها بوده و باعث درمان و پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها، کاهش هزینه زندگی، بیماری و مرگ و میر و پیشگیری از اوستئوپروز در دوره منوپوز باشد.

وی عوارض سبک زندگی بی‌تحرک را شامل اضافه وزن و چاقی، بیماری‌های قلبی و عروقی، حمله قلبی، افزایش کلسترول خون و سندوم متابولیک دانست و خاطر‌نشان کرد که بی‌تحرکی تا دو برابر ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده تاکید کرد که افراد باید با مرور فهرست کارهای هفتگی ورزش و فعالیت بدنی را طی یک هفته انجام دهند و ۳۰ دقیقه‌های مرده را پیدا کرده و فعالیت بدنی را به بخشی از کارهای روزمره تبدیل کنند و یا حتی به جای ۳۰ دقیقه ۳ تا ۱۰ دقیقه ورزش کنند.

وی یادآور شد که می‌توان برای آغاز فعالیت ورزشی به سراغ فعالیت‌های بدنی مانند پیاده‌روی بروید که نیاز به مهارت خاصی ندارد و در هر شرایطی قابل انجام هستند.