کتاب اینترنت و سواد مجازی منتشر شد
کتاب اینترنت و سواد مجازی، از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.
دکتر سیدسعیدرضا عاملی و ابراهیم محسنی آهویی، نویسندگان این اثر پژوهشی، تلاش کردهاند ابعاد مختلف مفهومی و نظری، الگوهای سواد مجازی، آموزش و یادگیری و همچنین رابطه اشتغال و سواد مجازی را تبیین کنند؛ همچنین الگویی مبنایی را تحت عنوان سواد دوفضایی ارائه نمایند.
این کتاب دارای شش فصل و بخش نتیجهگیری است. چهار فصل نخست بهترتیب بر مفاهیم، رویکردها، الگوها و گفتمانهای غالب سواد مجازی متمرکز است. فصلهای پنجم و ششم بهترتیب نظریات مرتبط با کاربرد سواد مجازی در آموزش و همچنین کاربرد این سواد در اشتغال را به بحث گذاشتهاند. از آنجا که کتاب حاضر با محوریت مفهوم دوفضایی شدن تدوین یافته است، بخش نتیجهگیری کتاب با ارائه یک ترکیببندی ابتکاری سهسطحی در سواد مجازی، درصدد ارائه خوانش جدیدی از این سواد است که از جامعیت نظری و کاربردی متناسب با رابطه متقابل و ترکیبی دو فضای مجازی و واقعی برخوردار باشد.
بخش نتیجهگیری این کتاب نیز با عنوان «سواد دوفضایی بهمثابه الگوی جامع سواد مجازی» ضمن ارائه الگوی سواد دوفضایی، اجزای ساختار سهسطحی سواد مجازی را متشکل از مولفههای عمومی، اختصاصی و حرفهای یا تخصصی را ارائه میکند. به زعم نویسندگان این کتاب، این نخستین تلاش برای ساختاردهی به سواد مجازی به شکلی است که هم به قابلیتهای دانشی، مهارتی و تحلیلی کاربران توجه دارد، هم شرایط و ملاحظات فرهنگی، ارزشی، دینی و معنوی را لحاظ کرده است و هم نسبت به متناسبسازی این سواد با سایر علوم حساسیت نشان میدهد. از اینرو، کتاب حاضر را باید تلاشی در جهت بازتعریف سواد مجازی بهعنوان ماهیتی چندبعدی دانست که همزمان حوزههای گسترده تاثیر، وضعیت کنشگران و اهداف را تعیین میکند.
این کتاب یک منبع بنیادین برای سواد مجازی محسوب میشود که میتواند راه را برای گامهای بعدی بهخصوص در حوزه سواد اختصاصی و تخصصی مبتنی بر کارکردهای فراگیر فضای مجازی بازکند.
کتاب اینترنت و سواد مجازی در ۳۶۱ صفحه و با بهای ۴۱ هزار تومان وارد بازار نشر شده است.