افزایش تولید دانههای روغنی و نیل به خودکفایی در این محصولات از اولویتهای مهم وزارت جهاد کشاورزی است
دکتر حسین کربلائی خیاوی در جریان بازدید از ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان گفت: افزایش تولید دانههای روغنی و نیل به خودکفایی در این محصولات از اولویتهای مهم وزارت جهاد کشاورزی است .
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر کربلائی خیاوی روز شنبه ۲۳ شهریورماه ۱۳۹۸ از مزارع تکثیری هستههای اولیه سویا در سطح ۱۴ هکتار، آزمایشات سویا، آزمایشات ایزوله و طرحهای تحقیقاتی ذرت، مزرعه تکثیری کنجد رقم اولتان، تکثیر لاین مادری ۱۲۲۱ هیبرید قاسم آفتابگردان، ذرت علوفهای در سطح ۶۷ هکتار و بادام زمینی در سطح ۱۰ هکتار در ایستگاه تحقیقاتی مرکز مغان بازدید کرد .
رئیس مرکز در جریان بازدید از آزمایشات دانههای روغنی و مزارع تکثیری هستههای اولیه سویا در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان در گفتگو با روابط عمومی عنوان کرد: افزایش کشت دانههای روغنی از جمله سویا در کشور از اولویتهای مهم وزارت جهاد کشاورزی است.
دکتر کربلائی خیاوی گفت: در حال حاضر بیشترین وابستگی در محصولات غذائی در روغن و کنجاله دانههای روغنی است، با این حال در سال ۹۴ که طرح دانههای روغنی شروع شد میزان وابستگی در این محصول ۹۶ درصد بود که در حال حاضر این رقم به ۸۴ درصد رسیده است.
وی با اشاره به نیاز ۱.۵ میلیون تنی روغن خوراکی در کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر سرانه مصرف روغن در کشور ۱۹ کیلوگرم است که حدود ۱۶ درصد آن در داخل کشور تولید می شود. وابستگی بیش از ۸۴ درصدی به خارج کشور در تامین دانههای روغنی، اهمیت کشت آن را در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی روشن میکند که در این ارتباط دانه روغنی سویا از نقش و اهمیت بسزایی برخوردار است .
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با اشاره به اینکه به جز خودکفایی در تولید روغن مورد نیاز کشور، برای پایداری غلات نیاز مبرم به رعایت تناوب زراعی با کشت دانههای روغنی است، گفت: سیاست وزارت جهاد کشاورزی افزایش کاشت دانههای روغنی برای بالا بردن امنیت غذایی کشور و برای برطرف کردن نیاز کشور است و نیل به خودکفایی در این محصول از اولویتهای مهم وزارت جهاد کشاورزی است.
دکتر کربلائی خیاوی افزود: در هیمن راستا این مرکز هر ساله سطحی از اراضی زراعی خود در شمال استان را به منظور تکثیر هستههای اولیه بذری ارقام مختلف دانههای روغنی از جمله سویا اختصاص میدهد و در سال زراعی جاری ۱۴ هکتار سویا از طبقات مختلف بذری در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان کشت شده است .
وی با اشاره به اینکه بذور حاصله به منظور تامین هستههای اولیه نیازهای بذری استان و سایر مناطق سویا کاری مورد استفاده قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بنا به اهمیت خودکفایی در زمینهٔ روغن خوراکی علاوه بر اجرای پروژههای تحقیقاتی در این خصوص و برای افزایش راندمان تولید و جنبههای کیفی محصولات، تولید بذور دانههای روغنی از جمله سویا را در دستور کار خود قرار داده است .