عمومی | دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی فسا

همایش آموزشی "محصولات کشاورزی سالم ضامن سلامت" در دانشگاه علوم پزشکی فسا برگزار شد

همایش " محصولات کشاورزی سالم ضامن سلامت " در جهت آگاهی کارشناسان و شرکت کنندگان برای آموزش عمومی جامعه در دانشگاه علوم پزشکی فسا برگزار شد و کارشناسان در خصوص تاثیر کودهای شیمیایی، سموم و آفت کش ها، کیفیت و ماندگاری مواد غذایی به بحث و تبادل نظر پرداختند .

به گزارش وب دا؛ در این همایش معاون بهداشت دانشگاهعلوم پزشکی فسا گفت: ما خواسته یا ناخواسته با عوامل زیان آور نظیر سموم، امواج رادیویی و مواد شیمیایی در زندگی روزمره مواجهه می شویم و این عوامل اثرات خود را برما بجا می گذارند، امروز ما با بلوغ زودرس روبرو هستیم که قسمتی از آن ناشی از عوامل فرهنگی است و بخشی دیگر ناشی از مصرف مواد غذایی ناسالم و تاثیرات عوامل محیط می باشد .

دکتر جلال کریمی افزود: یکی از دلایل شیوع بیماریهای آلرژیک و سرطان ها مصرف محصولات ناسالم است که برای پرورش آنها از سموم غیر مجاز و میزان بالای کودهای شیمیایی استفاده می شود .

او با بیان اینکه برخی کشورها در موضوع تولید محصولات سالم در جهان پیشرفتهای خوبی کرده اند، از کشور سنگاپور بعنوان کشوری پیشرو در بحث تولیدات سالم در آسیا نام برد و تاکید کرد: ما هم باید به طرف این هدف حرکت و از اثرات زیانبار محصولات غیر سالم پیشگیری کنیم .

در ادامه دکتر اسماعیل عبداله زاده متخصص بهداشت و ایمنی مواد غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا با تشریح مفهوم ایمنی مواد غذایی و کنترل نقاط بحران در فرآیند تولید مواد غذایی سالم، بر بکارگیری فرایندها و استانداردهای جهانی برای تولید غذای سالم تاکید کرد .

همچنین یکی ا ز تولید کنندگان محصولات سالم در این همایش گفت: استفاده غیر استاندارد از سموم و کودهای شیمیایی باعث از بین رفتن باکتری ها، قارچ های موجود در خاک و حشرات مفید می شود که اکوسیستم طبیعی محیط را به هم زده و باعث اختلال در تولید محصولات طبیعی می شود .

دکتر مریم پارسایی اضافه کرد: هزینه تولید محصولات سالم به دلیل گران بودن آزمایشات مورد نیاز، قابلیت رقابت با محصولات سنتی را ندارند و باید در این زمینه همکاریهای بین بخشی میان جهاد کشاورزی و کشاورزان تولید کننده محصولات سالم صورت گیرد تا هزینه های تولید کاهش یابد و مردم از محصولات ارگانیک استقبال کنند .