برگزاری پنل «تحلیل و بررسی وضعیت ساخت و ساز در استان یزد»
برگزاری پنل «تحلیل و بررسی وضعیت ساخت و ساز در استان یزد»
پنل تخصصی بررسی دغدغه های حوزه ساخت و ساز استان یزد با حضور «محسن صادقیان» معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد برگزار شد. در این پنل تخصصی مهندس صادقیان گفت: معاون عمرانی بودن استانی که درصدر تخلفات ساختمانی در کشور است، برای من پذیرفتنی نبوده و نیست از این رو از سال گذشته اقداماتی برای بهبود شرایط شروع شده که از جمله آنها تشکیل کمیته ویژه پیشگیری از تخلفات ساختمانی است. این تصمیم با توجه به اعتقادی که به واگذاری امور به بخش خصوصی دارم، صورت گرفته و از این رو محوریت کار را به سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد به عنوان نهاد مردمی غیردولتی واگذار کردیم. محوریت کمیته ویژه پیشگیری از تخلفات ساختمانی نیز با سازمان است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد اظهار امیدواری کرد با تلاش همه دستگاه های مسئول شاهد گام های مثبت در حوزه کاهش تخلفات ساختمانی باشیم و معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری هم در این مسیر به طور کامل پشتیبان خواهد بود.
«محسن صادقیان» ضرورت تشکیل ۵ کمیته تخصصی در راستای کاهش تخلفات ساخت و ساز باعضویت شهرداران، نماینده سازمان نظام مهندسی ساختمان، نماینده وزارت کشور در کمیسیون ها و معاونت عمرانی استانداری را خاطر نشان کرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد در این پنل تخصصی با اشاره به اختیارات خوبی که از معاونت عمرانی استانداردر کمیته پیشگیری از تخلفات ساخت و ساز استان به سازمان نظام مهندسی ساختمان تفویض شده است اظهار کرد: مصمم هستیم با پشتیبانی شهرداری ها و اعضای کمیسیون های ماده ۹۹ و ۱۰۰ ، اتفاقات جدیدی در عرصه ساخت و ساز استان رقم بزنیم.
سالاری با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان، شهرداری ها و اداره کل راه و شهرسازی، ۳ سازمان کلیدی در حوزه ساخت و ساز هستند گفت: همه باید دست به دست هم دهیم تا با سودجویی شیرینی که در صنعت ساختمان استان وجود دارد، برخورد کنیم.
مدیر کل راه و شهرسازی استان یزد در این پنل تخصصی از مسائل مهم در افزایش ساخت و سازهای غیرمجاز را رعایت نشدن ضوابط از جمله ضوابط طرح تفصیلی و آئین نامه ۲۸۰۰ و ضوابط سیما و منظر شهری عنوان کرد و افزود: آمار نشان می دهد که بسیاری از متخلفان ساخت و ساز شرایط دریافت پروانه را داشته اند.
«رضا یادگاری» ادامه داد: ساخت و سازهای بدون پروانه در برخی از شهرهای استان بالای ۹۰ درصد است اما نمی توان قبول کرد که این تعداد متقاضی موانعی در مسیر دریافت پروانه داشته اند چرا که به گواه شهرداری ها، بیش از ۷۰ درصد از این افراد امکان دریافت پروانه را دارا بوده اند.
وی افزود: در ۴ ماهه ابتدای سال جاری بیش از یک و نیم برابر سال قبل پروانه ساختمانی صادر شده است، این نشان می دهد که راهکار پیدا شده و شرایط بهبود یافته است اما هنوز باید تلاش شود که شرایط بهتر شود.
مدیر کل راه و شهرسازی استان یزد در این پنل گفت: وقتی بیش از سه هزار مهندس دارای پروانه اشتغال ،عضو نظام مهندسی ساختمان استان یزد هستند یعنی توانمندی بالا است اما شرایط متناسب با نیروی فنی نیست.
شهردار یزد نیز در این پنل تخصصی با اشاره به میراث ارزشمند بافت تاریخی یزد و معماری سنتی گفت: آن زمان قانون و مقرراتی برای ساخت و ساز نبوده است و شاهد ماندگار شدن معماری گذشته در استان هستیم که به تایید جهانیان رسیده و جهانی نیز شده است.
«جمال الدین عزیزی» افزود: اما الان با همه مقررات، قوانین و امکانات برای آیندگان میراث خوبی را به جای نخواهیم گذاشت.