در ششمین نشست تبادل علم و فناوری جایزه مصطفی
ششمین نشست برنامه تبادل علم و فناوری(استپ) همزمان با مراسم اعطای جایزه مصطفی(ص) ۱۸ تا ۲۰ آبان ماه به میزبانی کشور ایران برگزار میشود. در این دوره از نشست، ۶ حوزه «سلامت»، «همبست آب و انرژی»، «ارتباطات علم»، «همکاریهای علمی»، «بانوان و علم و فناوری» و «تامین مالی علم و فناوری» مورد تمرکز قرار گرفته است.
در این دوره دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه صدا و سیما، دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه الزهرا پنج همکار محوری بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) هستند. پژوهشکده آیندگان نیز مسئولیت اجرایی ششمین نشست استپ را برعهده دارند.
برنامه تبادل علم و فناوری (استپ) بستری است که توسط بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) سازمانیافته است تا شبکهای علمی میان بازیگران عرصه علم، فناوری و نوآوری جهان اسلام را به شکل برگزاری رویدادهای بینالمللی گسترش دهد و زمینهسازی برای تقویت همکاری و همکاری علمیباشد. که ششمین دوره رویداد استپ، ۲۰ آبان همزمان با برگزاری دور سوم جایزه مصطفی در تالار وحدت برگزار خواهد شد.
مهمترین اهداف استپ :
اطلاعرسانی و آگاهی بخشی ظرفیتها، توانمندیها و دستاوردهای جهان اسلام در حوزه علم و فناوری
شکلگیری بسترهای موثر اشتراکگذاری ظرفیتها و توانمندیها در عرصه علم و فناوری بهمنظور حل مسئلههای جهان اسلام
ایجاد بستر شکلگیری ارتباطات موثر میان دانشمندان برجسته جهان اسلام و نخبگان جوان
در این برنامه افراد شاخص فعال در حوزه علم و فناوری شامل دانشمندان برجسته، روسای دانشگاهها، سازمانهای حامی توسعه علم و فناوری و فعالین حوزههای گفتمانسازی و سیاستگذاری علم و فناوری شرکت میکنند. شرکتکنندگان علاوه بر به اشتراکگذاری دانش و تجربیات خود، به بحث و تبادل نظر در خصوص راهکارهای شکلگیری شبکه همکاریهای علمیپیرامون مسائل کلیدی جهان اسلام میپردازند.این مباحث در قالب برنامههایی نظیر سخنرانی، پانلهای تخصصی، کارگاههای تخصصی و... صورت میپذیرد.
پیشینه برنامه تبادل علم و فناوری(STEP)
پیشینه برنامه تبادل علم و فناوری(STEP) برنامه تبادل علم و فناوری تاکنون ۵ دوره در کشورهای مختلف برگزار شده و میزبانی این رویداد در دو دوره همزمان با مراسم اعطای جایزه مصطفی(ص) با ایران و در سه دوره با کشورهای مالزی، عمان و پاکستان بوده است.
۱- سال ۲۰۱۵ در تهران: همزمان با هفته اعطای اولین دوره جایزه مصطفی(ص)
۲- سال ۲۰۱۶ در کوالالامپور: به میزبانی دانشگاه پوترای مالزی (UPM) موضوع: توسعه علم و فناوری نانوشرکتکنندگان: ۲۶ دانشمند از ۱۲ کشور
۳- سال ۲۰۱۷ در تهران: همزمان با هفته اعطای دومین دوره جایزه مصطفی(ص)
۴- سال ۲۰۱۸ در مسقط: به میزبانی دانشگاه سلطان قابوس (SQU) موضوع: سلامت، انرژی و آب؛ وضعیت کنونی و آتی شرکتکنندگان: ۶۰ دانشمند از ۲۰ کشور
۵- سال ۲۰۱۹ در کراچی: به میزبانی ICCBS، دانشگاه کراچی موضوع: رویکردهای دارویی مرز دانشی برای مقابله با چالشهای در حال ظهور حوزه سلامت در بیماریهای واگیر و غیرواگیر با تاکید بر نقش بانوان
به منظور کسب اطلاعات بیشتر به سایت https://step.mstfdn.org مراجعه فرمایید.