عمومی | پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری

بررسی مسائل زیتون با حضور مهندس پریچهر مشاور معاون وزیر و مجری طرح زیتون در پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری

بررسی مسائل زیتون با حضور مهندس پریچهر مشاور معاون وزیر و مجری طرح زیتون در پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری

مشاور معاون وزیر و مجری طرح زیتون: سطح زیر کشت زیتون در کشور ۹۴ هزار هکتار می باشد که پیش بینی می شود در امسال ۱۲۰ هزار تن تولید محصول زیتون داشته باشیم.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری مهندس پریچهر مشاور معاون وزیر در امور باغبانی و مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی در روز چهار‌شنبه ۱۳ شهریور ۹۸ از فعالیت ‌های پژوهشی و تحقیقاتی پژوهشکده مرکبات و میوه‌ های نیمه ‌گرمسیری در رامسر بازدید به عمل آوردند.

این بازدید با برگزاری جلسه‌ای با حضور مهندس پریچهر مشاور معاون وزیر و مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی، دکتر مرتضی گل محمدی رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه‌ های نیمه ‌گرمسیری، مهندس شفیعیان کارشناس زیتون، دکتر بهروز گلعین، دکتر مالک قاسمی، مهندس مازیار فقیه نصیری و دکتر ابوذر هاشم پور از اعضای هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری در دفتر ریاست پژوهشکده آغاز شد.

در ابتدا دکتر مرتضی گل ‌محمدی رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری ضمن خوشامدگویی به میهمانان، به ارائه توضیحاتی در ارتباط با آخرین دستاوردها و فعالیت ‌های تحقیقاتی در ارتباط با زیتون در کشور پرداختند. رییس پژوهشکده با اشاره به وضعیت فعلی ایستگاه های تحقیقاتی و نیروهای انسانی متخصص زیتون در کشور خاطر نشان کردند در حال حاضر ذخایر با ارزش ژنتیکی زیتون در ایستگاه های تحقیقاتی موجود و به عنوان منابع اصلی معرفی رقم و سازگاری هستند.

رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری در ادامه اظهار داشتند، تسریع در معرفی ژنوتیپ های امید بخش زیتون به خصوص ارقام روغنی، استفاده از دستاوردهای تحقیقاتی در افزایش عملکرد در قالب باغ های الگویی، تولید نهال های اصیل و سالم با نگاه به تامین هسته های اولیه سالم، تدوین برنامه به نژادی زیتون از مهمترین مواردی است که در دست بررسی می باشد.

همچنین مهندس پریچهر مشاور معاون وزیر و مجری طرح زیتون طی سخنانی گفتند، سطح زیر کشت زیتون در کشور ۹۴ هزار هکتار می باشد که پیش بینی می شود در امسال ۱۲۰ هزار تن تولید محصول زیتون داشته باشیم. ایشان الویت اصلی را حمایت از تولید روغن اعلام کردند و گفتند تا به امروز ۷ هزار و صد و چهل تن روغن زیتون در کشور تولید شده است که بازار خوبی را برای صاحبان صنایع و تولید کنندگان ایجاد کرده است.

وی در ادامه اظهار داشت، در سال گذشته ۲۲۰۰ هکتار توسعه باغ زیتون در کشور داشتیم که انتظار می رود پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری با همکاری علمی، اجرایی و پژوهشی به اقتصادی کردن تولید و افزایش عملکرد در واحد سطح کمک و همکاری لازم را داشته باشد. ایشان همچنین به تولید نهال سالم و اسکرین کردن ارقام زیتون تاکید کردند.

دکتر هاشم پور عضو هیات علمی و محقق زیتون در پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری درباره تولید کنسرو زیتون سیاه طبیعی تولید شده در پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری گفتند، در تهیه این نوع زیتون کنسروی از هیچ گونه ماده شیمیایی از جمله سود برای تلخی ‌زدایی میوه‌ ها استفاده نشده است. اهمیت تولید این نوع زیتون در این است که در حال حاضر زیتون ‌های سیاه موجود در بازار از خارج از کشور وارد می‌شوند. از سوی دیگر، زیتون ‌های کنسروی سیاه موجود در بازار با استفاده از اکسیداسیون ترکیبات آهن ‌دار تهیه می ‌شوند که در حقیقت میوه ‌های زیتون سبزی هستند که طی فرآیندی به روش مصنوعی سیاه می ‌شوند. در حالی که محصول معرفی شده در پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری به روش کاملا طبیعی و با استفاده از میوه‌ های رسیده سیاه زیتون تولید شده است. وی در ادامه گفت، تولید زیتون کنسروی سیاه طبیعی، جایگزینی بسیار سالم و با ارزش غذایی بالا برای بازار کشور است . همچنین و ایشان از تولید زیتون کنسروی خشک (به شکل آلوچه) خبر داد.

در پایان مهمانان از بخش‌های تحقیقاتی، اسکرین هاوس و گلخانه پیشرفته تحقیقاتی و طرح‌های در حال اجرای پژوهشکده بازدید کرده و دکتر مرتضی گل ‌محمدی رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه‌ های نیمه ‌گرمسیری توضیحاتی را ارائه نمودند.