ایجاد ۳ هزار میلیارد تومان ظرفیت مالی برای شرکتهای دانشبنیان
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل پارک علم و فناوری استان کرمان محمدصادق خیاطیان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کشور ما در حال گذر اقتصاد منبعمحور به اقتصاد دانشمحور است، اظهار داشت: اسناد بالادستی و توصیه بزرگان ما بر اقتصاد دانشمحور است و تاکید، برنامهریزی و سیاستگذاری میکنند که ما از منبعمحوری خارج شویم و به سمت اقتصاد دانشبنیان حرکت کنیم.
عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری اضافه کرد: شرکتهای دانشبنیان و فناوران یکی از ارکان مهم اقتصاد دانش بنیان هستند و چند سالیست که زیستبوم اقتصاد دانشبنیان تغییر پیدا کرده است و ارکان این زیست بوم نقش مهمی ایفا میکنند و هر روز شاهد پررنگتر شدن آن هستیم.
خیاطیان ابراز داشت: ۴ هزار و ۵۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور داریم و این شرکتها ۹۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی و فروش داشتهاند که نویددهنده حرکت نوینی در اقتصاد کشور است.
وی عنوان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی وظیفه تامین مالی شرکتهای دانشبنیان را بر عهده دارد و وظایفی چون ارائه تسهیلات، سرمایهگذاری، کمک و توانمندسازی برای توسعه بازارها بر عهده این صندوق است.
خیاطیان افزود: تمرکززدایی را در دستور کار داریم و با همکاری با ۴۵ صندوق صندوق پژوهش و فناوری در کشور در این زمینه گام برداشتیم و همچنین اختصاص خط اعتباری را دنبال کردیم تا لزومی برای حضور شرکتهای دانشبنیان در تهران نباشد.
وی اظهار کرد: یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ظرفیت از طریق صندوق پژوهش و فناوری ایجاد کردهایم و امیدواریم جذب خوبی از سوی شرکتهای دانشبنیان اتفاق افتد.
عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ابراز داشت: شرکتهای بزرگ دانشبنیان در سطح کشور داریم که دارای گردش مالی بالایی هستند و ارائه تسهیلات به این شرکتها را از طریق نظام بانکی دنبال کردیم و یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ظرفیت ایجاد شده است.
خیاطیان یادآور شد: استفاده از ظرفیت پارکهای علم و فناوری را دنبال میکنیم و در همه استانها پارکها را داریم که محل رشد و توسعه شرکتهای دانشبنیان هستند.
وی گفت: بسیاری از خدمات از طریق پارکهای علم و فناوری ارائه میشود و بستهای را برای ارائه کمکها پیشبینی کردهایم و باید زمینهسازی برای توسعه شرکتهای دانشبنیان داشته باشیم.
عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: شتابدهندههای مختلفی در کشور شکل گرفتهاند که مشوق شرکتهای دانشبنیان هستند و بستهای را طراحی کردیم که شتابدهندهها با تمرکز بیشتری از تیمهای تخصصی و استارتآپها حمایت کنند و آنها را به شرکتهای دانشبنیان تبدیل کنند.
خیاطیان همچنین معرفی صندوق پژوهش فناوری استان کرمان به مخاطبان هدف خود از سفر به کرمان ذکر کرد و تصریح کرد: از رسانهها میخواهیم این مجموعه را به مخاطبان معرفی کنید.
وی با اشاره به وجود ۱۱۶ مرکز آموزشی، ۶۰ هزار دانشجو و ۲ هزار استاد و هیئت علمی در استان کرمان متذکر شد: ۵۴ شرکت دانشبینان در استان کرمان ظرفیت کمی است.
خیاطیان با تاکید بر اینکه مشکلاتی در کشور داریم که شرکتهای دانشبنیان میتوانند این مسائل را رفع کنند، افزود: راه میانبُر رونق تولید از شرکتهای دانش بنیان میگذرد به شرط آنکه راه خودشان را پیدا کنند.
وی اظهار داشت: بازار مشکل اصلی شرکتهای دانشبنیان است و ما در عرضه خوب عمل کردهایم و شرکتها محصولات خوبی تولید کردهاند، اما زمانی به بازار رسیده است کسی این محصولات را نمیخرد و ما به عنوان صندوق نوآوری و شکوفایی ابزار لیزینگ را در این زمینه ایجاد کردهایم.
عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در همین زمینه اضافه کرد: به خریداران محصولات دانشبنیان گفتیم اگر از این شرکتها خرید کردید به شما تسهیلات میدهیم و شرکتها و محصولات را به مخاطبان اصلی آنها مانند خریداران دولتی و خصوصی معرفی میکنیم، زیرا از این محصولات آگاهی ندارند و سراغ مشابه خارجی میروند.
خیاطیان با اشاره به اینکه سعی کردهایم، تولیدکنندگان و مصرفکنندگان را به هم معرفی کنیم، گفت: نمایشگاه تعمیر و نگهداری هواپیما را با حضور شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای هواپیمایی برگزار کردیم که ۳۰۰ جلسه طی سه روز برگزار شد و حدود ۳۷۵ میلیارد تومان بین این شرکتها قرارداد به امضا رسید.
وی از ایجاد ۱۴۲ هزار اشتغال مستقیم در شرکتهای دانشبنیان خبر داد و یادآورشد: فعالیت شرکتهای دانشبنیان در ۱۴ محور و دستهبندی است و مهمترین فراوانی شرکتهای در بخشهای آیتی، آیسیتی، سلامت، فناوریهای زیستی، تجهیزات پزشکی و ماشینآلات است.